Esfera
-
Cuina i Salut
Des de l’horta fins a casa, produït i servit per persones amb capacitats diferents
La Tavella i l’establiment CoopMercat – PortaAPorta col·laborem perquè a Barcelona la cistella ecològica arribi sense trencar la cadena de valor. Mantenir la cadena de sentit des de la producció fins a la distribució: l’alimentació 100% ecològica, la comercialització Km0 i la inclusió social i laboral de col·lectius fràgils. Això és el que aconseguim La [...] -
Cuina i Salut
L’alimentació en la primera infància
Als 6 mesos d’edat els nadons inicien una etapa en la que ja poden començar a diversificar la seva dieta introduint aliments nous. Però, quins són aquests aliments? Amb quin ordre els poden començar a tastar? La nutricionista Cristina Bedmar ens ho explica al següent article. La introducció progressiva d’aliments en la dieta dels nadons [...] -
Cuina i Salut
Taronges i mandarines, els cítrics més consumits
Potser ara enyorem les fruites d’estiu, però tenim la sort que a a la tardor i l’hivern podem gaudir, i molt, dels CÍTRICS! Són refrescants, rics en vitamines, fibra, aigua i es poden prendre en qualsevol moment del dia, tant per esmorzar, entre hores o com a postres! Entre els cítrics trobem les llimones, llimes, [...] -
Cuina i Salut
Gaudeix de castanyes ecològiques a la teva cistella
Són les úniques castanyes ecològiques del país. Plantades al cor del parc natural del Montseny les castanyes Pujol de Muntanya són recollides de forma manual i natural en el seu punt òptim de maduració. En la recol·lecció hi col.laboren 14 persones amb transtorn mental sever del Centre Mèdic Pedagògic d’Osona. Amb una extensió de 264 [...] -
Cuina i Salut
La Tavella participa a la setmana Be Healthy del Grup Novartis
La setmana Be Healthy és una iniciativa de Novartis a nivell mundial dirigida a promoure un estil de vida saludable entre el seu equip. Aquest any el programa ha comptat amb la participació La Tavella que, durant aquests dies, està organitzant parades de fruita i verdura dels nostres horts a les principals oficines i plantes [...] -
Cuina i Salut
Vida saludable a la tardor
A Cuina i Salut ja ens hem posat de nou en marxa i vam estrenar el mes d'octubre amb una doble activitat ahir dimarts: sessió de marxa nòrdica al migdia i taller de carmanyola a la tarda.Després d'un matí d'intensa activitat laboral, a dos quarts de tres enfilàvem cap a Can Torres, al parc natural de Sant Llorenç, des de la masia La Tartana, amb la carmayola a la motxilla. Un migdia ben calorós, més propi de l'estiu que de la tardor. -
Cuina i Salut
Una sessió sobre dietes equilibrades i cuina cardiosaludable
Ahir dilluns vam dur a terme un taller sobre dietes equilibrades i cuina cardiosaludable a Milar Paloma Turu. La sessió va constar d'una presentació audiovisual i demostracions de receptes en viu que després les assistents van poder degustar.Com aconseguir fer realitat els bons propòsits de mantenir un estil de vida saludable, la dieta mediterrània com a model per excelència de cuina equilibrada, el colesterol i els aliments cardiosaludables, la compra adequada i la seguretat alimentària i les tècniques de cuina saludables van ser les línies generals de l'exposició. -
Cuina i Salut
Organització de la nevera i el menú setmanal
¿Quin és el punt més fred de la nevera? ¿Com haig d'organitzar els aliments al seu interior? ¿Quins són els millors recipients per a la conservació dels productes? ¿Quant de temps podem tenir un aliment al congelador? Aquestes i d'altres preguntes les vam respondre ahir a la sessió de xerrada i demostració amb suport audiovisual que vam dur a terme a Milar Paloma Turu, on també vam parlar de l'organització setmana dels àpats, els menús i la compra. -
Cuina i Salut
Receptes del taller de cuina depurativa
Hem iniciat de nou els tallers demostratius de cuina sana a l’Espai Cuina de Milar Paloma Turu amb una sessió sobre “Cuina depurativa”, molt adequada per netejar el cos després dels excessos del Nadal.Amb la dieta diària habitual, l’estrès i l’oxidació, el nostre cos assimila una certa quantitat de toxines i radicals lliures. Algunes d’elles les eliminen però d’altres queden presents i s’incrementen en èpoques de grans tiberis com és el cas de les festes Nadalenques. -
Cuina i Salut
III Curset d'Iniciació de Marxa Nòrdica al Centre Excursionista de Terrassa
Els propers dissabte 16 i diumenge 17 de febrer es durà a terme el III Curset d'Iniciació de Marxa Nòrdica al Centre Excursionista de Terrassa. Trobareu més informació a la web del CET.Podeu fer les vostres inscripcions a la Secretaria del CET o mitjançant la pàgina -
Cuina i Salut
Marxa Nòrdica al Centre Excursionista de Terrassa
Per Elisenda EstanyEl Centre Excursionista de Terrassa continua amb la Marxa Nòrdica, activitat que promovem activament des de Cuina i Salut. El passat diumenge 16 de desembre va col·laborar amb La Marató de TV3 contra el càncer. Més de 130 persones van participar-hi i es va recollir 1.000 euros. La caminada va ser pel Bosc de Can Deu.La marxa nòrdica és un exercici físic basat en els moviments naturals que fem quan caminem, amb l’ajuda -
Cuina i Salut
Petits fours, montaditos, brotxetes, culleretes, xupitos...
El taller de tapes i aperitius a l'Espai Cuina de Milar Paloma Turu, celebrat el passat dimarts 11 de desembre, ha estat un dels de major concurrència. Vam jugar amb els ingredientes i vam descobrir infinitat de combinacions de sabors, colors, textures i presentacions que vam anar exposant a la taula en vol-au-vents, petits fours de neula, montaditos sobre pa tallat en formes nadalenques, brotxetes, culleretes i xupitos.