Esfera

  • L'hort escolar del Jorge Juan

    INFANTIL

    Anar al blog

  • L'hort escolar del Jorge Juan

    QUÈ PLANTEM?

    Aquest any a l’hort hem plantat:-

    Anar al blog

  • L'hort escolar del Jorge Juan

    CONCURS

    LA FOTO MÉS ORIGINALPer començar amb l'hort a l'escola hem volgut fer un concurs. Cada xiquet ha portat una foto d'un muntage amb fruites, hortalisses...aliments variats. Han creat verdaderes obres d'art: pingüins, gosets, personatges, bicicletes.... i un grapat més!!Entre tots i totes elegirem la més original!!

    Anar al blog

  • L'hort escolar del Jorge Juan

    hort i caragols

    Avui els alumnes de primer cicle s'han divertit d'allò més anant a buscar caragols. I és que el nostre hort fa molt dies que pateix una "petita" plaga d'aquests animalets que, per si no ho sabeu n'hi ha de moltes classes: vallerencs, vaques, ... Així com ho deim semblarà divertit, però la destrossa que han fet entre cols i lletugues ha set important.De tota manera, els nostres nens i nenes han set infal·libles i segurament estarem dies a sentir a parlar de caragols.

    Anar al blog

  • L'hort escolar del Jorge Juan

    La collita dels boixos i boixes d' infantil

    Durant aquest mesos passats els alumnes de l'escola han fet moltíssima feina sembrant, regant, femant la terra, fent l'herba i és ara quan començam a collir algunes de les hortalisses del nostre hort.Aquí tenim una mostra dels nens d'infantil amb alls tendres, porros i alguna lletugues que segurament haurà arribat a casa i assegurarà un bon dinar. Bon profit!

    Anar al blog

  • L'hort escolar del Jorge Juan

    Aprenem a empeltar parres

    Empeltar:Inserir en una branca o soca d'un arbre una part d'un altre arbre proveït d'una o més gemes, de manera que s'estableixi entre ambdós una unió permanent amb objecte de produir una varietat o barreja de fruits.(Definició extreta del diccionari Català- Valencià Balear.)La setmana passada alguns alumnes de tercer cicle apreneren a empeltar parres i conegueren comprovar que aquesta curiosa pràctica permet produir diferents varietats amb un mateix peu.

    Anar al blog

  • L'hort escolar del Jorge Juan

    Cuidam els arbres del pati

    Qualsevol que hagi fet una volta pel nostre pati se n'haurà adonat que tenim una varietat d'arbres i plantes molt gran. És per això que durant la darrer sessió d'hort, els alumnes de 1r i 2n cicle han passat a fer una visita a figueres, garrovers i oliveres i hem aprofitat per esporgarlos, cavar-los i abocar-los alguna senalla de fems.

    Anar al blog

  • L'hort escolar del Jorge Juan

    Quants litres han plogut?

    Us heu preguntat mai quants litres poden haver caigut al nostre pati? No? Idò aquest dies els alumnes del tercer cicle han après entre d'altres coses: què és un metre quadrat, què és un pluviòmetre i per a què serveix i sobretot a calcular a partir de les dades de pluja del darrer mes quants litres han caigut al pati.Ha set una forma pràctica de fer matemàtiques... I es que el nostre hort dona per molt! Endavant i força!

    Anar al blog

  • L'hort escolar del Jorge Juan

    Temps de pluja

    Les persones del camp em comenten que aquest darrer cap de setmana ha fet molt bon temps. La molt esperada pluja ha fet acte de presència i els nostres camps i boscos han pogut beure després de mesos sesnse cap ruixada.Vora el nostre hort tenim un petit safareig d'on regam les hortalisses del nostre hort i just devora disposam d'un pluviòmetre que recollí uns 75 litres per metre quadrat. Esperam que d'aquí no gaire sentim parlar d'acuífers que es regeneren i que comencin a sortir es primers pebrassos.

    Anar al blog

  • L'hort escolar del Jorge Juan

    Garroves

    Finalitzada la collida de garroves , és hora de dur-les a vendre i saber quin és el producte de la nostra feina. Enguany hem aconseguit 137 kg que s'han traduit en 24 euros que seran invertits en la compra de material per a l'hort (planters, eines, etc.)Al llarg del procés hem pogut fer medi (identificant els garrovers del nostre centre, coneixent les diferents varietats de garrova... panesques, bovals, fines,.

    Anar al blog

  • L'hort escolar del Jorge Juan

    Figues i figueres

    Encara que ja tard, hem set a temps de passejar pel nostre pati i veure que ara encara, tenim la oportunitat de gaudir d'alguna de ses fruites més gustoses que hi ha: sa figa.Dins la nostra escola hi ha 3 figueres, una d'elles oriola que mos ha regalat els seus fruits. Arran d'aquesta activitat hem demanat als nostres alumnes si coneixien el procés d'elaboració de les xereques i una alumna de 6è, n'Ana Maria Torres Colomar "ens ha fet escola" a tots i totes portant-mos un pot de xereques (bonísssimessss) i un treball que ha fet amb ajuda de la seua mare i els savis consells de la seua güela.

    Anar al blog

  • L'hort escolar del Jorge Juan

    Collim i plegam garroves

    Durant aquest dies, i abans que comenci a ploure toca collir les garroves dels garrovers de la nostra escola.Durant l'hora de pati mos hem arromangat i plegat totes ses garroves que abans hem collit amb ses perxes.Després les hem calat dins de ses senalles i finalment hem buidat ses senalles dins es sacs.Mos ho hem passat molt bé!

    Anar al blog