Esfera

  • De l'hort a l'olla

    Un Verkami per LA RUFA

    Missatge de la Rufa: Com ja saps fa tres anys que estem treballant de valent per tirar endavant la Rufa. Ho fem amb alegría i molt d'empeny, però són temps difícils! Una de les nostres prioritats és oferir els nostres productes ecològics a un preu raonable i just per al consumidor. Això vol dir que el nostre guany econòmic és petit, per no dir petitíssim.

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    El meu llibre de Sant Jordi: La dieta espiritual

    Sé que ja fa uns dies que va ser Sant Jordi, però el llibre d'aquest any ha arribat amb una mica de retard.

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Mona 2013

    Un any més, la nostra fillola Mireia va venir a buscar la Mona.

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Preparant la Pasqua II

    La decoració de postres és tot un món. Aquesta setmana he assistit a un altre curs organitzat per l'interiorista Anna Graus i impartit per la pastissera Sandra Corrales

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Preparant la Pasqua

    Aquest dissabte he anat a un taller de galetes & packaging a Lleida: decorem per Pasqua! Ho organitzava Craft &Artists. Érem 10 noies que de ben segur que vam aconseguir els nostres objectius: aprendre i riure molt!!Primer, l'Anna, d'Artesana Sweets, ens va ensenyar tots els secrets de la decoració de galetes: com es treballa amb glassa, com es modela el fondant... I d'altra banda, per completar el taller, la Laia, d'Espurnes, ens va ensenyar com muntar i decorar la caixa (regal que molt amablement ens va cedir Self Packaging) amb la que ens vam emportar les nostres galetes a casa, amb diversos materials tan atractius com el washi tape, cartolines, papers d'scrap, segells i tintes, troqueladores, etc.

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Una tapa guanyadora

    Per commemorar el Dia Internacional de la Dona, a Tàrrega s'ha fet un concurs de tapes. Hi havia 3 categories: la tapa més saludable, la tapa més elaborada i la tapa més original.Us presento la tapa amb la que vaig participar i amb la que vaig guanyar el tercer premi a la més original: La tapa catalana. (Vaig traure la idea de: Mi blog de pintxos)Barretina catalana farcida d'all i oli amb llonganissa, truita de mongetes del ganxet

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Pastís "El Sistema Solar"

    Uufff!! Quina feinada que m'ha portat aquest pastís!! Però us ben asseguro que ha valgut la pena!!Aquest mes ha sigut l'aniversari del meu nebot, el Joel. Feia 5 anys.I fa uns mesos que se li ha despertat la vena

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Postres de cap d'any

    Per fer les postres de cap d'any em vaig inspirar en el blog Mi mundo en español. És un blog multifacètic que recomano visitar ja que pots trobar receptes, manualitats...Jo vaig fer la meva adaptació particular del pastís de Pare Noel. Us deixo algunes fotografies:Primer la preparació dels plats: amb crema de torró vaig posar l'any 2013. i amb crema de xocolata vaig fer la resta de la decoració.

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Entrants de Cap d'Any

    Aquest cap d'any el vam celebrar a casa nostra. Jo, que fa uns dies que no estic gaire bé de l'esquena, vaig decidir de fer uns entrants senzills, que no portessin massa feina, però que a la vegada fossin ben vistosos. I em sembla que ho vaig aconseguir: taula de formatges i patés.Vaig utilitzar unes rajoles de pissarra com a safata. Amb etiquetes vaig posar el nom de tot el que hi havia. A més dels formatges i dels patés, vaig completar les safates amb pans variats (de cereals, torrades, bastonets.

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Centre de Nadal amb galetes

    Aquest any he fet 3 centres de Nadal amb galetes. Un per a mi, un per casa dels meus pares i un per casa dels sogres. Tots 3 molt semblants però amb algunes petites diferències.Vaig treure la idea del blog Whole Kitchen

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Per marcar el lloc a la taula: galetes

    M'agrada molt organitzar el lloc on cadascú seu a taula. Així no cal la típica pregunta: on m'assento? com ens posem? I a vegades crea inclús un moment de tensió.A més, penso que és una manera divertida i original de rebre i donar la benvinguda als convidats.Intento marcar els noms dels convidats cada vegada d'una manera diferents. Ja us he posat alguns exemples com per cap d'any o per l'aniversari del meu home.

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Menú del meu aniversari

    Bones, ja sabeu que el mes passat va ser el meu aniversari. Ja vaig posar l'entrada del pastís!!Per menú no volia fer "platets" perquè tot i que m'encanten, són molt laboriosos, porten molta dedicació i no volia passar el dia del meu aniversari a la cuina.Així que vaig decidir fer:

    Anar al blog