Esfera

  • Custòdia agrària a l'Empordà

    Balanç de la trobada de dones pageses

    El passat dissabte 27 d’octubre es va realitzar la I Jornada de la Dona Pagesa a l’Alt Empordà a l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries per commemorar el dia de la dona pagesa.L'acte va consistir en una xerrada de l'experiència de la Mercè Lagrava, formatgera del serrat Gros d'Ossera, una dona que fa set anys va canviar de vida, es va traslladar de Barcelona cap a l'alt Urgell per fer-se càrrec d'una formatgeria artesana amb un bon prestigi, que ella i el seu marit han sabut mantenir.

    Anar al blog

  • Custòdia agrària a l'Empordà

    Taller de tapes variades al campament de Salmoëns

    Ja comença a ser tradició celebrar un taller pràctic de cuina al campament social d'alta muntanya del Centre Excursionista de Terrassa que aquest any ja ha arribat a la 64a edició. Aquest any la Tessa Marsal a Salomoëns, als Aps francesos, va ensenyar a elaborar tapes variades, amanides de diversos tipus, xupa xups de formatge, arròs negre, creps, bonbons, batuts de iogurt... i molts més plats.

    Anar al blog

  • Custòdia agrària a l'Empordà

    I Jornada de la Dona Pagesa a l'Alt Empordà

    El proper dissabte dia 27 d’octubre es realitzarà la I Jornada de la Dona Pagesa a l’Alt Empordà

    Anar al blog

  • Custòdia agrària a l'Empordà

    Taller demostratiu de Lékué a Milar Paloma Turu

    Ahir va tenir lloc el primer taller demostratiu de Lékué de la temporada a Milar Paloma Turu. Hi van assistir quinze persones interessades en conèixer els avantatges de la siilicona platí de Lékué que, amb tot tipus de recipients, permet una cuina sana, ràpida, còmoda, neta i fàcil.Vam cuinar: flam de pastanaga, pa de brioche, ou mollet amb niu de pasta i foie, truita de patates, salmó amb verduretes i papillote de fruites.

    Anar al blog

  • Custòdia agrària a l'Empordà

    Èxit del primer taller de carmanyola a Milar Paloma Turu

    Amb una bona llista de receptes, menús, suggeriments, consells, trucs i la panxa plena marxaven ahir al vespre les participants al Taller de Cuina de Carmanyola que vam dur a terme a Milar Paloma Turu de Terrassa. Vam cuinar aperitius d'humus i guacamole, patés de remolatxa i sardines, mongeta verda a les algues, tartar de tomàquet, arròs negre, crestetes japoneses, caqui amb iogurt grec i figues amb salsa de xocolata a la menta.

    Anar al blog

  • Custòdia agrària a l'Empordà

    Nous tallers demostratius per aquesta tardor

    Després del parèntesi d'estiu i d'unes vacances gairebé tan llargues com les dels nostres fills, Cuina i Salut torna amb energies renovades i noves propostes didàctiques per aquesta tardor.Us adjuntem el calendari amb els cursos que durem a terme a Milar Paloma i a Paloma Turu. La principal novetat és la sessió de Cuina de Carmanyola, on us ensenyarem un seguit de receptes molt adequades per emportar-vos a la feina, a l'escola o de picnic.

    Anar al blog

  • Custòdia agrària a l'Empordà

    Inici de la campanya de promoció de productes de custòdia agrària a l'Alt Empordà

    En el marc

    Anar al blog

  • Custòdia agrària a l'Empordà

    Jornada de voluntariat al Mas Marcè

    Aquest passat diumenge, 2 de setembre, el grup de voluntaris de Custòdia Agrària de l’Empordà ha realitzat una jornada de treball al Mas Marcè de Siurana, on ha col·laborat en la construcció d’un filtre verd. Les jornades s’engloben en el marc de la campanya “Un paisatge que alimenta” que du a terme el GOB Menorca amb col·laboració de la IAEDEN. Aquest projecte té com objectiu la col·laboració i promoció de les finques compromeses amb el paisatge empordanès i que desenvolupen una activitat agrària ambientalment sostenible.

    Anar al blog

  • Custòdia agrària a l'Empordà

    Noves receptes amb Lékué a l'Atelier

    El proper dimecres a les 20h. presentarem a l'Atelier de Milar Paloma els nous plats elaborats amb recipients de silicona Lékué. Novament fruites i verdures seran protagonistes d'aquesta cuina saludable i ràpida que guanya dia a dia més adeptes.Us proposarem també altres varietats de pa elaborat amb la rostidera (o panera) i diferents versions de l'ou "poché" aconseguides amb l'ovo.Aviat us passarem més fotografies, però ja us avancem que el plat estrella serà aquest filet de porc amb patates i curry que ja fumeja ben melós, tendre i aromàtic.

    Anar al blog

  • Custòdia agrària a l'Empordà

    Liquats, amanides i gazpachos: nous tallers a l'Atelier

    El proper dimecres 20 de juny estrenem un

    Anar al blog

  • Custòdia agrària a l'Empordà

    Calendari de tallers del mes de juny

    Anar al blog

  • Custòdia agrària a l'Empordà

    Cuina de Nadal. Receptes 2012

    Aperitiu de tàrtar de gambesIngredients10 gambes congelades pelades2 o 3 tomàquets vermells forts70 g. de pinyonsElaboracióEscaldem i pelem el tomàquet i el tallem a trossets petits.Passem els pinyons per oli.Tallem les gambes ben petites i ho barregem tot.Amanim amb sal, oli i pebre. Opcional: unes gotes de salsa Perrins.Ho modelem amb un motllo petit o cullereta.Aperitiu de crema de formatgeIngredients1 grill petit de ceba1 terrina Philadelphia100 g.

    Anar al blog