Esfera

  • L'aventura de l'hort

    Principis ètics de la Permacultura 3

    I ja acabem amb els principis ètics bàsics de la permacultura:3. Repartiment equitatiu dels recursosEs tracta de la contribució del temps, diners i energia excedents per aconseguir els objectius enfocats a la cura de la gent i de la terra. Després d'haver cura de les nostres necessitats bàsiques i dissenyat nostres sistemes cap al millor de la nostra habilitat, podem estendre la nostra influències i energies a ajudar a altres a assolir aquest enfocament.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    Principis ètics de la Permacultura 2

    Avui toca la segona part dels principis ètics...2. Tenir cura de la GentEstimula l'ajuda mútua entre la gent i les comunitats. Les necessitats bàsiques d'aliment, abric, educació, treball satisfactori i contacte humà i convivència s'han tingut en compte. La cura de la gent és important, ja que tot i ser una petita part dels sistemes totals de vida, nosaltres fem un impacte decisiu en ells. Si podem satisfer de manera simple les nostres necessitats bàsiques, no necessitem fer pràctiques destructives a gran escala contra la terra.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    Principis ètics de la Permacultura 1

    Avui us vull començar a parlar dels principis ètics de la Permacultura.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    Agricultura al QUÈ-QUI-COM

    Hola!Sembla que l'agricultura està de moda: surt a la tele! D'acord, potser no ha estat el

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    Tancat per vacances

    Blog tancat per vacances, disculpeu les molèsties!

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    Ramon Viladrau Foix i la permacultura

    Avui us vull parlar d'un gran descobriment que he fet, malauradament tard...Us explico.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    Un primer capbussament en l'agricultura

    L'agricultura, en un sentit ampli, és el conjunt de coneixements i d'activitats que tenen per objectiu l'explotació del medi natural, per mitjà del conreu de certes plantes i la domesticació d'alguns animals útils per a la producció d'aliments i altres productes d'interès econòmic. També s'acostuma a incloure la producció forestal encara que es faci l'aprofitament dels arbres silvestres.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    [sense títol]

    Aquest blog pretén ser un petit compendi d'articles i textos relacions amb l'agricultura.L'agricultura és la base de l'existència humana perquè ens proporciona ingredients imprescindibles per a l'existència. Amb la vida moderna una gran part de la població s'ha separat dels horts, els camps, de veure créixer les coses i saber com són, però des del meu humil punt de vista de ciutadà "urbanita" considero que aquest fet és un gran error, perquè mai podrem allunyar l'agricultura de la nostra vida en la mesura que necessitem menjar, i per tant aquesta desconnexió desencadena en una ignorància i incapacitat de judici per decidir què volem menjar, de quina manera volem que estigui produït el nostre menjar, quan és el temps de cada cosa, les dificultats de certs conreus.

    Anar al blog