Esfera

  • Cuina i Salut

    Taller de cuina vegetariana - vegana

    AperitiusXarrupet de moniato amb llet de coco i pipesIngredients:100g de ceba150 g de moniato200 ml de llet de cocoOpcional: llet d’arròs o aiguaElaboració1.      Tallem la ceba a juliana, salem i potxem.2.      Afegim els moniatos pelats i tallats a daus i una mica d’aigua. 3.      Ho deixem bullir de 20 a 25 minuts.4.      Ho triturem i després afegim la llet de coco. 5.      Mirem la textura i si cal afegim una mica de llet d’arròs o aigua.6.      Adornem amb pipes de carbassa o de gira-sol, una mica saltejades per la paella.Cullereta de guacamole amb salmó i magranaIngredientsPel guacamole:1 alvocat½ poma verda½ llima en suc1 mica de coriandreOli, sal i pebre blancSalmó marinat en taquets1 magranaElaboració1.      Emulsionem tots els ingredients del guacamole i reservem.2.      Agafem una cullereta i hi posem al fons el guacamole i al damunt el salmó tallat a brunoise (a quadradets petitons) i la magrana.3.      Es pot adornar amb una mica de germinats.PlatsCanelons de carbassó amb angulesIngredients1 parell de carbassons1 paquet d’angulesAllBitxoPebre vermellPer la beixamel:Ceba (opcional)50g farina1 mica de mantegallet1 cull. sopera de CúrcumaFormatge ratllatElaboració1.    Tallem els carbassons amb la mandolina.2.    Els posem 2 minuts al microones i els reservem.3.    Tallem els alls a làmines i els passem per la paella.4.    Afegim les angules i el bitxo i ho saltegem amb una mica de pebre vermell.5.    Farcim els carbassons i afegin la beixamel clareta.6.    Gratinem amb el formatge ratllat pel damunt al forn.Beixamel 1.    Barregem la mantega amb la farina2.    Afegim la llet i ho lliguem bé3.    A l’últim moment afegim la cúrcuma i ho triturem tot pel Turmix. Albergínia escalivada amb misoIngredients2 o 3 albergínies50 ml d’aiguaMiso vermell (pasta de la mongeta de la soja fermentada original de la cuina japonesa)Salsa de sojaOli d’oliva i gira-solSèsamElaboració1.    Fornegem les albergínies a 200º de 30 a 45 minuts, pelem i reservem2.    Posem en un pot l’aigua amb una cullerada sopera de miso, 1 cullerada d’oli d’oliva i 3 de gira-sol i ho triturem.3.    Pelem les albergínies i tallem a tires.4.    Tirem la salsa pel damunt.5.    Decorem amb sèsamTartar de quinoa amb salsa pinçant i guacamoleIngredients180g de quinoa300 g d’aiguasalPer la salsa: 1 bitxo o ½ cull de Tabasc.120 g d’oli d’oliva1 ceba vermella2 tomàquets10 g de coriandre10 g de julivert3 dents d’all10 g de vinagre60 g d’oliSal i pebrePer al guacamole: el mateix de l’aperitiuElaboració1.      Rentem bé la quinoa2.      La posem a bullir tapada uns 10 minuts i la deixem reposar 5 minuts.3.      L’estirem en una safata i la reservem.4.      Tallem a brunoise el tomàquet, la ceba, el coriandre i julivert.5.      Ho posem en un bol amb l’oli i el vinagre i ho deixem macerar unes 2 hores.6.      Emplatem: posem a sota la base de guacamole, un flamet de quinoa i la salsa picant pel damunt.PostresMousse de xocolata amb mangoIngredients1 mango madur1 rajola de xocolata negra150g de crema de lletElaboració1.    Triturem el mango amb unes gotes de llimona o llima i reservem2.    Escalfem la crema de llet i un cop calenta afegim la xocolata i ho batem.3.    Muntem una copa amb el mango a sota i la xocolata al damunt. 4.    Podem adornar amb unes groselles.

    Anar al blog