HorticulturaEsfera


Dijous, 24.8.2017 12:38h L'hort d'en Pollet

Poke Bowl

Si segueix de prop la llista de trendy foods , probablement haureu escoltat o menjat un Poke Bowl a hores d'ara . Aquest plat hawaià està arrasant arreu, sobre tot a Califòrnia , bojos pel menjar healthy !La bona notícia és que és increïblement fàcil de fer a casa, tant pel temps que necessitareu com per obtenir els ingredients. No cal doncs, que voleu fins Hawaii per provar-lo !POKE vol dir alguna cosa com tallat en llengua hawaiana ! Es tracta de quadrats de peix, salmó, tonyina, o pop en soia i sèsam, acompanyat d'una base d'arrós i acompanyat de verdures crues o no i muntant bols molt colorits ! Es tracta de muntar en un bol bonic d'aliments colorits! Es pot fer servir com a tapa, com a entrant o amanida o com en el meu cas , com a plat únicPassos per fer un POKE BOWL:Aquest porta una base d'arròs salvatge, edamame, wakame, salmó marinat en soia i sèsam, pastanaga, raves, alvocat i ceba tendra.
Anar al blog

Dijous, 24.8.2017 09:07h Agricultura de Catalunya

Una reflexió d'estiu


Anar al blog

Dimecres, 23.8.2017 12:30h L'hort d'en Pollet

Gazpatxo de sindría i tomàquet !

La faig una mica a ull, la idea és que la proporció de tomata superi la de síndria, 2/3 de tomata més o menys.Ho podeu acompanyar amb entrebancs de pernil, o una canelle de formatge fresc de manera que es converteixi en plat únic o un sopar lleuger. Jo no pelo la tomata, però ho podeu fer !Ingredients: 600 gr de tomata madura, 300 de síndria, una mica de sal,, pebre, 1 cullerada d'oli i herbes aromàtiques.
Anar al blog

Dilluns, 21.8.2017 11:59h L'hort d'en Pollet

Sashimi de tonyina i salmó amb tartar de tomàquet Rosa de Barbastro

Doncs més ràpid i deliciós, crec que no és possible i sobretot ben fit !En primer lloc, congelarem 48 hores els tacos de tonyina i salmó per evitar els anisakis.Quan vulguem preparar la recepta, trèiem els troços de salmó i tonyina una hora abansAnem tallant a contrafibra i els deixem marinar en dos bols o plats diferents. La marinada consisteix en 1 cullerada de sake, 1 cullerada de mirin, gingebre ratllat, 3 cullerades de soia baixa en sal.
Anar al blog

Dimarts, 8.8.2017 21:27h Agricultura de Catalunya

No m’ho van explicar mai, per què?


Anar al blog

Divendres, 4.8.2017 09:00h Agricultura periurbana

Ejemplos de Agricultura Urbana en Montreal, Londres y Andorra la Vella

Familiares y amigos me han enviado fotos de agricultura urbana.Jardin communautaire Sainte - Catherine en Montreal (Canadá).Jardin communautaire Sainte - Catherine - Montreal (Foto: Albert Vidal)Jardin communautaire Sainte - Catherine - Montreal (Foto: Albert Vidal).Información de los huertos comunitarios de la ciudad de Montreal:  http://www1.ville.montreal.qc.ca/banque311/node/1289Ejemplo de huertos urbanos en el Royal Botanic Kew Gardens de Londres (Fotos: Lluis Recasens).
Anar al blog

Dimarts, 1.8.2017 20:37h L'Hortet del Forat

:::: CINEMA A LA PLAÇA ::::

Benvolgudes!El proper dimecres 2 d'agost a les 21:30h tenim una cita!!!Us esperem a la plaça del Pou de la Figuera. Volem que us nodriu de les experiències recollides al documental "Demain" (2015), un llargmetratge per despertar consciències en clau positiva. Esperem crear un espai entretingut de reflexió i intercanvi entre el veïnat. Un plaer compartir la organització amb Bacantoh i la Cooperativa de Consum Tota Cuca Viu.
Anar al blog

Divendres, 28.7.2017 22:58h El meu hort

Homenatge a Rafelin

Avui he ratificat les meves sospites. L’amic Rafelin, aquest xicot alegre, que per l’afició als horts i als blocs, vaig conèixer, tot i les seves ganes de viure, tot i les seves forces per tirar endavant, ara estarà cuidant el seu hort i cantant les seves versions a allà on estigui, allà on anirem després que marxem d’aquesta vida. Amic, tu que vas explicar-me la teva lluita, quant el meu cunyat també estava passant pel mateix calvari, tu que estaves traient d’on no podies per seguir amb les teves aficions, als horts urbans, al cant, a fer amics per les xarxes, sempre alegre.
Anar al blog

Dijous, 27.7.2017 23:16h Agricultura de Catalunya

Aules rurals per a formar ciutadans urbans


Anar al blog

Dijous, 27.7.2017 18:11h El meu hort

Hort 2017

Feia temps que no feia hort per causa de temps i de la sequia, aquest any hi he tornat. Aquí el meu hivernacle i les patates.
Anar al blog

Dimecres, 19.7.2017 20:52h Agricultura de Catalunya

19 anys del Parc Agrari del Baix Llobregat


Anar al blog

Dimecres, 19.7.2017 10:44h L'hort d'en Pollet

Gaspatxo de dos melons, poma amb escopinyes, pernil. Cuina sana i fit.

Seguim amb receptes fresquetes, cuina sana i healthy food !Avui amb un gaspatxo una mica sorprenen. Triturem dos tipus de melò diferents, juntament amb dos pomes, en el meu cas, varietat golden, una mica de sal i pebre negre. Deixem refredar. Servim amb escopinyes ( de llauna, poden ser, si són de qualitat), uns bastonets de poma i pernil ibèric o del país !Sense complicacions, un plat únic extraordinari !!!!PD: idea inspirada en canal cocina
Anar al blogEnvia el teu blog

Envia el teu blogEstadístiques
56 blogs donats d'alta
3098 articles totals