Esfera

  • L'aventura de l'hort

    PROBLEMES AMB EL CARBASSÓ

    - flor de carbassó -Aquesta temporada sembla que no tenim gaire sort... Dos mesos més tard d'haver-les plantat, les carbassoneres encara no tiren i no hem pogut menjar ni un sol carbassó! I això que no paren de fer flors grogues precioses i enormes i que jo vaig tot el dia amb el pinzell intentant pol·linitzar-les...Deixeu-me que us expliqui: la carbassonera fa flors masculines i flors femenines.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    PRIMER CONTACTE AMB ELS TOMÀQUETS CHERRY

    - cherrys madurant -No estava en el plantejament d'aquest any, perquè sempre he pensat que era un cultiu "menor" i que preferia uns tomàquets grans i més gustosos. Però la vista i la il·lusió em va trair en un passeig per un centre de jardineria. Vaig veure aquells tomaquets verds i petits amb ganes de créixer i el certificat d'ecològic i els vaig comprar.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    L'HORT A LA TV

    Els Horts Urbans estem de moda, cada vegada hi ha més gent que planta cosetes pels balcons de les ciutats i si us hi fixeu, cada vegada se'n parla més als diferents canals de televisió. I... això m'agrada!Fa uns dies, un periodista i un càmera de 8tv va venir a gravar el meu hort pel programa Equip de Reporters i, juntament amb altres horts de Barcelona, i l'experiència dels d'horturba.com van fer-ne un reportatge.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    CARBASSÓ ON FIRE

    Amb un mes i mig n'hi ha hagut prou per veure les primeres flors de carbassó i això vol dir que aviat començaran a sortir. - flors de carbassó-El cultiu de carbassó, sobre el paper, és bastant complicat ja que és una planta molt exigent en sol, espai, adob... però si aconseguim complir amb les seves necessitats la collita serà molt abundant i altament satisfactòria. Ara bé, un any pot ser excel·lent i plantar-ne l'any següent i no collir-ne cap.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    UN HORT AMB PREMI LIEBSTER, QUIN HONOR!

    Estic contenta!He rebut un Premi Liebster al meu blog, un honor que no esperava i que em fa molt feliç. Després de quatre anys cultivant un hort urbà i explicant-ho en un blog, encara em costa de creure que algú segueixi i li sembli interessant la meva aventura. Però alguns comentaris que vaig rebent i aquest premi em demostren que els blogs serveixen per això, per conèixer i descobrir aventures d'altres que ens enriqueixen més cada dia.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    ESPERANT ELS TOMÀQUETS

    - els Cherry d'aquest any -Mireu quin aspecte tenen els tomàquets Cherry que tinc plantats a la terrassa! N'hi ha moltíssims i mica en mica van creixent i es van envermellint, però encara no n'hem menjat cap i ja en tinc ganes! Aquest és el primer any que planto Cherrys i vaig una mica perduda en temes de temps, tot i que penso que ja no pot faltar gaire per començar a menjar-los. Tampoc tinc clar si són de la varietat vermella o groga, perquè els vaig comprar en un centre de jardineria (amb certificat d'ecològic) i no vaig preguntar, de moment són verds i sembla que van a bon ritme! M'agraden i m'ho apunto per l'any que ve.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    UN SANT JORDI MOLT PAGÈS

    Aquesta diada de Sant Jordi m'han regalat

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    QUIN BRÒQUIL!

    - bròquil Romanescu -Uau, no us perdeu aquesta foto que m'ha enviat la Laia des de Canterbury (Regne Unit)! És un bròquil Romanescu, una varietat híbrida entre coliflor i bròquil. No us penseu que en sé tant, eh? és que he estat investigant una estona i finalment l'he trobat! Per la seva curiosa forma diuen que té estructura fractal i es pot consumir crua o cuita. És una bona font de vitamina C, fibra, fòsfor i àcid fòlic.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    ELS ÚLTIMS CALÇOTS

    Aquests han estat els últims calçots de la temporada del meu hort! I he d'admetre que eren els més grans i els més dolços! La calçotada 2012 ha estat del tot positiva; vaig plantar 8 cebes de calçots, cadascuna ha fet uns 8/10 calçots, i n'hem menjat 7 de 8. La ceba descartada no ens la vam menjar perquè van sortir uns calçots tant prims que a la brasa es quedaven en res... M'encanta aquest cultiu i, segur, que hi torno l'any que ve!

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    ABRIL TRONAT, BON ANY ASSEGURAT

    - escarola després de les pluges -Fa més de 15 dies que plou. No d'aquelles pluges seguides que no et deixen respirar, però sí d'aquelles tempestes de primavera que ara plou, ara no, ara més, ara quatre gotes... Pluges que fan mandra quan vols fer coses i que t'impedeixen preparar la primavera. Però pluges que són molt beneficioses pel què tenim plantat. I que, entre tro i tro ens deixen clarianes per anar fent.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    EL PUGÓ, JA HI TORNEM

    - fulles d'espinacs arrugades -El pugó és, segurament, la plaga més freqüent a l'hort i és, pràcticament inevitable que aparegui quan comença la tardor. I més, si tens l'hort en una terrassa a prop de jardins amb plantes on es pugui amagar durant l'hivern. No perdonen, us ho asseguro! Mireu aquesta foto.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    LES PRIMERES FLORS: MADUIXES

    - Flors de maduixera -Aquesta setmana ha estat per mi l'inici de la temporada bona de l'hort! No només he plantat les tomaqueres i el carbassó i he anat preparant la resta de jardineres, sinó que, a més, he pogut observar les primeres flors de l'any! Aquestes flors blanques són de maduixera i em porten la bona notícia que, per quart any consecutiu, les plantes de la maduixera han sobreviscut.

    Anar al blog