Esfera

  • Cuina i Salut

    Des de l’horta fins a casa, produït i servit per persones amb capacitats diferents

    La Tavella i l’establiment CoopMercat – PortaAPorta col·laborem perquè a Barcelona la cistella ecològica arribi sense trencar la cadena de valor. Mantenir la cadena de sentit des de la producció fins a la distribució: l’alimentació 100% ecològica,  la comercialització Km0 i la inclusió social i laboral de col·lectius fràgils. Això és el que aconseguim La [...]

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    L’alimentació en la primera infància

    Als 6 mesos d’edat els nadons inicien una etapa en la que ja poden començar a diversificar la seva dieta introduint aliments nous. Però, quins són aquests aliments? Amb quin ordre els poden començar a tastar? La nutricionista Cristina Bedmar ens ho explica al següent article. La introducció progressiva d’aliments en la dieta dels nadons [...]

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Taronges i mandarines, els cítrics més consumits

    Potser ara enyorem les fruites d’estiu, però tenim la sort que a a la tardor i l’hivern podem gaudir, i molt, dels CÍTRICS! Són refrescants, rics en vitamines, fibra, aigua i es poden prendre en qualsevol moment del dia, tant per esmorzar, entre hores o com a postres! Entre els cítrics trobem les llimones, llimes, [...]

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Gaudeix de castanyes ecològiques a la teva cistella

    Són les úniques castanyes ecològiques del país. Plantades al cor del parc natural del Montseny les castanyes Pujol de Muntanya són recollides de forma manual i natural en el seu punt òptim de maduració. En la recol·lecció hi col.laboren 14 persones amb transtorn mental sever del Centre Mèdic Pedagògic d’Osona. Amb una extensió de 264 [...]

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    La Tavella participa a la setmana Be Healthy del Grup Novartis

    La setmana Be Healthy és una iniciativa de Novartis a nivell mundial dirigida a promoure un estil de vida saludable entre el seu equip. Aquest any el programa ha comptat amb la participació La Tavella que, durant aquests dies, està organitzant parades de fruita i verdura dels nostres horts a les principals oficines i plantes [...]

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Vida saludable a la tardor

    A Cuina i Salut ja ens hem posat de nou en marxa i vam estrenar el mes d'octubre amb una doble activitat ahir dimarts: sessió de marxa nòrdica al migdia i taller de carmanyola a la tarda.Després d'un matí d'intensa activitat laboral, a dos quarts de tres enfilàvem cap a Can Torres, al parc natural de Sant Llorenç, des de la masia La Tartana, amb la carmayola a la motxilla. Un migdia ben calorós, més propi de l'estiu que de la tardor.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Una sessió sobre dietes equilibrades i cuina cardiosaludable

    Ahir dilluns vam dur a terme un taller sobre dietes equilibrades i cuina cardiosaludable a Milar Paloma Turu. La sessió va constar d'una presentació audiovisual i demostracions de receptes en viu que després les assistents van poder degustar.Com aconseguir fer realitat els bons propòsits de mantenir un estil de vida saludable, la dieta mediterrània com a model per excelència de cuina equilibrada, el colesterol i els aliments cardiosaludables, la compra adequada i la seguretat alimentària i les tècniques de cuina saludables van ser les línies generals de l'exposició.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Organització de la nevera i el menú setmanal

    ¿Quin és el punt més fred de la nevera? ¿Com haig d'organitzar els aliments al seu interior? ¿Quins són els millors recipients per a la conservació dels productes? ¿Quant de temps podem tenir un aliment al congelador? Aquestes i d'altres preguntes les vam respondre ahir a la sessió de xerrada i demostració amb suport audiovisual que vam dur a terme a Milar Paloma Turu, on també vam parlar de l'organització setmana dels àpats, els menús i la compra.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Receptes del taller de cuina depurativa

    Hem iniciat de nou els tallers demostratius de cuina sana a l’Espai Cuina de Milar Paloma Turu amb una sessió sobre “Cuina depurativa”, molt adequada per netejar el cos després dels excessos del Nadal.Amb la dieta diària habitual, l’estrès i l’oxidació, el nostre cos assimila una certa quantitat de toxines i radicals lliures. Algunes d’elles les eliminen però d’altres queden presents i s’incrementen en èpoques de grans tiberis com és el cas de les festes Nadalenques.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    III Curset d'Iniciació de Marxa Nòrdica al Centre Excursionista de Terrassa

    Els propers dissabte 16 i diumenge 17 de febrer es durà a terme el III Curset d'Iniciació de Marxa Nòrdica al Centre Excursionista de Terrassa. Trobareu més informació a la web del CET.Podeu fer les vostres inscripcions a la Secretaria del CET o mitjançant la pàgina

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Marxa Nòrdica al Centre Excursionista de Terrassa

    Per Elisenda EstanyEl Centre Excursionista de Terrassa continua amb la Marxa Nòrdica, activitat que promovem activament des de Cuina i Salut. El passat diumenge 16 de desembre va col·laborar amb La Marató de TV3 contra el càncer. Més de 130 persones van participar-hi i es va recollir 1.000 euros. La caminada va ser pel Bosc de Can Deu.La marxa nòrdica és un exercici físic basat en els moviments naturals que fem quan caminem, amb l’ajuda

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Petits fours, montaditos, brotxetes, culleretes, xupitos...

    El taller de tapes i aperitius a l'Espai Cuina de Milar Paloma Turu, celebrat el passat dimarts 11 de desembre, ha estat un dels de major concurrència. Vam jugar amb els ingredientes i vam descobrir infinitat de combinacions de sabors, colors, textures i presentacions que vam anar exposant a la taula en vol-au-vents, petits fours de neula, montaditos sobre pa tallat en formes nadalenques, brotxetes, culleretes i xupitos.

    Anar al blog