Esfera

  • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

    Comencem el curs

    Comencem el nostre curs 2012-2013 amb moltes ganes i ho fem netejant i treballant la terra del nostre espai per començar el nostre hort ecològic de tardor.Quines coses creieu que seran importants per tirar endavant el nostre hort?Aquí teniu alguna suggerència de part del Mariano Bueno, un expert en horts ecològics que ens ajudarà aquest curs.Bona sort i a gaudir!

    Anar al blog

  • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

    Resum d'activitats de l'empresa Chec S.L.

    1. Que hem treballat en relació als documents mercantil de compra de i venda?Comanda, factura, albarà. 2.Per qué creus tu que ho hem fet?Perquè hem aprés a fer moltes coses: com es ven, com compres i hem aprés a fer servir l'excel. 3.Per qué creus que et servirà aquest treball que hem fet?El treball aquest ens anirà molt bé per el futur. 4.Què hem treballat en relació a la web d´ empresa? Hem treballat moltes coses, hem aprés noves coses.

    Anar al blog

  • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

    Experiència de l'hort

    Aquest any a l'hort vam començar a fer-ho bastant bé, després va baixar una mica la feina i els ànims de tots nosaltres, pero seguíem treballant. He apres moltes coses aquest nou any de l'assignatura d'hort: la quantitat d'aigua que hi tens que posar en els bancals, ara sé en quina època de l'any surten les hortalisses, i quan no surten.Una de les coses que més m'agradat ha estat pujar a l'arbre i podar les branques que hi feien falta, perquè el sol pugui fer efecte al nostre projecte.

    Anar al blog

  • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

    Tasques de l'empresa CHEC SL

    1.Què hem treballat en relació als documents mercantils de compra i venda? Comanda, Albarà i Factura2.Per què creus tu que ho hem fet?-Per aprendre a fer encàrrecs i saber

    Anar al blog

  • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

    CHEC SL

    Què hem treballat en relació als documents mercantils de compra i venda? Comanda, albarà

    Anar al blog

  • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

    hort i caragols

    Avui els alumnes de primer cicle s'han divertit d'allò més anant a buscar caragols. I és que el nostre hort fa molt dies que pateix una "petita" plaga d'aquests animalets que, per si no ho sabeu n'hi ha de moltes classes: vallerencs, vaques, ... Així com ho deim semblarà divertit, però la destrossa que han fet entre cols i lletugues ha set important.De tota manera, els nostres nens i nenes han set infal·libles i segurament estarem dies a sentir a parlar de caragols.

    Anar al blog

  • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

    La collita dels boixos i boixes d' infantil

    Durant aquest mesos passats els alumnes de l'escola han fet moltíssima feina sembrant, regant, femant la terra, fent l'herba i és ara quan començam a collir algunes de les hortalisses del nostre hort.Aquí tenim una mostra dels nens d'infantil amb alls tendres, porros i alguna lletugues que segurament haurà arribat a casa i assegurarà un bon dinar. Bon profit!

    Anar al blog

  • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

    Aprenem a empeltar parres

    Empeltar:Inserir en una branca o soca d'un arbre una part d'un altre arbre proveït d'una o més gemes, de manera que s'estableixi entre ambdós una unió permanent amb objecte de produir una varietat o barreja de fruits.(Definició extreta del diccionari Català- Valencià Balear.)La setmana passada alguns alumnes de tercer cicle apreneren a empeltar parres i conegueren comprovar que aquesta curiosa pràctica permet produir diferents varietats amb un mateix peu.

    Anar al blog

  • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

    El treball de cadascú

    De dues en dues persones teníem les nostres obligacions a l'assignatura de l'Hort. Abans de sortir a l'hort, el Benito( tutor de la classe de 4tA i professor d'aquesta asignatura), decidia el treball que teniem que cumplir cada persona de la clase.Per exemple, el Marcel Ramoneda i el Cristian Muñoz, el que feien un dia era podar els arbres, mentre un pujava a l'escala i podava l'altre sostenia l'escala, amb les ulleres de protecció posades.

    Anar al blog

  • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

    Cuidam els arbres del pati

    Qualsevol que hagi fet una volta pel nostre pati se n'haurà adonat que tenim una varietat d'arbres i plantes molt gran. És per això que durant la darrer sessió d'hort, els alumnes de 1r i 2n cicle han passat a fer una visita a figueres, garrovers i oliveres i hem aprofitat per esporgarlos, cavar-los i abocar-los alguna senalla de fems.

    Anar al blog

  • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

    Quants litres han plogut?

    Us heu preguntat mai quants litres poden haver caigut al nostre pati? No? Idò aquest dies els alumnes del tercer cicle han après entre d'altres coses: què és un metre quadrat, què és un pluviòmetre i per a què serveix i sobretot a calcular a partir de les dades de pluja del darrer mes quants litres han caigut al pati.Ha set una forma pràctica de fer matemàtiques... I es que el nostre hort dona per molt! Endavant i força!

    Anar al blog

  • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

    Temps de pluja

    Les persones del camp em comenten que aquest darrer cap de setmana ha fet molt bon temps. La molt esperada pluja ha fet acte de presència i els nostres camps i boscos han pogut beure després de mesos sesnse cap ruixada.Vora el nostre hort tenim un petit safareig d'on regam les hortalisses del nostre hort i just devora disposam d'un pluviòmetre que recollí uns 75 litres per metre quadrat. Esperam que d'aquí no gaire sentim parlar d'acuífers que es regeneren i que comencin a sortir es primers pebrassos.

    Anar al blog