Esfera

  • L'hort d'en Pollet

    Tortells Reis 2017

    Aquí una mostra dels tortells d'aquest Nadal !Aquest any he fet una recepta super ràpida !Afegim a l'amassadora 500-525 gr de farina de força ( no la normal de arrebossar ! en compte! Ha de ser farina de forner), 40 gr de llevat de forner, 100 gr. de sucre glas, la ratlladura d'una llimona o llima i una taronja , un xarrup de prèsec o rom, 2 cullerades d'aigua de taronger ( azahar), 10 gr de sal.Quan comenci a agafar forma la massa afegiu l'ou, 125 gr. la mantega freda a quadrats. Ha de seguir amassant fins que es desenganxi de les parets.Reservar durant uns 30 minuts en un bol tapat. Passat aquest temps, dividir la massa en dos o tres parts, formar un rectangle, omplir de massapà, xocolata o cabell d'àngel. Amagar la figura i la fava. Formar el tortell i reservar tapat sobre una safata de forn durant 1-2 hores.Escalfar el forn a 200º, pintar amb un ou batut, decorar amb les fruites confitades, sucre i ametlla crua a làmines.Coure al forn durant uns 20 minuts amb el forn de baix. Obrir el gratinador uns 5 minuts més perquè agafi color.Treure del forn, deixar refredar i passar a una safata i decorar amb una corona i opcionalment amb sucre glas. Acompanyar de nata i xocolata calenta :-)Si voleu fer vosaltres el massapà es tracta de barrejar la mateixa quantitat de sucre glas que de farina d'ametlla, una mica de canyella i una mica de suc de taronja. Per un tortell normal faig uns 150 gr de sucre glas, 150 gr d'ametlla, , la canyella i dos dits de suc de taronja. Però com a casa agrada molt, aquest any he fet 250 gr de sucre glas, 250 gr d'ametlla, la canyella i dos dits de suc de taronja.Millor si el deixeu reposar 24 hores a la nevera.Si voleu confitar les taronges, aquí en teniu l'explicació !Bon Any 2017!Tortells 2011Tortells 2013Tortells 2014

    Anar al blog