Esfera

  • Cuina i Salut

    Papillote de fruites

    Us passem la recepta de la papillote de fruites que vam fer ahir al taller de Lékué de Milar Paloma. Al vespre la fruita una mica cuita es paeix millor i es saníssima!Ingredients2 Pomes2 Peres1 Llimona1 Taronja,Sucre morèCanyella en polsElaboracióFem un suc de taronja i el posem a l’estoig de vapor LékuéTallem les pomes i les peres en forma de mitja lluna.Les ruixem amb suc de llimona pel damunt perquè no s’oxidin.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    La Barceloneta

    El barri de la Barceloneta data del 1718. Va ser construït per a reallotjar als veïns expulsats de la Ribera per la construcció de la Ciutadella. Va ser pensat com un eixample regular de carrers amb illes idèntiques de 100 metres per 10 metres. A partir del segle XIX va començar un procés que va permetre aixecar cada cop més plantes damunt els edificis originals fins a una alçada de sis pisos.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    CALENDARI DE SORTIDES DE MARXA NÒRDICA

    Adjuntem el calendari de sortides de marxa nòrdica del mes de maig del Centre Excursionista de TerrassaDijous, 17 de maig21 horesLloc de trobada: Centre Excursionista de TerrassaDivendres, 25 de maig20 horesLloc de trobada: Davant Comissaria Mossos – Crta. MatadeperaDijous, 31 de maig21 horesLloc de trobada: Centre Excursionista de Terrassa

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    ESTRENA DELS TALLERS DE LÉKUÉ A MILAR PALOMA

    A l'Atelier de Milar Paloma vam dur a terme ahir el primer dels tallers dedicats a la cuina sana amb silicona Lékué. En aquest espai de cuina perfectament equipat que ha inaugurat recentment la botiga terrassenca, vam oferir en menys de dues hores una selecció de receptes i consells per a elaborar plats ràpids, saludables i molt vistosos, tant per la seva qualitat com per la presentació.Les preparacions estrella: els flams de pastanaga, l'ou mollet amb niu de pasta i foie i el salmó amb verduretes.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    MARXA NÒRDICA AL CENTRE EXCURSIONISTA DE TERRASSA

    Els passats dies 21 i 22 d’abril es va realitzar el 1r. Curset de Marxa Nòrdica del Centre Excursionista de Terrassa.La marxa nòrdica és una activitat física en què s’afegeix, a la manera natural de caminar, l’ús actiu d’un parell de bastons especialment dissenyats per aquesta pràctica. Aquesta combinació permet que treballi un 90% de la musculatura del nostre cos, tant de la part inferior com superior.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Truita de patates al microones

    Ingredients250 g. patata (2 patates mitjanes)1 ceba mitjana (50-60 g)2 ous grossos (ecològics)40 ml. d’oli d’olivaPreparacióPelem les patates i les tallem ben primes a rodanxes.Pelem la ceba i la tallem a juliana fina.Introduïm a l’estoig al vapor Lékué les patates amb la ceba, l’oli i la sal i programem 8 minuts a la màxima potencia.Retirem, remenem bé les patates i afegim els dos ous batuts (no massa), remenem i tornem a posar al microones 3-4 minuts.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Papillote de fruites

    Ingredients3 Pomes3 Peres2 Plàtans1 Llimona1 Taronja,Sucre morèCanyella en polsElaboracióFem un suc de taronja i el posem a l’estoig de vapor LékuéTallem les pomes, les peres i els plàtans a quarts.Fem una mica de suc de llimona i el posem al damunt perquè no s’oxidi.Empolvorem amb una

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Pa al microones

    Ingredients6 g Llevat premsat150 g Aigua3 g Sal200 g FarinaElaboracióAfegir al rostidor al vapor Lékué el llevat, la sal i l’aigua tèbia. Barrejar bé fins a dissoldre.Incorporar la farina i barrejar sense amassar en el mateix motllo, fins a homogeneïtzar.Tancar el motllo i deixar a la nevera de 12 a 24 hores.Treure de la nevera i cuinar 4 minuts al microones amb el mateix motllo ben tancat.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Pa de brioche

    Ingredients250 g de Farina100 ml d’aigua8 g de llevat fresc20 g de sucre64 ml de llet43 g de mantega a temperatura ambient1ou5 g de salElaboracióAmassem tots els ingredients dins la rostidora excepte la mantega fins a obtenir un a massa consistent.Afegim la mantega i tornem a amassar.Deixem reposar la massa durant dues hores tapada amb un drap per a que no s’assequi i després li donem forma de barra.

    Anar al blog