HorticulturaEsfera


Dijous, 22.12.2011 10:15h Agricultura periurbana

[sense títol]

BON NADAL I FELIÇ ANY NOU 2012FELIZ NAVIDAD Y FELIZ AÑO NUEVO 2012MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEARJOYEUSES FÊTES
Anar al blog

Dilluns, 17.9.2012 01:46h El meu hort

[sense títol]

He arrencat unes branquetes de Marialluisa que tinc en un test, m'agrada l'infusió d'aquesta planta, la trobo la més bona de les infusions, i em recorda quan de petita tenia mal de panxa i la meva mare me la donava.Aquesta és una de la raó per plantar-ne.Encara que una mica esquifits he pugut menjar tres pebrotets del test de la terrassa. Diuen que al pot petit hi ha la bona confitura...Poquets però variats:dos grogs i un vermell.
Anar al blog

Diumenge, 9.9.2012 14:54h El meu hort

[sense títol]

He estat privada de poder
Anar al blog

Dissabte, 14.1.2012 18:01h El meu hort

[sense títol]

Per fi avui m`he decidit a arrencar les quatre bledes que tenia ja velles i arreglar una mica la taula de cultiu. Després de fertilitzar-la amb compost de cuc i airejar la terra, he plantat dues coliflors uns enciams, he sembrat llavor de julivert i espinacs.He transformat una terrina amb hivernacle tapant-la amb plàstic, i he sembrat llavors de tomàquet, pebrot i albergínia, veurem si sortirà. En un test he posat també llavors d'alfàbrega.Si surt alguna cosa ja us ho explicaré.
Anar al blog

Dimecres, 9.2.2011 19:44h Hort del Claver

[sense títol]

El dia 26 de Gener a natura ens va tocar fer l’hort. Primer de tot vam presentar els treballs que teníem per deures, vam visitar la web de l’hort, i desprès vam anar a l’hort.Vam fer moltes coses, a la Alba i a mi ens va tocar treure les fulles seques, a la Maria fer fotos...Jo m’ho vaig passar molt bé, i em penso que els altres també.
Anar al blog

Dimecres, 23.1.2013 15:10h Hort Serratosa

[sense títol]

Aquesta setmana us mostrem un vídeo per a qui tingui
Anar al blog

Dimecres, 21.11.2012 08:27h Hort Serratosa

[sense títol]


Anar al blog

Divendres, 21.9.2012 08:16h Hort Serratosa

[sense títol]


Anar al blog

Dijous, 6.9.2012 15:52h Hort Serratosa

[sense títol]

Aquesta setmana en les nostres cistelles hi haurà api. Hortalissa ben poc desconeguda per a molta gent i per cert, amb grans propietats bones pel cos humà; El principal contingut de l'api és l'aigua, això fa que tingui un escàs contingut calòric. Afavoreix a més la dilatació dels vasos renals i això ajuda a l'eliminació d'aigua i de substàncies tòxiques. És doncs un gran depurador i netejador del cos. L'api també té afectes tranquil·litzants i abaixa les taxes d'àcid úric i colesterol. És ideal en el tractament de problemes cardiovasculars i disminueix la pressió arterial.Es pot menjar tant cru (en amanida, sucs o infusions) com bullit. Aquí us deixem una recepta ben senzilla. Que aprofiti!AMANIDA D'API I TOMÀQUET-4 tomàquets-1 enciam-2 o 3 ous durs-1 ceba tendra-1 trosset d'api (a gust de consumidor)-Oli-VinagreCONTINGUT DE LA CISTELLA D'AQUESTA SETMANA:-Escarola (sialgú prefereix enciam que ens ho digui)-Ceba tendra-Tomàquet d'amanir-Patata buffet-Bledes-Api-Carbassó-Albergínia/pebrot vermell/ mongeta (si teniu alguna preferència també ens ho feu saber)Excedents daquesta setmana (recordeu que podeu canviar un màxim de dues hortalisses de la cistella per alguna d'aquestes): alls secs, porros, rúcula, pebrot verd italià, pebrot groc de Girona, ceba seca, remolatxaAquesta setmana, de fruita ecològica tenim:-Préssec -------------------------------------------3,20 euros/Kg-Pera------------------------------------------------2,50 euros/Kg-Poma vermella----------------------------------2,50 euros/Kg-Plàtan)---------------------------------------------2,40euros/KgI ous d'en Quim de ST Pere (municipi català):1/2 dotzena---------------------------------------1,80 euros...Que us aprofiti!!
Anar al blog

Divendres, 10.8.2012 15:03h Hort Serratosa

[sense títol]

Contingut de la cistella d'aquesta setmana:-Enciam-Ceba seca vermella-Remolatxa o col llombarda (si teniu preferència ens ho dieu)-Tomàquet St. Pierre/Elvirado/Montserrat-Pebrot vermell-Patata kennebec o buffet-Bledes-Albergínia o mongeta (si teniu alguna preferència ens ho dieu)Excedent (podeu canviar un màxim de dues de les següents hortalisses per alguna de les anteriors):
Anar al blog

Dijous, 28.6.2012 20:46h Hort Serratosa

[sense títol]

Podem alimentar la població mundial només amb l'agricultura ecològica?És una pregunta que sovint ha estat feta des de l'entramat d'empreses del sector agroalimentari que regeixen l'alimentació mundial. La resposta, ja us podeu imaginar, ha estat negativa i dirigida a exaltar les virtuts de la biotecnologia que ens ha permès manipular genèticament els cereals més cultivats del món (arròs, blat demoro,...) i la soja per obtenir-ne grans rendiments. És evident que la població mundial continua creixent i que, per tant, la demanda d'aliments creix. Cada cop però hi ha més estudis que demostren que la productivitat de la majoria de cultius conreats ecològicament obtenen produccions similars o inclús majors que els seus equivalents convencionals. Per tant, semblaria que podríem respondre a la pregunta inicial afirmativament. Per nosaltres la pregunta interessant seria plantejar-se si ens cal mantenir l'actual dieta dels països “desenvolupats” on la proteïna d'origen animal (carn, peix i derivats) hi és present diàriament. Només que variéssim aquesta part de l'alimentació no caldria fer-nos preguntes absurdes, estaríem més sans tots plegats (els que menjàvem massa i els que morien per desnutrició) i potser aconseguiríem revertir l'inexorable canvi climàtic...Tant senzill i difícil a la vegada.Us adjuntem un
Anar al blog

Dijous, 14.6.2012 18:36h Hort Serratosa

[sense títol]

Potser alguns de vosaltres ja l'haureu vist, però aquesta setmana us proposem que mireu el reportatge que van fer al programa Sense ficció de TV3 el passat dia 30 de maig: Què mengem?
Anar al blog

12345...7>


Envia el teu blog

Envia el teu blogEstadístiques
56 blogs donats d'alta
3108 articles totals