Esfera

  • L'hort d'en Pollet

    Low Carb Bread

    Aquesta recepta és la més bona i ràpida fins ara de tots els intents que he fet de fer un pa low carb ! Per un "entrepà", posarem en un bol un ou gran (si pot ser ecològic), 1 cullerada de farina d'ametlla, 1 de farina de blat de moro, 1 de farina de civada, 4 cullerades de llet d'ametlla o civada, mitja culleradeta de llevat royal i sal de l'Himàlaia ( si pot ser). Un cop tot barrejat amb unes varetes manuals, bolcar la meitat de la barreja en un motlle rodó apte per microones.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Tortells Reis 2017

    Aquí una mostra dels tortells d'aquest Nadal !Aquest any he fet una recepta super ràpida !Afegim a l'amassadora 500-525 gr de farina de força ( no la normal de arrebossar ! en compte! Ha de ser farina de forner), 40 gr de llevat de forner, 100 gr. de sucre glas, la ratlladura d'una llimona o llima i una taronja , un xarrup de prèsec o rom, 2 cullerades d'aigua de taronger ( azahar), 10 gr de sal.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Tagliatelle amb cloïsses. No Diet

    Us porto una recepte diet, que acostumo a fer el dia abans d'una cursa... m'encanta! Les quantitats són lliures, les anomeno a manera orientativa Ingredients (2-3 racions)all --> he posat 4 alls tendrestomàquet --> un pot de tomàquet sencer natural d'un kgespaguetis --> 250 gr de tagliatelle als espinacscloïsses --> en el meu cas 400gr. de rossellonesolisal ( amb moderació)pebrejulivertPreparacióRentar les cloïsses i deixar-les amb aigua freda i sal perquè deixin anar la sorra.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    The Rustik Bakery

    Hii ha un concurs en marxa de canal cocina i he fet aquesta torrada :-)Aquí la recepta

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Amanida de salmó, mango, nous,ou mollet amb salsa de mostassa, tàperes i anxoves

    Bé, el títol ja ho diu tot :-)Una amanida realment deliciosa, sobretot per el punt de cocció de l'ou i per la vinagreta que l'acompanya. En realitat he fusionat dues receptes, la vinagreta d'un lloc, l'amanida d'un altre, però el resultat espectacular !Les mides dels ingredients són una mica a ull ! depèn si voleu fer un plat únic ( per 2) o un entrant ( per 4, més o menys). Què necessitem !1  o 2 ous per personauns 100 gr de salmó fumat1 mangoun grapat de nousBarreja de fulles de diferents enciamsVinagreta: 1 cullerada de mostassa de Dijon, una cullerada de tàperes, unes 5 anxoves, 3 cullerades d'oli d'oliva extra verge.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Feliç 2016 !

    Només els ulls completen el cicle tants de cops iniciat i abandonat...Propòsits? Quins propòsits?  (Miquel Martí i Pol , Ara que l'any s'acaba..)Més enllà  de temors i recances, s’obren sempre blaus horitzons...Res no pot desviar-nos del curs del riu del viure, però basta la voluptat d’estimar perquè l’aire dringui a cada mot i s’allargassi  l’eco que ens fa, si més no, perdurables.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Cottage Pie (a bite of britain)

    Cottage pie or shepherd's pie is a meat pie with a crust of mashed potato. The dish is commonly made with beef or lamb, the latter being known as "shepherd's pie".You can read more about cottage pie in this article of The GuardianWhat do you need  ( 8 serves more o less)3 tbsp olive oil2 onion, peeled and finely chopped ( I prefer spring onion)3 clove garlic, peeled and finely chopped3 carrots, chopped1 celery stick, chopped ( normally English people put more celery, but in my opinion Catalonia people aren't used to using it )1 kg lean minced beefa large glass of red wine3 sprigs of fresh thyme3 bay leaf3 tbsp tomato puree 400 ml beef stock4 tbsp of Worcestershire sauce For the topping2 kg potatoes, peeled and chopped1/2 glass of milk100 gr cheddar o emmental, grated50 gr butterSide dishsteamed vegetables : carrots, peas, brocouli etc.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Risotto ai funghi, asparagi e croccante di Grana Padano

    Regals gastronòmic que venen de Milà ! Revistes, xocolates, cafè, grana padanoÉs sentir Milà i evocar-me 25 anys endarrere quan tot just acabava els estudis de disseny i vaig viatjar al centre "cool" de la moda.I recordar, sobretot, uns impresionants risottos que vaig poder gaudir. Anys després trobaria la meva veritable vocació, ( fins ara, és clar....és poden viure mil vides en una.....) però el record del risotto, la cuina italiana i Itàlia en general, encara dura i perdura !Avui he fet servir un arròs de Pals, també un regal foodie !Ingredients ( 2 persones)225 gr d'arròsel doble de caldo de verdures ( podeu preparar un caldo ràpid de verdures amb les cues del porro, espàrrecs, alguna verdura que us rondi per la nevera)uns 8 espàrrecs verdsbolets variats: camagrocs, trompetes de la mort, rovellons i ceps ( uns 200 gr.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Sopa de tomàquet, ou escalfat i formatge

    Veig un núvol al cel i el primer que penso és en menjar sopa ! sóc l'anti-Mafalda , menjaria sopa de qualsevol tipus sempre !!!Al facebook he vist la foto d'aquesta recepta i l'he fet a la meva manera ! Un primer plat super sa o un plat únic per un sopar, al tenir ou i formatge, és un plat complert ! Ingredients ( 4-5 racions més o menys)2 cebes tendres1 carbassó gran600 gr de tomàquet pera madur.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Rossinyols amb sípia i gambes

    ...i ceps , opcionalment !Avui m'he llevat inspirada ! És temps de bolets ! I aquest plat és força fàcil i molt espectacular , no creieu ?Ingredients ( per 4 racions complertes)3 sípies de platja, netes250 gr de rossinyols ( o rovellons...)15 gr de ceps secs (opcional)1 ceba tendra8-10 gambesjulivertoli, sal, pebrePreparacióPosem a rehidratar els ceps amb aiguaTallem la ceba a quadrats petitsEn una cassola baixa posem dues cullerades d'oli d'oliva verge i quan estigui calent sofregim ràpidament les gambesRetirem les gambes i afegim la ceba, la salem i que es faci lentament.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Magdalenes !

    Avui és el meu sant ! un sant poc conegut , Sant Lino , que hi farem . També és Santa Tecla, patrona del Tarragona i hi ha una "leyenda urbana" que també dels informàtics, jo ho sóc.... però no ho és ,,, és simplement un acudit fàcil !Per celebrar-ho ahir vaig fer magdalenes, per esmorzar amb els companys de feina. Vaig fer servir la base de la coca del iogurt, que és una base que és pot aplicar a moltes receptes.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Tartar de tonyina amb poma

    Els tartars, ceviches i carpaccios els tinc ja incorporats en el meu receptari diari. Són fàcils i sans !Aquí podeu veure alguna altres receptes que he fet, ceviches, tartar de salmò i tartar de tonyina.La tonyina crua encara m'agrada més des de que he tornat de Japò ! Aquí podeu veure alguns dels plats que vaig menjar :-)Aquest plat és molt fàcil !. Cal que tingueu la tonyina 24 hores al congelador per evitar el risc d'anisakis.

    Anar al blog