Esfera

  • Pugem a l'hort

    Un altre remei contra les erugues

    Amb el bon temps, hem tingut algunes visites. Primer hem trobat una marieta en les faves, aquestes si que ens interessen i esperem que es multipliquin igual que l'any passat.L'altra visita no la esperàvem tant aviat però sembla que amb una mica de sol n'hi ha prou perquè ens envaeixin l'hort. De moment hem trobat una eruga d'una bona mida.Per evitar que es segueixin reproduint i, que a mes a mes de les faves se'ns mengin els tomàquets que pensem plantar de cara l'estiu, vam decidir fumigar amb un insecticida biològic.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Reg per goteig solar: Kondenskompressor

    Aquest estiu volem implementar un sistema de reg per goteig per evitar tenir fongs en les tomaqueres i estalviar una mica de feina. Durant diversos dies hem estat investigant com ho podíem fer amb materials reciclats i que consumís poca aigua i finalment hem trobat un sistema que ens ha agradat molt que s'anomena kondenskompressor. És un sistema senzill d'implementar amb el que es pot estalviar fins a 10 vegades el consum d'aigua utilitzat en els sistemes tradicionals i necessita poc manteniment.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Els alls i la lluna: resultats

    Estan creixent tots els alls de l'experiment, i de moment només un ha sortit de terra.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Els alls i la lluna: primers resultats

    Ja tenim els primers resultats de l'experiment dels alls i la lluna!!!!!La setmana passada van començar a sortir els alls de la primera plantació (lluna nova). Avui, quan hem pujat a regar l'hort, hem vist que ja han començat a brotar els de la segona i tercera plantació (lluna creixent i lluna nova).Ens hem sorprès en veure que un all de la tercera plantació sobresortia més de la meitat de terra.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Planter per l'hort d'estiu

    Ahir vam fer els primers planters de tomaqueres i pebroters per l'estiu. No ho havíem fet abans perquè estàvem esperant que es suavitzessin una mica les baixes temperatures.Igual que l'any passat, hem fet el planter de les llavors de tomàquets que mengem i d'altres que havíem guardat de plantacions anteriors.Tot i que fer els nostres propis planters requereix més feina preferim seleccionar les llavors i saber d'on surten.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Calçotada amb calçots nostres

    Avui hem fet una calçotada amb els calçots del nostre hort i de l'hort de la mare de'n Jordi. Quina pena que les altres plantes no haguessin resistit les pluges perquè hem obtingut millors resultats dels que esperàvem per ser el primer cop.Us deixem unes fotos de la collita d'aquest matí i l'any que ve segur que ampliarem les caixes de doble fons per tenir més calçots!!!!Tot i les baixes temperatures, el dimarts passat vam fer la tercera sembra d'alls i aquest dimarts farem la quarta i última.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    L'hort i el vermicompostador amb el fred siberià

    El creixement de les hortalisses de l'hort s'ha parat amb la forta baixada de les temperatures d'aquesta setmana. Hem collit algunes pastanagues, algunes d'una mida bona i altres amb formes extranyes però totes amb bon gust. Les que hem deixat en l'hort encara viuen tot i que les més petites tenen les fulles pensides.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Els alls i la lluna: segona plantació

    Avui hem fet la segona plantació seguint amb el calendari que ens vam marcar en l'entrada anterior i que us mostrem novament a continuació:Dies seleccionats per plantar del Calendari biodinàmic 2012 del Consell Català de Producció Agrària Ecològica.Aquesta plantació correspon al 31 de gener, lluna creixent, dia favorable per sembrar plantes de fruit. Que esperem d'aquesta plantació? Els alls haurien de sortir de terra degut al desenvolupament de les seves arrels, que han de créixer tant unides que empenyeran l'all cap a munt.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Els alls i la lluna

    La setmana passada, després de xerrar amb la dependenta de la parada de fruites del mercat, vam quedar molt intrigats per saber quina era la influència real de la lluna sobre els cultius. Vam decidir investigar una mica y vam trobar molta informació sobre calendaris biodinàmics, els efectes negatius i positius de la lluna i diferents opinions sobre la seva influència segons les seves fases.En alguns blogs realitzaven l'experiment de plantar els alls segons la lluna, però en molt pocs hi havia els resultats, per això vam decidir fer nosaltres mateixos l'experiment: plantar alls en les 4 fases de la lluna per comprovar aquestes teories.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Projectes pel 2012: Horts Verticals

    Ja fa un any i mig, quan vam decidir començar amb l'hort, també teníem pensat fer-ne un de vertical per tenir a dins de casa fent servir materials reciclats. Vam decidir començar per l'hort de la terrassa perquè rep més hores de sol, de totes maneres vam seguir buscant maneres de com fer l'hort vertical i que plantar-hi amb poca llum solar.La majoria de cultius vertical amb que ens hem trobat són hidropònics però nosaltres volem fer-lo convencional.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Monsanto davant dels tribunals a l’Índia per biopirateria

    Segons el diari Le Monde, la raó de la denúncia per part de l’Autoritat Índia de la Biodiversitat és que per “fabricar” l’albergínia OGM, Monsanto ha fet servir deu varietats locals índies (de les milers que són autòctones del país) sense demanar autorització i sense consultar a les organitzacions pageses. És un precedent important, ja que és la primera vegada que serà jutjada una empresa per actes de biopirateria a l’Índia.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Les autoritats oculten les dades de la relació entre l'herbicida Roundup i malformacions

    La indústria ho sabia des de la dècada de 1980, i els reguladors des dels 90 Earth Open Source La indústria i els reguladors de la UE sabien des de com a mínim les dècades dels 80 i dels 90, que l’herbicida més venut al món, el Roundup, causa malformacions – però van evitar informar al public. Aquesta és la conclusió del nou informe escrit per un grup de científics i investigadors internacionals L’informe revela que els propis estudis de la indústria (incloent un encarregat per Monsanto) mostraven ja en els anys 80 que l’ingredient actiu del Roundup, el glifosat, causa malformacions en animals de laboratori.

    Anar al blog