Esfera

  • Sota el Sol

    Ni un pam de net!

    A l’hora d’escollir qualitats d’un company o companya de casa, de pis o de feina, segur que la majoria de nosaltres, posades a demanar, preferiríem algú amb gust -i vocació!- per la neteja, per davant d’un reguitzell d’atributs menors. I és que la neteja, certament, és un valor difícil de menystenir; quelcom que portem ben endins i que ha … Continua la lectura de Ni un pam de net! →nLa entrada Ni un pam de net! aparece primero en .

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    [O]

      Us deixo una foto que la llum del matí ens va regalar la setmana passada. La llum, i la persistència i la paciència de la Jorinde, amb qui compartíem el nostre Ṣalāt particular, dedicant la primera hora del matí a desgranar properes collites mentre ens guaríem del fred. *Pel cas, mongeta del cuc i mongeta … Continua la lectura de [O] →nLa entrada [O] aparece primero en .

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    Redescobrint Amèrica

    Escric content de poder compartir amb vosaltres el què per mi ha estat, enguany, un gran descobriment. Una d’aquelles bones casualitats en les que un es veu sorprès després de sembrar unes minúscules llavors d’un d’aquells sobrets presidits per una estèril fotografia que amb prou feines permet fer-se una idea aproximada del què amb molta paciència i un … Continua la lectura de Redescobrint Amèrica →nLa entrada Redescobrint Amèrica aparece primero en .

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    Inducció per “via silvestre”

    Qualsevol hortolà o hortolana us dirà que cal ajustar els períodes de plantació a cada zona -i cada any, i amb els anys, segurament. Fàcilment hi estarem d’acord i tindríem una feina inassumible per oposar-nos a una abastíssima experiència al respecte. Ho podeu parlar directament amb expertes de la vostra zona, ho podeu llegir als llibres, i fins … Continua la lectura de Inducció per “via silvestre” →nLa entrada Inducció per “via silvestre” aparece primero en .

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    [ O ]

    Aquí us deixo una fantàstica gallina extremenya espolsant-se de bon matí!nLa entrada [ O ] aparece primero en .n

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    L’hort de les Gírgoles

    És cosa sabuda que la tardor és temps de bolets; de gaudir de boscos, camins, corriols i bardissars amb la il·lusió incomparable que acabin – sempre hi ajuda – amb un cistell ben ple d’aquests regals del bosc que nosaltres tant sabem apreciar. Com que és propi de l’ofici no dir ni piu de llocs i … Continua la lectura de L’hort de les Gírgoles →nLa entrada L’hort de les Gírgoles aparece primero en .

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    [ O ]

    Us deixo amb els troncs d’Àlber i Pollancre que tenim en remull per sembrar-hi les Gírgoles. Recordeu que cal utilitzar fusta viva (menys d’un mes des de la tala), per sembrar-les!nLa entrada [ O ] aparece primero en .n

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    Llavors de tardor entrada

    Ara que hem canviat l’hora i els dies se’ns escurcen mentre la natura va quedant immersa en un estat pausat, gairebé letàrgic, toca treure els garbells, tamisos i ventalls per dedicar-nos a fer rebost. La majoria de les flors que ens han delectat durant mesos apaguen la seva lluïssor marcint-se entre els tons groguencs, torrats … Continua la lectura de Llavors de tardor entrada →nLa entrada Llavors de tardor entrada aparece primero en .

    Anar al blog