HorticulturaEsfera


Dijous, 15.2.2018 22:05h Sota el Sol

[ O ]

Noviluni de Febrer.\nLa entrada [ O ] aparece primero en .\n
Anar al blog

Dissabte, 10.2.2018 08:25h Sota el Sol

TRAPA ORGÀNICA

És rere la quotidianitat que s’amaga el rastre silenciós de la nostra petja. L’empremta amb la que el nostre desentès discórrer va farcint d’estranys els marges del camí. I si fer-se humà és en part revinclar-se els tapalls dels ulls fins veure el paisatge tot volt, amunt i avall – i fins fer una ullada … Continua la lectura de TRAPA ORGÀNICA →\nLa entrada TRAPA ORGÀNICA aparece primero en .
Anar al blog

Dissabte, 4.11.2017 13:31h Sota el Sol

[ O ]

Natura humana.nLa entrada [ O ] aparece primero en .n
Anar al blog

Dimecres, 1.11.2017 12:14h Sota el Sol

METGIA VEGETAL: L’ALQUÍMIA DE L’AIXADA (I)

Beuratges, potatges, pocions, herbades, potingues, remeis, ferments, infusions, fermentats, lixiviats, efervescències, homogeneïtzats, escurats, filtrats, vaporats, preparats, ruixims, decoccions, bulliments, escaldufats, macerats, purins, brusquines, fumigats, detergits, mesclaments, commixtions, composicions, mescladisses, (…) D’entre tot el reguitzell de petits oficis que componen l’ofici major de l’horticultor, us en destaco un que mica en mica m’ha anat captivant.
Anar al blog

Dimecres, 31.5.2017 20:13h Sota el Sol

[O]

“Criant malves… i altres flors”nLa entrada [O] aparece primero en .n
Anar al blog

Diumenge, 28.5.2017 14:09h Sota el Sol

Atípia i falòrnia: La regla de la L

ATÍPIA I FALÒRNIA: LA REGLA DE LA L Fem la nostra, que als veïnats hi haurà per temps qui es venta de fer-la ben llarga. Sóc conscient que arribo tard i que aquestes alçades qui més qui menys ja té a terra les tomates de l’any. Així i tot, deveu quedar encara els intrèpids de … Continua la lectura de Atípia i falòrnia: La regla de la L →nLa entrada Atípia i falòrnia: La regla de la L aparece primero en .
Anar al blog

Dissabte, 6.8.2016 17:33h Sota el Sol

SOBRE EL TEMPS

Estic segur que alguna vegada, ja fos quan teníeu 10 anyets o qui sap si la setmana passada -disculpes pels lectors menuts, si és que existiu-, heu jugat a allò de si tinguessis un poder, quin t’agradaria que fos?   En encaixar la pregunta, la particular barreja que ens mou des de dins se’ns activa. Sense … Continua la lectura de SOBRE EL TEMPS →nLa entrada SOBRE EL TEMPS aparece primero en .
Anar al blog

Dilluns, 9.5.2016 01:52h Sota el Sol

El pal i la pastanaga

No rebré cap assentiment sorprès de ningú per afirmar que són una autèntica barbaritat la quantitat d’espècies vegetals que podem cultivar per treure’n algun profit. Comestibles, ornamentals, auxiliars i tots aquells adjectius que les hi vulgueu assignar donant compte de la nostra ancestral relació amb les plantes. Per si això fos poc (seguint en el camp de … Continua la lectura de El pal i la pastanaga →nLa entrada El pal i la pastanaga aparece primero en .
Anar al blog

Diumenge, 8.5.2016 18:42h Sota el Sol

[O]

  Tres quilòmetres d’homogeneïtat irrigadora i estalvi d’aigua.nLa entrada [O] aparece primero en .n
Anar al blog

Dimarts, 2.2.2016 22:54h Sota el Sol

REMUGANT

Amb el temps, un s’acostuma a esperar de l’acadèmia aquella presa de distància característica respecte allò que li dona sentit. Respecte aquella parcel·lació de la realitat que -convenientment elevada a coneixement- li pertany després que algun dia algunes l’arrancaren de la resta, definint-la, i que les seves contemporànies s’avenen a preservar, valoritzant-la -agraint entre crítiques … Continua la lectura de REMUGANT →nLa entrada REMUGANT aparece primero en .
Anar al blog

Dilluns, 14.12.2015 00:54h Sota el Sol

Ni un pam de net!

A l’hora d’escollir qualitats d’un company o companya de casa, de pis o de feina, segur que la majoria de nosaltres, posades a demanar, preferiríem algú amb gust -i vocació!- per la neteja, per davant d’un reguitzell d’atributs menors. I és que la neteja, certament, és un valor difícil de menystenir; quelcom que portem ben endins i que ha … Continua la lectura de Ni un pam de net! →nLa entrada Ni un pam de net! aparece primero en .
Anar al blog

Dimecres, 2.12.2015 09:52h Sota el Sol

[O]

  Us deixo una foto que la llum del matí ens va regalar la setmana passada. La llum, i la persistència i la paciència de la Jorinde, amb qui compartíem el nostre Ṣalāt particular, dedicant la primera hora del matí a desgranar properes collites mentre ens guaríem del fred. *Pel cas, mongeta del cuc i mongeta … Continua la lectura de [O] →nLa entrada [O] aparece primero en .
Anar al blogEnvia el teu blog

Envia el teu blogEstadístiques
56 blogs donats d'alta
3118 articles totals