Esfera

  • L'hort d'en Pollet

    ESPERANT ELS TOMÀQUETS

    - els Cherry d'aquest any -Mireu quin aspecte tenen els tomàquets Cherry que tinc plantats a la terrassa! N'hi ha moltíssims i mica en mica van creixent i es van envermellint, però encara no n'hem menjat cap i ja en tinc ganes! Aquest és el primer any que planto Cherrys i vaig una mica perduda en temes de temps, tot i que penso que ja no pot faltar gaire per començar a menjar-los. Tampoc tinc clar si són de la varietat vermella o groga, perquè els vaig comprar en un centre de jardineria (amb certificat d'ecològic) i no vaig preguntar, de moment són verds i sembla que van a bon ritme! M'agraden i m'ho apunto per l'any que ve.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    UN SANT JORDI MOLT PAGÈS

    Aquesta diada de Sant Jordi m'han regalat

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Sant Jordi 2012: llibres i roses

    Excusa perfecta per augmentar la col.lecció de llibres de cuina.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    QUIN BRÒQUIL!

    - bròquil Romanescu -Uau, no us perdeu aquesta foto que m'ha enviat la Laia des de Canterbury (Regne Unit)! És un bròquil Romanescu, una varietat híbrida entre coliflor i bròquil. No us penseu que en sé tant, eh? és que he estat investigant una estona i finalment l'he trobat! Per la seva curiosa forma diuen que té estructura fractal i es pot consumir crua o cuita. És una bona font de vitamina C, fibra, fòsfor i àcid fòlic.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    ELS ÚLTIMS CALÇOTS

    Aquests han estat els últims calçots de la temporada del meu hort! I he d'admetre que eren els més grans i els més dolços! La calçotada 2012 ha estat del tot positiva; vaig plantar 8 cebes de calçots, cadascuna ha fet uns 8/10 calçots, i n'hem menjat 7 de 8. La ceba descartada no ens la vam menjar perquè van sortir uns calçots tant prims que a la brasa es quedaven en res... M'encanta aquest cultiu i, segur, que hi torno l'any que ve!

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    ABRIL TRONAT, BON ANY ASSEGURAT

    - escarola després de les pluges -Fa més de 15 dies que plou. No d'aquelles pluges seguides que no et deixen respirar, però sí d'aquelles tempestes de primavera que ara plou, ara no, ara més, ara quatre gotes... Pluges que fan mandra quan vols fer coses i que t'impedeixen preparar la primavera. Però pluges que són molt beneficioses pel què tenim plantat. I que, entre tro i tro ens deixen clarianes per anar fent.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Sant Jordi 2012: llibres de cuina

    Aprofito que aviat serà Sant Jordi per parlar dels llibres de cuina.En primer lloc, cal dir que m'agrada molt llegir.Per això Sant Jordi és el meu dia preferit de l'any, més que Nadal o el meu aniversari , més que el primer dia de vacances, on tot està per estrenar :-)Puc llegir perfectament un o dos llibres a la setmana, sempre amb paper ! i una mica obsessiu, quan em dona per un autor, no paro fins que llegeixo tot el què puc i ha publicat !!Sort que tinc la biblioteca a 25 m de casa o més a prop.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    EL PUGÓ, JA HI TORNEM

    - fulles d'espinacs arrugades -El pugó és, segurament, la plaga més freqüent a l'hort i és, pràcticament inevitable que aparegui quan comença la tardor. I més, si tens l'hort en una terrassa a prop de jardins amb plantes on es pugui amagar durant l'hivern. No perdonen, us ho asseguro! Mireu aquesta foto.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    LES PRIMERES FLORS: MADUIXES

    - Flors de maduixera -Aquesta setmana ha estat per mi l'inici de la temporada bona de l'hort! No només he plantat les tomaqueres i el carbassó i he anat preparant la resta de jardineres, sinó que, a més, he pogut observar les primeres flors de l'any! Aquestes flors blanques són de maduixera i em porten la bona notícia que, per quart any consecutiu, les plantes de la maduixera han sobreviscut.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    HE TROBAT PLANTER ECOLÒGIC

    - La Viti a Sant Cugat -Trobar planter de tomàquet és relativament fàcil avui en dia que tenir un hort està de moda. Però trobar més de sis varietats de tomàquet, dues o tres d'esberginies, cebes de figueres, carbassó, porros,... i tot ecològic ja costa molt més. Doncs això és el que he descobert a l'Agrobotiga La Viti. Costa de creure però tenen planter de tot, a més de tot tipus de productes ecològics com llegums o iogurts.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    FEM PLANTER A CASA

    - alfàbrega florida -Aquesta foto és de l'octubre passat, quan l'alfàbrega que teníem al balcó va decidir que ja ens n'havíem aprofitat prou i que floria. Quan l'alfàbrega o el julivert floreixen, les fulles es fan amargues i jo no són tant bones per menjar. Arribats a aquest punt tenim tres opcions:1. Tallar el brot de les flors quan abans millor i així tornarà a dedicar les forces a fer més fulles.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    OLIVERA TRASPLANTADA

    Ja està, fa un parell de setmanes vam acostar-nos a casa els meus avis i vam trasplantar l'olivera. És de tipus manzanilla i

    Anar al blog