HorticulturaEsfera


Diumenge, 16.7.2017 19:40h Agricultura periurbana

"Ens dona molt pocs diners" - L'agricultura periurbana

Fa poc parlava amb un nou propietari d'una parcel·la agrícola d'un espai periurbà de la regió metropolitana de Barcelona.Desconec per quin propòsit aquest nou propietari va comprar aquesta finca. Ara, per les impressions que he tret no hi ha al darrera dur cap mena d'activitat agrícola.Actualment hi ha plantada vinya, la mestressa es queixava de que rebrien molts pocs diners pel raïm. Em va comentar que els hi pagarien 0,20 €/ kg de raïm.
Anar al blog

Dimarts, 11.7.2017 05:56h Agricultura de Catalunya

La fusta de Catalunya es diu CATFOREST


Anar al blog

Dissabte, 1.7.2017 09:00h Agricultura periurbana

Urban allotment gardens complaint

An important newspaper in Catalonia has published a letter to editor related to urban allotment gardens Letter to editor (It is in Catalan).Can Mestres Allotment garden - Barcelona (Catalonia, Spain).The author complains that Barcelona city allotment gardens only accepted retired users (more than 65 years old). This role is discriminatory for citizens with less of 65 years old.Polish allotment garden (Warsaw, Poland)I had an interesting conversation about this topic with Miguel.
Anar al blog

Divendres, 30.6.2017 13:17h Hort Ecològic Rodamilans

[sense títol]


Anar al blog

Divendres, 16.6.2017 20:40h Agricultura periurbana

La percepción de la Agricultura Periurbana

Para un trabajo que estamos haciendo entre el profesor Oscar Alfranca (ESAB - UPC) y yo sobre agricultura periurbana me he estado revisando la bibliografia local sobre una comarca de la Región Metropolitana de Barcelona (Cataluña, España).Zona agrícola de huerta en Tiana (Al fondo se ve Montgat)Es curioso observar interesantes estudios que hablan de la incidencia del oídio en la viña a mediados del siglo XIX (Nadal y Urteaga, 2008).
Anar al blog

Divendres, 16.6.2017 17:32h L'hort d'en Pollet

Pollastre Rostit Fit !

El rostit de sempre però controlant l'oli, la sal i afegint força verdura !En una cassola, escalfar una cullerades d'oli. Quan estigui calent, anar sofregint el pollastre ( en el meu cas eren cuixetes), sense salar. Quan comenci a estar daurades, afegir un parell de cebes tallades a octaus, 5 o 6  alls sense pelar (doneu un copet a cada all perquè es obri i deixi anar la substància), 2 o 3  tomàquets a 4 trossos, 6 pastanagues a daus,  les herbes (romaní, llorer, farigola), sal, pebre i canyella.
Anar al blog

Divendres, 16.6.2017 17:14h Vicent "de la Foia"

Facelia, bonica i melifera


Anar al blog

Dimecres, 14.6.2017 18:45h Vicent "de la Foia"

Hàbitat

Per a tots el hàbitat on ens desenvolupem ens permet seguir en este món. D'altres éssers vius com els insectes també necessiten d,un hàbitat per seguir realitzant les seves funcions, la majoria benèfiques per a l,ecosistema del camp i la vida en general. Si en el nostre dia a dia pensem sols amb la productivitat d,un cultiu, despreciem la resta de beneficis indirectes que ens pot aportar deixar un cultiu en senescència, com la floració d,aquestes penqueres, les quals alberguen i alimenten una gran quantitat  d'insectes beneficiosos.
Anar al blog

Dimarts, 13.6.2017 17:28h L'hort d'en Pollet

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia CarbóEls que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria .
Anar al blog

Dimarts, 13.6.2017 11:03h Custòdia agrària a l'Empordà

Jornada de recollida de llavors al prat de dall de Vilartolí.

El diumenge 11 de Juny un grup de 12 voluntaris i voluntàries vam collir plantes, sota la direcció tècnica del botànic Joan Font, al prat tancat de Vilartolí. Un prat que pertany al Mas Torres, on la IAEDEN ha signat un acord de custòdia agrària.Sota un sol de justícia vam recol·lectar les plantes indicades i les vam disposar en sobres individuals per plantes. Posteriorment caldrà assecar les plantes, extreure'n les llavors i emmagatzemar-les amb condicions òptimes al banc de llavors del SIGMA (Consorci de Medi Ambient de la Garrotxa)L'objectiu d'aquesta recol·lecció és disposar d'una mostra de plantes característiques de prats de dall per si mai es considera adient fer planter i replantar allà on es consideri adient.
Anar al blog

Dilluns, 12.6.2017 19:47h Agricultura de Catalunya

El museu nacional d’arbres monumentals està “indescobert”


Anar al blog

Dilluns, 12.6.2017 13:07h El blog de l'hort

Projecte orenetes, desena col·laboració.

El Projecte Orenetes, iniciat l'any 2.007, és un programa de seguiment i estudi  dels nius d'oreneta cuablanca dels nostres pobles i ciutats, en el que pot participar qualsevol persona o col·lectiu. Les nenes i nens de primer van començar a col:laborar amb el projecte l'any 2.008 i a finals aquesta primavera hem començat a fer el seguiment dels nius. Serà el desè any que ho fem!Primer cal saber quina és la façana nord, la sud,.
Anar al blog

<1...23456...259>


Envia el teu blog

Envia el teu blogEstadístiques
56 blogs donats d'alta
3098 articles totals