Esfera

  • Agricultura periurbana

    Paisatges agrícoles periurbans

    Un dels serveis que se li atribueix a l'agricultura és la configuració del paisatge. Les terrasses, els marges, la parcel·lació, els elements arquitectònics, els sistemes de reg, els conreus, els canvis de colors estacionals, les textures, ... són elements que configuren el paisatge agrícola.A les nostres ciutats no acostumen haver-hi grans espais verds com és habitual en ciutats del centre i nord d'Europa.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Visita Marsella (Francia) - Proyecto MADRE - MEDCITIES

    A principios de Noviembre, MEDCITIES me invitó a participar en la reunión que se llevó a cabo en Marsella (Francia).  Esta reunión se enmarca dentro del proyecto MADRE (Metropolitan Agriculture for Developing an innovative, sustainable and Responsible Economy).La temática de la reunión era: Transnational Working Group and Technical Visits on Farmer Innovation.Durante los dos días de esta reunión visitamos una pequeña explotación agrícola periurbana situada en Aubagne (Francia).

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Badalona City Council Allotment Gardens

    Since the first of October, I am doing the control and monitoring of the Badalona City Council Allotment Gardens.Torre Codina Allotment Garden - Foto: Xavier RecasensBadalona has 80 plots for urban gardening. According to City Council rules, these plots are for retired citizens. They can grow vegetables under organic agriculture. The production is for themselves, the users can not sell it. The plots have 25 square meters each.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Passejada per les vinyes de Tiana

    Avui com a membre d'Aloc m'ha tocat de fer de guia de la passejada per les vinyes de Tiana que organitzen conjuntament el Parc de la Serralada de Marina i l'Ajuntament de Tiana.En aquestes visites que organitza el parc s'intenta donar a conèixer el Parc, el seus valors botànics, faunístics, geològics i paisatgístics.A mi com a enginyer agrònom i com a persona que fa recerca sobre agricultura periurbana ( recerca I i recerca II) aquestes visites les trobo molts profitoses per transmetre als ciutadans els valors que té l'agricultura en general i concretament en els espais periurbans.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Business models in urban farming: Comparative analysis of case studies from Italy, Spain, and Germany

    A new paper about Urban Agriculture has been published.This paper has been written by Bernd Pölling, Maria José Padros, Bianca Maria Torquati, Giulia Giachhè, Fiara Paffarini, Oscar Alfranca, Wolf Lorleberg and me.The “Urban Agriculture Europe” EU COST-Action (2012-2016) has shown that the complexity of urban agriculture (UA) is hardly compressible into classic business management models and has proposed new management models, such as the Business Model Canvas (BMC).

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Preparando el Jardí de les Ciències para el Otoño

    El pasado domingo preparamos el Jardín de les Ciències del Parque de Can Solei y Ca l'Arnús de Badalona para el otoño.Actividad en el Jardí de les Ciències. Foto: F. Carceller.Es cierto que este año el calendario nos ha programado la actividad el segundo día de otoño, lo que ha dificultado las especies a plantar. Aún en las huertas cerca de Badalona encontramos cultivos de verano como son el tomate, las judías, pimientos .

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Mel a les ciutats

    Avui he rebut un mail que al principi no he entès (esta en alemany). Parla de l'or i sortien imatges d'unes abelles i de mel. He pensat segur que relaciona el color daurat de segons quines mels amb el color de l'or. He seguit llegit fins que he entès Prater, un conegut parc públic de la ciutat de Viena (Àustria). Aleshores he fet servir el traductor google per confirmar el que començava a sospitar.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Ejemplos de Agricultura Urbana en Montreal, Londres y Andorra la Vella

    Familiares y amigos me han enviado fotos de agricultura urbana.Jardin communautaire Sainte - Catherine en Montreal (Canadá).Jardin communautaire Sainte - Catherine - Montreal (Foto: Albert Vidal)Jardin communautaire Sainte - Catherine - Montreal (Foto: Albert Vidal).Información de los huertos comunitarios de la ciudad de Montreal:  http://www1.ville.montreal.qc.ca/banque311/node/1289Ejemplo de huertos urbanos en el Royal Botanic Kew Gardens de Londres (Fotos: Lluis Recasens).

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    "Ens dona molt pocs diners" - L'agricultura periurbana

    Fa poc parlava amb un nou propietari d'una parcel·la agrícola d'un espai periurbà de la regió metropolitana de Barcelona.Desconec per quin propòsit aquest nou propietari va comprar aquesta finca. Ara, per les impressions que he tret no hi ha al darrera dur cap mena d'activitat agrícola.Actualment hi ha plantada vinya, la mestressa es queixava de que rebrien molts pocs diners pel raïm. Em va comentar que els hi pagarien 0,20 €/ kg de raïm.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Urban allotment gardens complaint

    An important newspaper in Catalonia has published a letter to editor related to urban allotment gardens Letter to editor (It is in Catalan).Can Mestres Allotment garden - Barcelona (Catalonia, Spain).The author complains that Barcelona city allotment gardens only accepted retired users (more than 65 years old). This role is discriminatory for citizens with less of 65 years old.Polish allotment garden (Warsaw, Poland)I had an interesting conversation about this topic with Miguel.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    La percepción de la Agricultura Periurbana

    Para un trabajo que estamos haciendo entre el profesor Oscar Alfranca (ESAB - UPC) y yo sobre agricultura periurbana me he estado revisando la bibliografia local sobre una comarca de la Región Metropolitana de Barcelona (Cataluña, España).Zona agrícola de huerta en Tiana (Al fondo se ve Montgat)Es curioso observar interesantes estudios que hablan de la incidencia del oídio en la viña a mediados del siglo XIX (Nadal y Urteaga, 2008).

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Aulas d'Entorn Rural

    Amb la meva faceta d'enginyer agrònom que exerceix la seva professió de forma lliberal, he rebut l'encàrrec de fer un projecte d'una aula d'entorn rural en una explotació situada en un municipi de la Regió Metropolitana de Barcelona (Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallés Occidental i Vallés Oriental) .Ramat al Parc Agrari del Baix LlobregatA Catalunya les aules d'entorn rural es defineixen com una aplicació dins una explotació agrària en funcionament amb la finalitat de mostrar, als visitants les activitats agrícoles, ramades, forestals o de transformació de la producció agrària que es duen a terme.

    Anar al blog