Esfera

  • L'hort d'en Pollet

    Focaccia !!!

    This focaccia recipe is easy to make and easy to adapt. Try adding herbs such as rosemary or thyme, or perhaps some chopped dried tomatoes, ham, olives, etc..You don’t need to knead very strong !!!!! we are using the autolysis method.INGREDIENTS500g strong white bread flour300 ml water at 20º40 gr of high-quality cream butter ( an intermediate state between liquid and solid butter)40 gr of olive oil10 gr of salt 15 gr of fresh yeast (or 1 sachets dried easy blend yeast )herbs ( rosemary, thyme) or ham , olives, dried tomatoes, or chocolate and pistachios ( why not ?)Water, olive oil and salt to prepare the brine.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Broquetes de pollastre i carabassó amb llimona i romaní ! Healthy Food !

    La part del pollastre que faig servir és la cuixa sense os. Podeu usar també la pit de pollastre.En primer lloc, una mitja hora abans, tallem el pollastre en tires i el marinem amb el suc d'una llimona, la pell de la llimona ratllada, una mica d'oi, pebre i les fulles de romaní, si pot ser fresc però si no, doncs sec.Quant anem ja a cuinar el plat, pre-escalfem el forn, dalt i baix a uns 250º.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Gazpatxo de melò, poma i tomàquet !

    Torno a publicar perquè la foto/recepta estava equivocada !Seguim amb receptes fresquetes, cuina sana i healthy food !Triturem en una batedora americana melò ( podem barrejar diferents tipus), juntament amb 1 poma, en el meu cas, varietat golden, 4 tomàquets ben madurs, una mica de sal i pebre negre. Deixem refredar.Ho podeu acompanyar amb entrebancs de pernil, o una canelle de formatge fresc de manera que es converteixi en plat únic o un sopar lleuger.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Amanida de ruca, poma, vedella i salsa de cúrcuma

    Aquesta recepta la podeu fer amb filet de vedella, bistec o aprofitant vedella d'una altra recepta, per exemple, jo he aprofitat roast beef d'un altre dia !Prepareu la salsa de cúrcuma amb un iogurt desnatat, una culleradeta de cúrcuma en pols i una culleredeta de mel. De fet, les proporcions són una mica al vostre gust.Saltegeu en una paella la vedella tallada a tires. Salpebreu. Netegeu la ruca i disposeu en un plat, a sobre, poma tallada en bastonets, jo en el meu cas, golden.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Poke Bowl

    Si segueix de prop la llista de trendy foods , probablement haureu escoltat o menjat un Poke Bowl a hores d'ara . Aquest plat hawaià està arrasant arreu, sobre tot a Califòrnia , bojos pel menjar healthy !La bona notícia és que és increïblement fàcil de fer a casa, tant pel temps que necessitareu com per obtenir els ingredients. No cal doncs, que voleu fins Hawaii per provar-lo !POKE vol dir alguna cosa com tallat en llengua hawaiana ! Es tracta de quadrats de peix, salmó, tonyina, o pop en soia i sèsam, acompanyat d'una base d'arrós i acompanyat de verdures crues o no i muntant bols molt colorits ! Es tracta de muntar en un bol bonic d'aliments colorits! Es pot fer servir com a tapa, com a entrant o amanida o com en el meu cas , com a plat únicPassos per fer un POKE BOWL:Aquest porta una base d'arròs salvatge, edamame, wakame, salmó marinat en soia i sèsam, pastanaga, raves, alvocat i ceba tendra.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Gazpatxo de sindría i tomàquet !

    La faig una mica a ull, la idea és que la proporció de tomata superi la de síndria, 2/3 de tomata més o menys.Ho podeu acompanyar amb entrebancs de pernil, o una canelle de formatge fresc de manera que es converteixi en plat únic o un sopar lleuger. Jo no pelo la tomata, però ho podeu fer !Ingredients: 600 gr de tomata madura, 300 de síndria, una mica de sal,, pebre, 1 cullerada d'oli i herbes aromàtiques.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Sashimi de tonyina i salmó amb tartar de tomàquet Rosa de Barbastro

    Doncs més ràpid i deliciós, crec que no és possible i sobretot ben fit !En primer lloc, congelarem 48 hores els tacos de tonyina i salmó per evitar els anisakis.Quan vulguem preparar la recepta, trèiem els troços de salmó i tonyina una hora abansAnem tallant a contrafibra i els deixem marinar en dos bols o plats diferents. La marinada consisteix en 1 cullerada de sake, 1 cullerada de mirin, gingebre ratllat, 3 cullerades de soia baixa en sal.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Gaspatxo de dos melons, poma amb escopinyes, pernil. Cuina sana i fit.

    Seguim amb receptes fresquetes, cuina sana i healthy food !Avui amb un gaspatxo una mica sorprenen. Triturem dos tipus de melò diferents, juntament amb dos pomes, en el meu cas, varietat golden, una mica de sal i pebre negre. Deixem refredar. Servim amb escopinyes ( de llauna, poden ser, si són de qualitat), uns bastonets de poma i pernil ibèric o del país !Sense complicacions, un plat únic extraordinari !!!!PD: idea inspirada en canal cocina

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Pollastre Rostit Fit !

    El rostit de sempre però controlant l'oli, la sal i afegint força verdura !En una cassola, escalfar una cullerades d'oli. Quan estigui calent, anar sofregint el pollastre ( en el meu cas eren cuixetes), sense salar. Quan comenci a estar daurades, afegir un parell de cebes tallades a octaus, 5 o 6  alls sense pelar (doneu un copet a cada all perquè es obri i deixi anar la substància), 2 o 3  tomàquets a 4 trossos, 6 pastanagues a daus,  les herbes (romaní, llorer, farigola), sal, pebre i canyella.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

    Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia CarbóEls que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria .

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Albergínies Fit !

    Ideal com a entrant o plat únic, low carb !Pre-escalfem el forn, a dalt i a baix, a uns 200º C. Netegem les albergínies ( aproximadament una per cap, depenent si és plat únic o no) i les tallen en llesques d'un centímetre)Les disposem sobre una safata (apta per forn) i li posem una mica de sal i una mica d'oli , però usant oli en spray per utilitzar el mínim possible.Les deixem al forn uns 20 m.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Pa d'espelta integral

    Aquest pa està fet amb farina 100% ecològica ! Sense cap additiu, i controlant la quantitat de sal i lliure de sucre ! High Carb, però ven sa ! I preparat molt ràpid en màquina de pa !En la cubeta de la màquina de pa, avoquem en aquest ordre, 375 gr d'aigua mineral,  1 cullerada d'oli, 50 gr de llevat fresc per pa, 500 gr de farina d'espelta ecològica, 1 cullerada de farina de força ecològica, 1 culleradeta de sal, 2 cullerades de llavors de lli ( ecològiques).

    Anar al blog