Esfera

  • Sota el Sol

    Trocs i semences a la Fira

    Aquest passat diumenge va passar una d’aquelles coses bones que passen de tant en tant. Un d’aquells petits esclats que t’ofereixen un retorn digne de la millor enginyeria termodinàmica. Hi inverteixes poc i tens un gran retorn. Sembres poc i culls molt. I és que quan el temps és bo, la llavor sana, la terra … Continua la lectura de Trocs i semences a la Fira →\nLa entrada Trocs i semences a la Fira aparece primero en .

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    [O]

    Hivern de molls i freds.\nLa entrada [O] aparece primero en .\n

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    [ O ]

    Noviluni de Febrer.\nLa entrada [ O ] aparece primero en .\n

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    TRAPA ORGÀNICA

    És rere la quotidianitat que s’amaga el rastre silenciós de la nostra petja. L’empremta amb la que el nostre desentès discórrer va farcint d’estranys els marges del camí. I si fer-se humà és en part revinclar-se els tapalls dels ulls fins veure el paisatge tot volt, amunt i avall – i fins fer una ullada … Continua la lectura de TRAPA ORGÀNICA →\nLa entrada TRAPA ORGÀNICA aparece primero en .

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    [ O ]

    Natura humana.nLa entrada [ O ] aparece primero en .n

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    METGIA VEGETAL: L’ALQUÍMIA DE L’AIXADA (I)

    Beuratges, potatges, pocions, herbades, potingues, remeis, ferments, infusions, fermentats, lixiviats, efervescències, homogeneïtzats, escurats, filtrats, vaporats, preparats, ruixims, decoccions, bulliments, escaldufats, macerats, purins, brusquines, fumigats, detergits, mesclaments, commixtions, composicions, mescladisses, (…) D’entre tot el reguitzell de petits oficis que componen l’ofici major de l’horticultor, us en destaco un que mica en mica m’ha anat captivant.

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    [O]

    “Criant malves… i altres flors”nLa entrada [O] aparece primero en .n

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    Atípia i falòrnia: La regla de la L

    ATÍPIA I FALÒRNIA: LA REGLA DE LA L Fem la nostra, que als veïnats hi haurà per temps qui es venta de fer-la ben llarga. Sóc conscient que arribo tard i que aquestes alçades qui més qui menys ja té a terra les tomates de l’any. Així i tot, deveu quedar encara els intrèpids de … Continua la lectura de Atípia i falòrnia: La regla de la L →nLa entrada Atípia i falòrnia: La regla de la L aparece primero en .

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    SOBRE EL TEMPS

    Estic segur que alguna vegada, ja fos quan teníeu 10 anyets o qui sap si la setmana passada -disculpes pels lectors menuts, si és que existiu-, heu jugat a allò de si tinguessis un poder, quin t’agradaria que fos?   En encaixar la pregunta, la particular barreja que ens mou des de dins se’ns activa. Sense … Continua la lectura de SOBRE EL TEMPS →nLa entrada SOBRE EL TEMPS aparece primero en .

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    El pal i la pastanaga

    No rebré cap assentiment sorprès de ningú per afirmar que són una autèntica barbaritat la quantitat d’espècies vegetals que podem cultivar per treure’n algun profit. Comestibles, ornamentals, auxiliars i tots aquells adjectius que les hi vulgueu assignar donant compte de la nostra ancestral relació amb les plantes. Per si això fos poc (seguint en el camp de … Continua la lectura de El pal i la pastanaga →nLa entrada El pal i la pastanaga aparece primero en .

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    [O]

      Tres quilòmetres d’homogeneïtat irrigadora i estalvi d’aigua.nLa entrada [O] aparece primero en .n

    Anar al blog

  • Sota el Sol

    REMUGANT

    Amb el temps, un s’acostuma a esperar de l’acadèmia aquella presa de distància característica respecte allò que li dona sentit. Respecte aquella parcel·lació de la realitat que -convenientment elevada a coneixement- li pertany després que algun dia algunes l’arrancaren de la resta, definint-la, i que les seves contemporànies s’avenen a preservar, valoritzant-la -agraint entre crítiques … Continua la lectura de REMUGANT →nLa entrada REMUGANT aparece primero en .

    Anar al blog