Esfera

  • El blog de l'hort

    Collir faves i enfilar pesoleres.

    Les nenes i nens de quart i cinquè han estat molt enfeinats collint faves, arrencat les faveres i enfilant les pesoleres. També, per acompanyar les faves, han collit unes fulles de menta. Molt aviat s'encarregaran de collir els pèsols.Ja ens explicareu si us han agradat!Els hortolans de Gualda.

    Anar al blog

  • El blog de l'hort

    Altres flors...

    La primavera ens regala moltes flors, algunes poc conegudes i vistes. Si passegeu pel pati, aprofiteu per veure les de les nostres oliveres, les de l'escarola que deixàrem espigar i les dels nostres ceps. Aviat podrem veure les dels enciams espigats i les de les cebes tendres...Obriu molt els ulls, lluny de les pantalles d'ordinadors, consoles i mòbils la natura fa grans regals per a qui no badi.

    Anar al blog

  • El blog de l'hort

    Collir bledes i enciams.

    Ahir les nenes i nens de tercer van començar a collir les bledes i els enciams que trasplantàrem  entre la segona quinzena del passat mes de març i la primera d'abril. Com podeu veure, en un parell de mesos han crescut força. Després de collir van anar a veure els ceps observant com creixen les fulles ( pàmpols ) el raïm i els circells.Gent de tercer gaudiu menjant les vostres hortalisses.Els hortolans de Gualda.

    Anar al blog

  • El blog de l'hort

    Collir cebes tendres.

    Ahir la gent de segon va estar molt enfeinada collint cebes tendres que podran tastar acompanyant una magnífica amanida. També aprofitaren per donar un cop d'ull a les bledes i enciams que han crescut molt, a l'escarola espigada, i a les oliveres que aviat ens regalaran les seves flors.Ja ens explicareu si us ha agradat la ceba tendra.Els hortolans de Gualda.

    Anar al blog

  • El blog de l'hort

    Els més grans de l'escola...

    Aquests dies de primavera la gent de quart i cicle superior han estat molt enfeinats trasplantant flors ( petúnies i calèndules) i plantes aromàtiques ( timó i menta ), arrencant males herbes i endreçant la caseta on guardem les eines de l'hort. A l'hortet del mig han deixat una escarola, que podeu veure a la primera fotografia, i uns enciams perquè s'espiguin i posteriorment collir-ne les llavors.

    Anar al blog

  • El blog de l'hort

    Renoi quines bledes...

    Ahir, primer dia del tercer trimestre, va començar una mica emboirat. El que està clar és que en aquests deu dies de vacances als nostres petits hortets les diferents hortalisses han crescut força. Quin goig de bledes, enciams, faveres, pesoleres, pastanagues... Als ceps la primavera també ha fet força feina, i els pàmpols comencen a créixer i créixer, segur que aviat veurem els nous circells.

    Anar al blog

  • El blog de l'hort

    Més enciams !

    Els hortolans més petits de primària han trasplantat enciams. Amb el rasclet, l'aixadeta i la pala de jardiner han fet una bona feina. Després de trasplantar, una feina imprescindible és regar. Ara el petit hort ja està ple de bledes i d'enciams.Renoi la gent de primer, quina feinada.Els hortolans de Gualda.

    Anar al blog

  • El blog de l'hort

    De llàgrima a pàmpol...

    El passat 13 de març a l'entrada "El plor de la vinya..." us explicava que els ceps, després de la poca activitat hivernal  deixen de semblar una fusta morta per començar un nou cicle. En aquell moment es diu que el cep plora. La "llàgrima" és la saba que ens anuncia que el cep tornarà a regalar-nos els seus pàmpols, circells, raïm...  Si passegeu pel fons del pati podeu veure que on hi havia les llàgrimes, ara ja podem observar les petites fulles, anomenades pàmpols.

    Anar al blog

  • El blog de l'hort

    I els de quart?

    També han tingut molt feina preparant la terra i trasplantant flors als palots i menta  a les rodes, collint enciams i escaroles; sembrant patates a l'hortet del mig.Gràcies gent de quart pel vostre esforç!Els hortolans de Gualda.

    Anar al blog

  • El blog de l'hort

    Els de cicle superior...

    La gent de cicle superior han collit enciams de fulla de roure i escaroles. Després de preparar la terra amb les aixadetes han sembrat patates a l'hortet del mig i trasplantat maduixeres a les rodes. Les patates, evidentment, estaven grillades.Els més grans de l'escola han demostrat que saben fer les coses molt bé.Els hortolans de Gualda.

    Anar al blog

  • El blog de l'hort

    Ahir els de primer...

    Els petits hortolans de primer ahir van estar molt enfeinats. Per començar la sessió d'hort van trasplantar bledes. Aviat tindrem l'hortet on hi havia els espinacs ple de bledes i enciams. Una feina imprescindible després de trasplantar o sembrar, és regar. Recordeu que sense aigua no hi ha vida... Per acabar cada nen o nena van collir una escarola o un enciam.Ja ens explicareu com estava l'amanida!Els hortolans de Gualda.

    Anar al blog

  • El blog de l'hort

    Trasplantar bledes.

    Ahir els hortolans de segon van començar a trasplantar bledes al petit hortet on hi havia els espinacs que ja heu tastat. Després de la feinada de preparar la terra, ajudats del rasclet i l'aixadeta van fer un solc en el que feren un foradet amb la pala de jardineria per posar-hi el planter de bleda. Acabaren la feina regant.Amb aquests nenes i nenes tan treballadors aviat tindrem els hortets plens d'hortalisses.

    Anar al blog