Esfera

  • Hort Serratosa

    Arriben els pèsols i obrim les portes de l'hort

    Amb aquesta calor intensa arriben ens arriben els primers pèsols. Els trobareu a la cistella d’aquesta setmana. Aquí teniu dues possibles formes de cuinar-los.Pèsols ofegats amb ceba tendra Ingredients1 kg de pèsols frescos (pelats)4 cebes tendressalmig got d’aigua mineraloli d’oliva            ElaboracióTalleu les cebes a la juliana o a tires tan fines com pugueu. Poseu oli en una cassola i, quan sigui una mica calent, incorporeu-hi les cebes i deixeu-les coure a foc suau durant uns deu minuts, remenant de tant en tant. Just quan la ceba comenci a enrossir, afegiu-hi els pèsols juntament amb una cullerada d’oli i mig got d’aigua. Rectifiqueu de sal, tapeu la cassola i deixeu-ho coure; sacsegeu-la sovint per tal que els pèsols es remoguin. L’estona de cocció depèn dels pèsols, segons si són més o menys tendres. Si feu servir aquests primers pèsols tendres de l’hort, n’hi haurà prou amb tres o cinc minuts.Crema de pèsols amb mentaIngredients500g de pèsols desgranatsUnes fulles de menta fresca50g de formatge o de mantega2 porros1 iogurt natural o nata líquidaOli, sal i pebreElaboracióTallem els porros ben petits i els sofregim en una paella amb una miqueta d'oli, mirant que no agafin color. Hi afegim els pèsols i també els sofregim una mica. Ho cobrim amb aigua , salem i ho fem bullir. Ho traiem del foc i hi afegim unes tres fulles de menta. Ho triturem molt fi i, si volem, ho passem pel colador xinès. Ho tornem a escalfar i, quan arrenqui el bull, ho retirem del foc. Remenant enèrgicament perquè es desfacin bé, hi afegim el formatge (o mantega) i el iogurt (o nata per cuinar).Portes obertesUs fem saber que ja tenim data per les portes obertes d’enguany. Tindran lloc els pròxims dies:Dissabte, 6 de Juny, a partir de les 10 del matí, a l’hort de Caldes.Dissabte, 20 de Juny, a partir de les 10 del matí, a Serratosa, Les Masies de Voltregà.Creiem que és una bona manera de reforçar el nostre vincle i complicitat. Estarem molt contents de mostrar-vos com creixen els aliments que mengeu, i fer-vos partícips de la nostra forma de treballar.A la cistella d’aquesta setmana hi trobareu...-Enciam -Ceba semiseca-Bledes-Carbassons-Pastanagues-Pèsols-Patates MonalissaExcedents (podeu canviar un màxim de dues de les hortalisses anteriors per alguna d'aquestes o demanar-ne més quantitat d'alguna altra):  remolatxa, faves, colrave i api.I, com sempre, fruita, ous de "El Puig", pa de "El Calaix del pa", iogurt de "El Serradet de Barneres", mel, melmelades...Salut i bons aliments. Fins la propera!

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    Arriben els pèsols i obrim les portes de l'hort

    Amb aquesta calor intensa arriben ens arriben els primers pèsols. Els trobareu a la cistella d’aquesta setmana. Aquí teniu dues possibles formes de cuinar-los.Pèsols ofegats amb ceba tendra Ingredients1 kg de pèsols frescos (pelats)4 cebes tendressalmig got d’aigua mineraloli d’oliva            ElaboracióTalleu les cebes a la juliana o a tires tan fines com pugueu. Poseu oli en una cassola i, quan sigui una mica calent, incorporeu-hi les cebes i deixeu-les coure a foc suau durant uns deu minuts, remenant de tant en tant. Just quan la ceba comenci a enrossir, afegiu-hi els pèsols juntament amb una cullerada d’oli i mig got d’aigua. Rectifiqueu de sal, tapeu la cassola i deixeu-ho coure; sacsegeu-la sovint per tal que els pèsols es remoguin. L’estona de cocció depèn dels pèsols, segons si són més o menys tendres. Si feu servir aquests primers pèsols tendres de l’hort, n’hi haurà prou amb tres o cinc minuts.Crema de pèsols amb mentaIngredients500g de pèsols desgranatsUnes fulles de menta fresca50g de formatge o de mantega2 porros1 iogurt natural o nata líquidaOli, sal i pebreElaboracióTallem els porros ben petits i els sofregim en una paella amb una miqueta d'oli, mirant que no agafin color. Hi afegim els pèsols i també els sofregim una mica. Ho cobrim amb aigua , salem i ho fem bullir. Ho traiem del foc i hi afegim unes tres fulles de menta. Ho triturem molt fi i, si volem, ho passem pel colador xinès. Ho tornem a escalfar i, quan arrenqui el bull, ho retirem del foc. Remenant enèrgicament perquè es desfacin bé, hi afegim el formatge (o mantega) i el iogurt (o nata per cuinar).Portes obertesUs fem saber que ja tenim data per les portes obertes d’enguany. Tindran lloc els pròxims dies:Dissabte, 6 de Juny, a partir de les 10 del matí, a l’hort de Caldes.Dissabte, 20 de Juny, a partir de les 10 del matí, a Serratosa, Les Masies de Voltregà.Creiem que és una bona manera de reforçar el nostre vincle i complicitat. Estarem molt contents de mostrar-vos com creixen els aliments que mengeu, i fer-vos partícips de la nostra forma de treballar.A la cistella d’aquesta setmana hi trobareu...-Enciam -Ceba semiseca-Bledes-Carbassons-Pastanagues-Pèsols-Patates MonalissaExcedents (podeu canviar un màxim de dues de les hortalisses anteriors per alguna d'aquestes o demanar-ne més quantitat d'alguna altra):  remolatxa, faves, colrave i api.I, com sempre, fruita, ous de "El Puig", pa de "El Calaix del pa", iogurt de "El Serradet de Barneres", mel, melmelades...Salut i bons aliments. Fins la propera!

    Anar al blog