Esfera

  • Pugem a l'hort

    La Comissió Europea vol autoritzar el conreu de la soja transgènica tolerant a glifosat a Europa

    L'agència europea de seguretat alimentaria (EFSA) ha pres recentment (22 de juny), i per primera vegada, una opinió favorable a l'autorització del conreu de la soja de Monsanto. Ara la Comissió Europea i els Estats membres hauran de decidir si autoritza el seu conreu al camp. Monsanto vol vendre les llavors de soja tolerants a l'herbicida basat en glifosat Roundup Ready als pagesos europeus. Fins ara s'havia autoritzat la importació dels grans de soja (sobretot per alimentar porcs) però no el conreu, sobretot pels riscos de contaminació de sòls i aigües pel glifosat.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    El problema de moda amb les tomaqueres de la ciutat

    La setmana passada vam comprovar com la tomaquera que havia de fer tomàquets de penjar en tenia molts amb el cul negre. Per solucionar-ho ens hem posat a buscar que era i hem trobat que tenen necrosi apical, o sigui, falta de calci.Tomàquets amb necrosi apicalPer solucionar-ho vam anar a una botiga especialitzada a comprar un adob ric en calci. Només demanant l'adob ja van saber quin problema tenien, ens van dir que aquest any és el problema de moda en les tomaqueres en tota la ciutat.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Taules amb tomaqueres i alberginieres

    Ja portem un mes amb els cultius d'estiu i ja hem tingut una mala sorpresa. En una de les taules de cultiu vam trobar dues tomaqueres amb les fulles inferiors grogues i la part inferior del tronc seca. No sabem que pot haver passat perquè a una de les tomaqueres de la mateixa taula no li ha passat res i aquest any havíem millorat el substrat amb fibra de coco i humus nous. Es una pena perquè ja tenien petits tomàquets.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Taules de cultiu renovades

    Fa un mesos que anem renovant les taules de cultiu ja que la idea de reciclar sacs no ens ha resultat tan bé com pensàvem. El plàstic s'ha anat fent malbé, a causa del sol i de les arrels de les plantes i hem pensat que podem millorar-ho si augmentem la capacitat de transpirar de les taules. Per tot això, un cop finalitzades les faves hem canviat els plàstics per tela antiarrels, tal i com vam fer amb el biòtop.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Vermiextinció

    Hem perdut tos els cucs del vermicompostador!!! Portem unes setmanes que els hi donem bastant menjar i ens els mirem poc, avui hem vist que no en queda cap i que enlloc de humus tenim una pasta enganxifosa de color negre.Rumiant una mica pensem que podria ser a causa de les restes de faves que els hi hem anat donant. Fa setmanes que els hi posem les tavelles triturades amb altres restes de menjar, però des de que vam treure les plantes de les faves que només han menjat això.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Dilluns sense carn

    Aquesta es una iniciativa creada amb l'objectiu de reduir les emissions associades a la producció de carn que actualment representa la cinquena part de les emissions mundials totals. Encara que el nom de la campanya és Lunes sin carne o

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Comença la collita de maduixes

    Amb el bon temps ha començat la collita de maduixes, ja és la tercera vegada que en mengem, poquetes però delicioses. En aquest moment, les plantes estan en plena producció i cada vegada que pugem a regar podem menjar-nos-en unes quantes.Les primeres que vam collir no estaven tan dolces, estaven vermelles però no les vam deixar madurar suficientment, no ens vam poder aguantar de provar-les. Com que fins ara no hem vist que cap animal se les mengi, les hem deixat madurar més dies abans de collir-les i hem notat la diferència: són molt més dolces.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Maduixes de l'eixample

    Les maduixes segueixen florint i cada vegada surten més fruits. Estem molt emocionats amb aquest cultiu ja que és la primera vegada que el tenim a l'hort i de moment s'està desenvolupant molt bé. Només hi hem vist un problema, ahir vam trobar unes petites taques fosques en unes fulles i no sabem si és alguna malaltia que ens pugui afectar la collita.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Es confirmen les sospites: Els insecticides sistèmics que envolten les llavors, responsables de la desaparició massiva d'abelles aquesta última dècada.

    Feia anys que es denunciava des de molts col·lectius i persones a tot el món la relació entre insecticides i desaparició d'abelles. Només ara després dels dos últims articles científics, l'Agencia Europea de Seguretat (EFSA) pensa posar-se a revisar l'autorització d'aquests insecticides, tot i que alguns països (no el nostre) ja els havien prohibit. Son insecticides que aquí a Catalunya porten per exemple les llavors de panís convencional i transgènic.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    [sense títol]

    Últimament hem canviat el nostre rebost per guardar fora de la nevera tots els productes que poguem, així aconseguim que les fruites i verdures tinguin més gust i estalviar una mica d'energia. De moment hem posat les patates i les cebes en una caixa plàstica (continuem reciclant caixes) i en un lloc fosc. També guardem fora de la nevera els tomàquets, alvocats, plàtans, pomes, llimones, taronges, mandarines, etc.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Hem millorat el biòtop

    Hem decidit millorar el biòtop de l'hort després d'haver fet un curs de permacultura fa dos caps de setmana. El biòtop és un espai que creem i que ens permetrà atraure biodiversitat beneficiosa per l'hort. Tot va començar fa un any quan vam veure uns vídeos d'un curs d'horts del canal Encuentro d'Argentina que també recomanava crear un biòtop en algun lloc de l'hort. En aquest moment el que vam fer és deixar un espai amb algunes plantes aromàtiques i permetent que hi creixessin plantes i males herbes sense control.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Novetats de l'hort d'estiu

    Aquest any, a més a més de provar el reg per goteig solar (kondenskompressor) volem experimentar amb el cultiu de maduixes.Ens hem animat amb les maduixes perquè hem vist que es planta en molts horts urbans amb bons resultats i ens agraden molt. Fa uns mesos en vam trasplantar dues al nostre hort, van sobreviure sense problemes a les baixes temperatures que vam tenir a principi d'any, i ara en primavera, han quedat completament florides.

    Anar al blog