Esfera

  • L'horta d'un altre món

    em cau la bava de pensar-hi...

    M'encanta, la vida al camp! És preciós seguir el ritme de la natura, deixar que ella ens guiï... i ens torni bojos. Calor, pluja, herbes creixent arreu, ocells cantant, la sang alterada, ... Fa quatre dies estàvem amagats, amb dos pams de neu a tota la finca, i en quatre dies més no donarem a l'abast amb els treballs que aniran sortint.nSi vas seguint el nostre bloc, sabràs que fa uns mesos que tenim un hivernacle que ens ha mantingut vius durant aquest hivern de gairebé mig any. Ara allà dintre, amb la caloreta, van creixent pastanagues, remolatxes, pèsols, cols, cols llombardes, enciams, espinacs, ravenets, bledes, cebes, ruca, canonges, colraves, ... i les primeres tomaqueres (ja ens arriben al genoll i comencen a tenir les seves primeres flors grogues, precioses), algunes carbassoneres i cogombreres, mongeteres “Perona” i “del Cuc”, ...nnnnnnnnn Pastanagues... bones, bonesn Colraves, els primersn Enciams, que no en faltinnnnnAl tros ja hem sembrat les patates, quan les pluges ens han deixat, de les varietats “Kennebec” i “Red Pontiac”. I moltes cebes, d’aquelles de “Figueres” que tant t’agraden.nnnnnnnnn Plantació de patatesn Planter de cebes "Figueres"n Remolatxa vermellannnnAquests propers dies plantarem maduixeres, que de ben segur ens faran passar moltes bones estones als dies de calor estival. I les cebes “Blanca de Lleida” que, collides a l’estiu i tornades a sembrar a finals d’agost, ens donaran calçots el proper hivern. I centenars d’enciams, bledes, apis, porros, cebes tendres, pastanagues, remolatxes, carxoferes, esparregueres, cols, colraves, etc.nnnnnnnnn Una selva o una plantació de pèsols?n Quines tomaqueres!!!!n Bledes, cebes, enciams,...nnnnArriba el moment en que has de començar a preparar el paladar per a degustar els deliciosos plats que et podràs preparar en poques setmanes: de primer, una amanida amb tomàquet “Negre”, pebrot “Quatre morros”, enciam “Morella” i “del Sucre”, una mica de ruca, remolatxa vermella, pastanaga, ceba “Babosa” i un raig d’oli del bo. O pot ser millor unes bledes acabades de collir al vapor amb unes patates “Kennebec”? De segon, què tal una truita d’albergínia “Llistada de Gandia”, carbassó “Negre” i ceba? Delicatessen... O prefereixes unes “papas a lo pobre”(patates “Red Pontiac” fregides amb pebrot verd “Italià” i ceba “Vermella”)? O et ve més de gust un cuscús amb verdureta (mongeta “del Cuc”, albergínia “Blanca”, ceba, pebrot “del Peronet”, carbassó “Blanc”) ben trossejada i saltejada? I per postres, no cal dir-ho, unes maduixes acabades de collir, d’aquelles que es desfan a la boca, gustoses, sense cap additiu en el seu cultiu més que una mica d’adob natural, unes ruixades amb extractes de plantes fets per nosaltres i molta dedicació... Em diràs que no et cau la bava????

    Anar al blog

  • L'hortet de l'Autonòma

    em cau la bava de pensar-hi...

    M'encanta, la vida al camp! És preciós seguir el ritme de la natura, deixar que ella ens guiï... i ens torni bojos. Calor, pluja, herbes creixent arreu, ocells cantant, la sang alterada, ... Fa quatre dies estàvem amagats, amb dos pams de neu a tota la finca, i en quatre dies més no donarem a l'abast amb els treballs que aniran sortint.nSi vas seguint el nostre bloc, sabràs que fa uns mesos que tenim un hivernacle que ens ha mantingut vius durant aquest hivern de gairebé mig any. Ara allà dintre, amb la caloreta, van creixent pastanagues, remolatxes, pèsols, cols, cols llombardes, enciams, espinacs, ravenets, bledes, cebes, ruca, canonges, colraves, ... i les primeres tomaqueres (ja ens arriben al genoll i comencen a tenir les seves primeres flors grogues, precioses), algunes carbassoneres i cogombreres, mongeteres “Perona” i “del Cuc”, ...nnnnnnnnn Pastanagues... bones, bonesn Colraves, els primersn Enciams, que no en faltinnnnnAl tros ja hem sembrat les patates, quan les pluges ens han deixat, de les varietats “Kennebec” i “Red Pontiac”. I moltes cebes, d’aquelles de “Figueres” que tant t’agraden.nnnnnnnnn Plantació de patatesn Planter de cebes "Figueres"n Remolatxa vermellannnnAquests propers dies plantarem maduixeres, que de ben segur ens faran passar moltes bones estones als dies de calor estival. I les cebes “Blanca de Lleida” que, collides a l’estiu i tornades a sembrar a finals d’agost, ens donaran calçots el proper hivern. I centenars d’enciams, bledes, apis, porros, cebes tendres, pastanagues, remolatxes, carxoferes, esparregueres, cols, colraves, etc.nnnnnnnnn Una selva o una plantació de pèsols?n Quines tomaqueres!!!!n Bledes, cebes, enciams,...nnnnArriba el moment en que has de començar a preparar el paladar per a degustar els deliciosos plats que et podràs preparar en poques setmanes: de primer, una amanida amb tomàquet “Negre”, pebrot “Quatre morros”, enciam “Morella” i “del Sucre”, una mica de ruca, remolatxa vermella, pastanaga, ceba “Babosa” i un raig d’oli del bo. O pot ser millor unes bledes acabades de collir al vapor amb unes patates “Kennebec”? De segon, què tal una truita d’albergínia “Llistada de Gandia”, carbassó “Negre” i ceba? Delicatessen... O prefereixes unes “papas a lo pobre”(patates “Red Pontiac” fregides amb pebrot verd “Italià” i ceba “Vermella”)? O et ve més de gust un cuscús amb verdureta (mongeta “del Cuc”, albergínia “Blanca”, ceba, pebrot “del Peronet”, carbassó “Blanc”) ben trossejada i saltejada? I per postres, no cal dir-ho, unes maduixes acabades de collir, d’aquelles que es desfan a la boca, gustoses, sense cap additiu en el seu cultiu més que una mica d’adob natural, unes ruixades amb extractes de plantes fets per nosaltres i molta dedicació... Em diràs que no et cau la bava????

    Anar al blog