Esfera

 • Agricultura periurbana

  Granjas en las ciudades o cerca de ellas

  Hoy (10/10/2016) leo en la edición impresa de la La Vanguardia un articulo escrito por David Guerrero, sobre el papel de los rebaños en las ciudades. El articulo se ilustra con una foto de un pastor con un rebaño de ovejas con skyline de Barcelona (España, Cataluña) al fondo.Esta imagen me ha recordado esta fotografía tomada por mi mismo, hace un par de años, en el Campus de la Universidad de Lausanne (Suiza).

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  L'Agricultura Urbana Oblidada

  La literatura quant tracta de l'agricultura urbana o periurbana sovint es refereix a una agricultura productora d'aliments.  I què succeeix amb l'agricultura que produeix productes no alimentaris *?Recordo en una reunió del projecte Europeu Cost Action Urban Agricultura, quant tots teniem clars els principals tipus de l'agricultura urbana (dins la ciutat) i de les principals tipologies d'agricultura periurbana (al voltant de la ciutat).

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Agricultura Urbana y modelos de negocio

  El pasado viernes dia 17 de junio, tuvimos una visita que sorprendió al pequeño grupo de investigación que trata temas de agricultura urbana y periurbana en la ESAB - UPC (Luís Maldonado, Oscar Alfranca y yo). Nos visitaron un grupo de estudiantes de MBA (Master Business Administration) de la Texas Christian University de Fort Worth (TX) en los Estados Unidos de Norte America. Los alumnos de este máster han tomado como tema la agricultura urbana.

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  The adaptation of urban farms to cities: The case of the Alella wine region within the Barcelona Metropolitan Region

  I want to share our work published in Land Use Policy. We talk about Urban Agriculture.http://authors.elsevier.com/a/1T3MgyDvLyPAI

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  15 dies desprès al Jardí de les ciències

  Quinze dies desprès de les plantacions i sembres aquest és l'aspecte del Jardí de les Ciències al Parc de Ca l'Arnús de Badalona. (També ens ha ajudat la pluja i les temperatures baixes d'aquests dies).Tarongina (Melissa officinalis)Floració de la vinya (Vitis vinifera)Llúpol (Humulus lupulus) Bleda rave sucrera (Beta vulgaris)Calèndules (Calendula sp.) Mongetes amb la tavella morada (Phaseolus vulgaris)

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Summertime - Jardí de les Ciències

  After a warm and dry winter (December, January and February) and beginning of spring cold and wet (March), we have prepared the garden for spring and summer.Planting CalendulasHe have planted: lemon balm (Melissa officinalis), parsley (Petroselinum crispum) and calendula (Calendula sp.). We have also sown beans (Phaesolus vulgaris) and pumpkins (Curcubita sp.).Sowing beans and planting parsleyPersonally I like beans with pods colors.

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Cadenes Curtes de Comercialització d'Aliments

  En aquest link del blog Agricultura de Catalunya parlo de les cadenes curtes de comercialització d'Aliments.Cadenes curtesMercat de pagesos a Sofia - BulgariaMercat Slow Food - Parc Tres Xemeneies Barcelona.Mercat de Pagesos - Montgat (juny 2014).

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Ha finalizado COST Action TD1106 "Urban Agriculture Europe"

  El pasado mes de febrero acabó en Bruselas el proyecto COST Action Urban Agriculture Europe.Sofia (Bulgaria).Este proyecto empezó en el año 2012 y tenía como objetivo dar una visión común de la agricultura urbana en Europa, entre investigadores y profesionales en este campo, ya sean agricultures, administración publica ...En este proyecto participaban 120 investigadores de 61 universidades, centros de investigación y administración publica de 21 países europeos.

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Xerrada del 12 de març 2015 a Badaterra.

  Us deixo dues fotografies de la xerrada que vaig fer ahir al Badaterra sobre el paper de l'agricultura a les Ciutats.Presentació per part de la Sra Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona. Foto: Francesc C.Durant la xerrada. Foto: Francesc C.Gràcies a tots.

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  El Paper de l'Agricultura a les Ciutats - Badaterra 2016

  Acabada la presentació que faré a Badaterra, el proper dissabte dia 12 a les 19:00 a la Plaça Pompeu Fabra de Badalona.Agricultura urbana a Brussel·les.Més informació: http://www.badaterra.info/#!xerrades/ciab

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Xerrada sobre el paper de l'agricultura a les ciutats.

  El proper dissabte dia 12 de març faig una xerrada a la fira Badaterra. La xerrada porta com a títol el paper de l'agricultura a les ciutats. Les ciutats fins a principis del segle XX estaven estretament relacionades amb l’agricultura. La millora dels mitjans de transport, la conservació dels aliments i la globalització del mercats, trenca aquesta connexió. Nous valors, com ara el benestar dels ciutadans, la cura del medi ambient, la sostenibilitat i la seguretat alimentària, tornen a posar la mirada en l’activitat agrària, ja sigui dins les ciutats o en els seus espais més immediats.

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Vaig participar en el programa Fòrum de la Televisió de Badalona

  El passat dijous (11-02-2016) vaig participar en el programa Fòrum de la Televisió de Badalona. Per parlar de la DO Alella.http://tvbadalona.xiptv.cat/forum/capitol/11-de-febrer-de-2016Gràcies als del programa Fòrum i a televisió de Badalona per convidar-me.

  Anar al blog