Esfera

  • Agricultura periurbana

    Agricultura Urbana en els espais Urbans i Periurbans

    Podeu llegir un article que he escrit a Revista Tècnica del Col·legi d'Economistes de Catalunya (pàgina 20).http://www.coleconomistes.cat/revistatecnica/

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Proyecto MADRE - Metropolitan Agriculture for Developing an Innovative Sustainaible and Responsible Economy

    El pasado día 16 de mayo se hizo la primera reunión del grupo de  trabajo local (ámbito geográfico del Área Metropolitana de Barcelona / Región Metropolitana de Barcelona) del proyecto MADRE (Agricultura Metropolitana para el Desarrollo de una Economía Sostenible, Innovadora y Responsable).Los objetivos de este proyecto son:Mejorar la innovación en Agricultura Metropolitana y Periurbana en los países mediterráneos.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Educational Garden in a Public Park (Badalona)

    The idea of this Educational Garden (Jardí de les Ciències) was born during a meeting of Aloc members (Helena, Roberto, David, Josep Maria, Fernando, Eva and me). We decided to create this space of agriculture inside a public park (Parc de Can Solei i Ca l'Arnús).Last activity in Jardi de les Ciències (Badalona)The main objectives of this garden are:Connecting citizens with agriculture.Show different crops that they had been cultivated in Badalona or that they had been related to Badalona's Industry.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Roses per Sant Jordi - roses catalanes....

    Es calcula que per Sant Jordi es venen uns 5 milions de roses a casa nostra. Ara si ens mirem les estadístiques del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, la superfície de rosa a Catalunya és de 2 ha. Com es poden imaginar totalment insuficient per satisfer la demanda de roses. La superfície de roses ha anat disminuint de les 8 ha. del any 2009 fins a les 2 ha d'avui. De ven segur de disposar de dades més antigues la superfície de rosa a Catalunya seria molt superior.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Actvitat al Jardí de les Ciencies

    Al minut 41:20 parlo del Jardí de les Ciències al Parc de Can Solei i Ca l'Arnús de Badalonahttp://tvbadalona.xiptv.cat/badalona-tres60

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Espacios a la espera ...

    Hoy hablando con un propietario de una finca agrícola cercana a la ciudad de Barcelona (Cataluña, España), me ha venido a la mente una definición de los espacios periurbanos que usó el arquitecto Xabier Eizaguire "son espacios a la espera de futuras transformaciones urbanas.."Yo creo y defiendo la importancia que tiene el buen mantenimiento de estos espacios suburbanos y de los múltiples beneficios que aportan al conjunto de los ciudadanos.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Tot parlant de Malmö (Suècia)

    Aquesta vaig veure al'atzar un capítol del programa "La Cuina Nòrdica de Tareq Taylor" pel canal Esport 3.  En aquest episodi el cuiner conductor del documental parlava de l'agricultura urbana de la ciutat de Malmö.Fa anys vaig tenir la possibilitat de visitar la ciutat de Malmö tot fent un curs de doctorat que tractava precisament de l'agricultura urbana amb finalitats no comercials.L'agricultura dins les ciutats del primer món es pot considerar que no té finalitats productives.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Parlant d'agricultura Periurbana a Econòmix de RNE4

    Ahir a la nit, en Francesc Reguant i jo varem ésser entrevistats per Victor Bottini al programa Econòmix de RNE4.Us adjunto l'audio:http://www.rtve.es/alacarta/audios/economix/economix-lagricultura-periurbana-amb-francesc-reguant-xavier-recasens/3939824/

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Agricultura urbana y el planeamiento urbano

    La Organización Mundial destinada a la Agricultura y la Alimentación (FAO), define la agricultura urbana como la actividad agrícola que se lleva a cabo dentro de la ciudad o en sus espacios más colindantes (áreas suburbanas o periurbanas) y que se destina a la producción de alimentos, así como a servicios (no alimentarios) que benefician al conjunto de la sociedad.En los países desarrollados se puede establecer una diferencia muy marcada entre la agricultura que se lleva a cabo dentro de las ciudades y la agricultura que se lleva a cabo en los espacios periurbanos.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Conferència: ''Activitat econòmica al voltant de les ciutats. El cas de l'agricultura periurbana''

    El proper 2 de març a les 19:00 hi haurà una conferència al Col·legi d'Economistes de Catalunya on parlarem de l'Agricultura en els Espais periurbans amb la participiació de dues empreses agrícoles situades al Maresme i al Baix Llobregat.Alta Alella dedicada al món del vi, situada a Tiana, Maresme.Can Perol dedicada a la producció i distribució d'aliments ecològics, situada a Sant Vicenç dels Horts, Baix Llobregat.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Differentiation strategy in urban agriculture - Edible Flowers

    One of the strategies used by the urban farmers is differentiated their products. They produce organic or biodynamic food, traditional food, land-races, food adapted to our multicultural cities ...Teià (Maresme, Catalonia) - X. RecasensToday I have visited a small farm holding that produce edible flowers, different germinated and mini vegetables. Nowadays there are boom of gastronomy in Barcelona and Catalonia and the chefs want to innovate their dishes with colours, textures and different flavours.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Agricultura al turó de l'Enric de Badalona

    Parlar d’agricultura i ciutat no és fàcil, sembla que siguin dues paraules antònimes. I no ha estat sempre així, de ben segur que els romans no haguessin fundat Baetulo, si aquesta no s’hagués trobat en terrenys fèrtils i amb disponibilitat d’aigua. La xarxa de rambles i rieres que baixen de la Serralada Litoral fins al mar, garanteixen sols al·luvials, profunds, planers i amb d’aigua.

    Anar al blog