Esfera

  • L'hort d'en Pollet

    Pa per principiants

    Aquest pa és ideal per iniciar-se en el món del pa !!! Ja veureu que no costa gens i es fa amb ingredients que podeu trobar a qualsevol supermercat.Només té 5 ingredients i necessitarem també una olla de pirex, o ferro colat, porcellana etc, per coure el pa al forn.La farina que farem servir és l'anomenada de força. No serveix la que fem servir pels pastissos. Un cop agafeu el truqui de com va el pa, podeu experimentar fent barreges de farines, amb farina integral o de sègol ("centeno")El llevat tampoc serveix el llevat Royal, el de la caixa vermella.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Ei, que sortim a la ràdio !

    Hola avui en el programa de ràdio Pagesos de ciutat, m'han fet una petita entrevista per parlar de l'hort urbà.Tal com expliquen ells al seu web , "Pagesos de ciutat

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Taronja confitada i tortells de reis ! (1)

    Com cada any , no podien faltar els tortells de reis ! són l'estrella del nadal ;-)L'any passat ja faig confitar jo mateixa les taronges, doncs em costa trobar fruita confitada de qualitat. En general, les fruites confitades no solen agradar però a casa, com no ens encanten!!No és difícil fer-les a casa. Jo no les confito del tot, ja que al coure després al forn, si es confiten massa trobo que queden resseques ( també passa una mica amb les taronges comprades)Per tant, si voleu usar aquestes taronges, per fer el típic dolç, mullant les taronges en xocolata i deixar-les assecar, un detallet deliciós per acompanyar el cafè, aleshores, les deixeu confitar una mica més, fins que l'aigua es converteix en un almívar dens.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Sopa de ceba. Blogs contra la Fam

    Avui és el segon dia de Gran Recapte. Us animo a col.labora-hi, portant aliments bàsics, com oli, llet, llaunes de conserva de peix, llegums etc als punts de recollida.Molts blocaires s'uneixen a la iniciativa, fent ressò i publicant receptes senzilles i econòmiques que després s'agrupen a Bloc contra la famLa

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    GYUNIKI NO TAKAKI. Tataki de vedella a la brasa

    Aquest plat l'havia provat a molts restaurants japonesos i m'encanta, tot i que no sóc molt carnívora.Només necessita una miqueta de temps i que aneu a comprar a algun supermercat japonès o xinés el mirin.El mirin és un líquid de color àmbar amb un cert contingut alcohòlic ( 14%) i intensament dolç i que s'utilitza només per cuinar ! La seva aportació a la salsa és donar-li un toc dolç i un lleuger gust a sake.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Tartar de tonyina.

    Últimament m'encanta fer aquestes receptes, carpaccios, ceviches, tartars i a part, el meu últim retrobament, amb la llima.Aquí t'adones que el temps passa i ja no ets el que eres. Jo abans la llima pensava que només sortia de nit, acompanyada amb rom blanc i en un got de mojito. Ara l'afegeixo en el suc de taronja per millorar les defenses. Com ens hem de veure !!!Aquest plat és molt fàcil !.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    ... BALANÇ NEGATIU

    L'estiu a l'hort prometia, sí! ... però el resultat no ha estat l'esperat... La primavera va ser perfecta, tot tirava i creixia la mar de bé... la primera collita va ser força bona (albergínia, tomàquets i enciams)... fins que es va torçar.- collita primaveral -El motiu? una barreja de factors, alguns errors nostres, i la mala baba de la naturalesa...Analitzem-ho! Per una banda, la falta de temps per treballar a l'hort.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Formatge al romaní. Seguim vermutejant....

    Si és diumenge, una mica de relax. ;-)Un altre aperitiu per acompanyar el vermut. Es tracta de marinar un formatge que us agradi, semi-curat, en oli i herbes, en aquest cas, sobre tot amb romaní. Com veieu , usarem una mica d'oli, però abans de servir el formatge, guardeu l'oli en una ampolleta, us servirà per amanir pa en tomàquet, amanides, verdures al vapor, amb el gust del romaní, all, farigola etc.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Pastís de Santiago.

    Aquesta deu ser de les poques receptes que apareixen al B.O.E, però no fa falta, llegir un document super avorrit, us ho explico en un plis plas ! És un pastí molt fàcil, més del que pugui semblar a primera vista. La preparereu amb menys de 10 minuts més el temps de cocció i realment espectacular !En tenia moltes ganes, des de que en vaig menjar dia si, dia també quan vaig fer el Camí de Sant Jaume, al 2011.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Olives maridades als cítrics ! Vermutejant ......

    No hi ha res que em faci més festa que fer el vermut , oi ?? Em sembla que el ritual del vermut el salto poques vegades !!!Us ensenyo avui com preparar unes olives marinades als cítrics, o com convertir unes olives del super en alguna cosa especial ;-)Ingredients1/2 quilo d'olives variades, que no tinguin massa condiment, jo he usat manzanilla i olives negres d'Aragóla ratlladura d'una llimona (sense la part blanca, que amargeixa.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Ànec mut al forn de llenya ... o no. Dinar de luxe

    Vaig al mercat de la Santa Caterina amb la intenció de comprar salmò salvatge d'Alaska i acabo a la Boqueria comprant un ànec mut. Això suposo que és cuina de mercat ;-) Aquest ànec l'he fet al forn de llenya, però és pot fer perfectament al forn normla. Només caldrà vigilar els temps, perquè cada forn és un món

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Panellets, castanyes, moniatos .... i trucs !

    A vegades em pregunto perquè aquests dolços de temporada, de dies, concrets, no es fan la resta de l'any: coques de Sant Joan, Tortell de Reis, Panellets, sembla que esperin la seva data, el seu dia, per sortir, per estar al seu punt just, que venen de gust !Així, impacient, per fer panellets. Aquest any he fet la recepta de sempre, però en més quantitat i he fet els clàssics, els de pinyons, els que venen més de gust !!!!!L'únic incovenient és el preu del pinyo nacional !

    Anar al blog