Esfera

  • De l'hort a l'olla

    Taller de decoració de galetes

    L'altre dia vaig assistir a un taller de decoració de galetes que organitzava la botiga Delfín de Tàrrega.Va ser molt divertit.Primer la professora ens va ensenyar a fer les típiques galetes de manega (o danish butter cookies).I després ens va ensenyar com decorar-les de dues maneres diferents: amb fondant o bé amb glassa o icing.Galetes de mantega:Ingredients:- 1 ou gran- 200 gr. de mantega- 200 gr de sucre llustre- 400 gr de farina- aroma de vainillaElaboració:Deixar a temperatura ambient l'ou i la mantega.

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Un altre pastís d'aniversari

    Ja us he dit que el mes d'octubre és un mes de celebracions a casa nostra!!Primer va ser l'aniversari de la meva fillola i després el meu.Aquí us deixo el pastís que vaig fer per celebrar-ho amb els meus amics:Vaig fer un pa de pessic, amb una capa de melmelada de plàtan i una altra capa de melmelada de préssec (casolanes). Als costats del pastís hi havia ametlla crocant, i "cagallonets" de xocolata negra i de colorets.

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Pastís d'aniversari per la meva fillola

    Durant el mes d'octubre hem estat de celebracions!!Primer us ensenyaré el pastís que vaig fer per la meva fillola que feia 2 anyets.De totes les versions que vaig trobar per la xarxa, jo he fet la meva. Espero que us agradi:

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Sopar d'aniversari: platets

    Aquesta és la taula del sopar d'aniversari del meu home.

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Aniversari: posar el nom dels convidats

    Aquest mes d'agost he estat molt liada, entre les vacances i preparar la festa d'aniversari del Gerard, el meu home. Ja n'ha fet 35!!Ja us aniré ensenyant els plats que vaig fer pel sopar. Avui us mostro el detall que vaig fer amb el nom de cada invitat per tal d'indicar el lloc on anaven sentats.Primer vaig posar un posavasos de vidre. Sobre d'aquest hi vaig posar una poma (girada al revés perquè té més cos) i hi vaig clavar 3 pals de broqueta.

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Cupcakes: el frosting

    El frosting, hi ha també qui li diu icing, no sé si és ben bé el mateix, és el que s'utilitza per decorar el cupcake. Hi ha diferents tipus de frosting i diferents sabors, com per exemple el que es coneix com buttercream o white frosting, frosting de formatge, frosting de xocolata, de merengue, etc.Avui us passo el frosting que jo he utilitzat en les meves cupcakes:White frosting:-100 gr mantega- 300 gr sucre glass- 2 culleradetes de vainilla (1 culleradeta de sucre vainillat + 1 culleradeta d'aigua)- aigua al gust, segons l'espès o el clar que necessitem el frosting.

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Cupcakes de xocolata

    Fa poc que m'he atrevit a experimentar amb tot aquest món dels cupcakes... que ara s'està posant tant de moda. A partir d'un taller al que vaig assistir he començat a buscar blogs nous, receptes...Us deixo la recepta de cupcakes de xocolata que vaig aprendre al taller. Simplement és deliciosa:Ingredients:- 200 gr sucre- 60 gr mantega- 1 cullerada de vainilla líquida- 1 ou- 100 ml llet- 140 gr farina- 1 culleradeta de llevadura (tipus royal)- 1 culleradeta de bicarbonat- 1 culleradeta de sal- 50 gr de xolocata pur en pols (jo utilitzo la marca Valor)- 100 ml aiguaEncendre el forn a 150ºC.

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Les meves primeres cupcakes

    El dissabte vaig anar a un taller de cupcakes, el feia la Bebe, la meva professora d'anglès, que és americana i d'aquests dolços en sap molt.Us deixo l'autèntica recepta americana de cupcakes que em va passar ella:Recepta bàsica de cupcakes- 175 gr mantega- 200 gr sucre- mitja culleradeta de vainilla (millor líquida, és més concentrada)- 3 ous- 1/2 vas de suc de taronja- 200 gr de farina- 1/4 culleradeta de llevat en pols (tipus royal)- 1/4 culleradeta de sal- 1/4 culleradeta de bicarbonat- 1 culleradeta de ratlladura de taronjaEncendre el forn a 150ºC.

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Les meves mones

    Ja sé que faig uns dies tard, però he estat molt liada collint els espinacs de l'hort i preparant-los per a congela-los.Bé, ja sabeu que sóc padrina de la Mireia, un bitxo d'1 any; i, com a tal, em toca fer-li la mona. I com que té un germanet de 4 anys, el Joel, doncs he fet dues mones.Us deixo amb algunes fotografies:Les dues mones les vaig fer exactament igual:- La típica recepta del pa de pessic (aquí).

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Matança del tocino. Segon dia

    Bones, ja fa uns dies que us

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    Pastís d'aniversari

    Aquest dissabte vam celebrar l'aniversari del meu

    Anar al blog

  • De l'hort a l'olla

    La matança del tocino. Primer dia

    La matança del porc és una experiència molt arrelada en la cultura catalana. Malauradament, com moltes pràctiques ancestrals es troba en perill d'extinció (per no dir que es troba perseguida) per diverses causes: normes sanitàries, una vida més urbanita, la velocitat en què les societats de consum evolucionen a favor d'una industrialització d'aliments…Jo mateixa desconeixia completament aquesta activitat fins que el meu home em va convèncer.

    Anar al blog