Esfera

  • Pugem a l'hort

    La poca vergonya de les institucions públiques: Informes sobre els efectes socioeconòmics dels transgènics

    En resposta a la petició del Consell de Ministres de Medi Ambient de la Unió Europea (UE) de desembre de 2008, la Comissió va demanar als estats membres que fessin un informe sobre els efectes socioeconòmics dels transgènics a partir d’un qüestionari bàsic al que podien afegir d’altres documents que consideressin importants. Som Lo Que Sembrem va demanar aquests informes al novembre de 2010 tant a la Comissió Europea com al Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural y Marino i al Departament d’Agricultura de la Generalitat.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    La toxina BT apareix a la sang de mares i fetus

    Un estudi publicat al març[1] mostra la presència a la sang de dones, dones embarassades, i fetus, de diferents toxines derivades dels cultius transgènics. El estudi desenvolupat al Quebec (Canadà) mostra que la toxina Bt (produïda per panís i soja transgènics) apareix amb una molt alta freqüència, ja que es va trobar en un 93% de les mostres de sang de dones embarassades, en un 80% de les de fetus, i en un 69% de les de dones no embarassades.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Un canvi cap a l'agroecologia pot aconseguir duplicar la producció agrícola

    Un informe del Relator de les Nacions Unides pel dret a l’alimentació, Olivier De Schutter, publicat el passat 8 de març, assegura que els petits agricultors de les regions mes afectades per la fam poden doblar la seva producció d’aliments en 10 anys tot utilitzant mètodes agroecològics. Segons el Relator, per poder alimentar a 9 bilions de persones a l’any 2050, es necessita “adoptar urgentment les tècniques agrícoles disponibles mes eficients, i la evidència científica actual demostra que els mètodes agroecològics superen l’ús de fertilitzants químics en augmentar la producció, especialment on viuen les persones que passen fam, en medis difícils”.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Pig Business denuncia les subvencions europees a granges industrials de porcs

    El 9 de febrer va tenir lloc una roda de premsa al Parlament Europeu a Brussel·les per denunciar que la mega indústria porcina està subsidiada amb els diners dels contribuents europeus, mitjançant el Banc Europeu i la PAC (Polítca Agrària Comunitària), encara que aquestes activitats provoquen un impacte negatiu en la salut i el medi ambient de les zones afectades. Aquest acte va estar organitzat a càrrec de la campanya "Pig Business" (el negoci dels porcs) que té un documental amb el mateix nom que podeu veure subtitulat aquí.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Mor Santi Santamaria, cuiner i activista de Som lo que Sembrem

    El reconegut cuiner Santi Santamaria ha mort aquest dimecres a l'edat de 53 anys a Singapur, per causes que encara es desconeixen. Nascut el 26 de juliol del 1957, Santamaria acumulava una llarga trajectòria en el món de la cuina. L'any 1981, la seva esposa Àngels Serra i ell van obrir el conegut restaurant El Racó de Can Fabes i set anys més tard aconseguien la primera estrella Michelin, i de fet en el llarg de la seva vida en van arribar a obtenir fins a set.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Esclavisme als hivernacles de la Costa del Sol

    Un reportatge del diari anglès The Guardian, publicat abans d’ahir, mostra les condicions d'esclavisme en què viuen milers d'immigrants que treballen als hivernacles de la Costa del Sol, un negoci que mou 2.000 milions d'euros cada any. Aquestes persones, moltes sense papers, han de suportar: - viure en barraques de cartró i plàstic, sense clavegueram ni subministrament d'aigua de boca, - salaris mes baixos que la meitat del mínim legal, i que, amb sort, arriben a 20 euros al dia, - amenaces de ser denunciats a la policia si es queixen, - prohibició de fet d'entrar a les zones turístiques, d'on són expulsats per la policia.

    Anar al blog