Esfera

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    Ha arribat l'hivern. BON NADAL I BONES FESTES

    Hem passat ja el solstici d'hivern. El 21 de desembre és el dia que rebem

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    [sense títol]

    Una forma conscient, sostenible i respectuosa d'alimentar-nos...Des de Hort Serratosa treballem per oferir-vos una manera conscient, sostenible i respectuosa d'alimentar-vos. Una de les coses que això comporta, és que les hortalisses i fruites que tingueu a la cistella siguin de temporada i proximitat. És a dir, oferir-vos, a cada moment, el que la nostra terra ens dóna. Per nosaltres, no hi ha una altra manera de plantejar-nos l'alimentació d'ara en el futur.

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    Crema d'api, per llepar-se'n els dits!

    Associem l’api al caldo i a les dietes d’aprimament. És una verdura de gust amarg fort, amb moltes propietats nutricionals i diverses possibilitats de cocció. Es cultiva des de fa 3000 anys. Els egipcis, grecs i romans el feien servir com a planta aromàtica, fins que el metge grec Hipòcrates —el que deia “que l’aliment sigui la teva medecina”— va parlar de les seves propietats diürètiques.

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    Temps de moniatos

    Bona tarda a tothom! Estem a punt d'arribar a la celebració de la castanyada i des de Hort Serratosa ho volem fer notar;

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    Estèvia

    Bona tarda a tothom. Aquesta setmana comencem a posar a la venda bossetes de Estèvia cultivada i assecada per nosaltres mateixos. La fulla arriba tallada, ideal per utilitzar-la ja com a infusió. Creiem que la venem a un bon preu. Qualsevol dubte al respecte ens el feu arribar.Qualsevol dubte, suggerència o queixa pel que fa a la cistella no dubteu en fer-nos-el arribar; És la via per tal de que poguem millorar el nostre servei.

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    TALLER de CONSTRUCCIÓ d'ESTUFES DE GASSIFICACIÓ

    Has pensat mai que les restes de netejar el teu hort poden aportar-te l'energia suficient per a cuinar els teus aliments o calentar la teva llar??? És una questió d'eficiencia, quant menys és més i aprofitar de principi a fi ens

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    L'alimentació d'aquesta època

    Sabies què a la medicina xinesa existeix una 5ª estació?Estem en una estació de transició entre l’estiu i la tardor , que per a la medicina xinesa és molt important.Aquesta estació ens marca un important canvi per passar de l’ expansió de la primavera i l’estiu, a la interiorització de la tardor i l’ hivern.És un bon moment per centrar-nos i reflexionar. L’element terra ens ajuda a prendre contacte amb nosaltres mateixos.

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    La Estèvia

    Bona tarda a tothom. Benvinguda sigui la pluja, que per a nosaltres mai en sobra. Acabem l'Agost i amb ell notem com el dia s'escurça cada vegada més. Les hortalisses ho comencen a notar doncs el seu creixement ja comença a minvar; A partir de la setmana que ve començarem a plantar els enciams a dins l'hivernacle, per tal d'assegurar una bona recollida durant la tardor i l'hivern.*Comentar-vos que, com a novetat, introduïm la

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    Els tomàquets: presentació i un suggeriment

    El tomàquet ens aporta fibra, minerals (potassi i fòsfor) i vitamines, en destaca la C, E, la provitamina A i les vitamines del grup B (sobretot la B1 i la B3).El tomàquet té diversos efectes sobre l’organisme:El licopè, el pigment natural que li aporta el color vermell, és un antioxidant preventiu del càncer molt poderós.El contingut en fibra ajuda a prevenir o millorar l’estrenyiment, redueix el nivell de colesterol en sang i ajuda a controlar l’índex glucèmic.

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    L'estiu: temps d'albergínies i pebrots

    Amb l’estiu arriben dos fruits de la família de les solanàcies que donen color a la cistella: les albergínies i els pebrots.Les albergínies, si es cuinen d’una manera senzilla, sense fregir, estimulen la funció del fetge, pet tant, afavoreixen les bones digestions. Les substàncies que li donen el gust amarg faciliten el buidat de la vesícula biliar, contribuint a la digestió dels greixos.

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    [sense títol]

    Hem estat a SA-NA: Fira de Salut Natural!El diumenge passat, 14 de juliol, vam estar a la Fira de Salut Natural SA-NA, a Borgonyà. Va ser una bona ocasió per oferir els nostres productes i fer-nos conèixer. I

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    Ja ens arriben els tomàquets!!

    Bona tarda a tothom. Ja veieu...Tenim els primers tomàquets!! Aquesta setmana començarem a posar-ne a la cistella i de cara a la pròxima esperem que ja n'hi hagi per a tothom. Recordar-vos també que els iogurts s'han acabat fins l'any que ve...A més a més, aquesta setmana estrenem presentació. La nostra feina és oferir-vos aliments de qualitat. Aquest és “el què”. Per a poder-ho fer, cal que donem molta importància al “com”.

    Anar al blog