Esfera

  • Agricultura periurbana

    15 dies desprès al Jardí de les ciències

    Quinze dies desprès de les plantacions i sembres aquest és l'aspecte del Jardí de les Ciències al Parc de Ca l'Arnús de Badalona. (També ens ha ajudat la pluja i les temperatures baixes d'aquests dies).Tarongina (Melissa officinalis)Floració de la vinya (Vitis vinifera)Llúpol (Humulus lupulus) Bleda rave sucrera (Beta vulgaris)Calèndules (Calendula sp.) Mongetes amb la tavella morada (Phaseolus vulgaris)

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Summertime - Jardí de les Ciències

    After a warm and dry winter (December, January and February) and beginning of spring cold and wet (March), we have prepared the garden for spring and summer.Planting CalendulasHe have planted: lemon balm (Melissa officinalis), parsley (Petroselinum crispum) and calendula (Calendula sp.). We have also sown beans (Phaesolus vulgaris) and pumpkins (Curcubita sp.).Sowing beans and planting parsleyPersonally I like beans with pods colors.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Cadenes Curtes de Comercialització d'Aliments

    En aquest link del blog Agricultura de Catalunya parlo de les cadenes curtes de comercialització d'Aliments.Cadenes curtesMercat de pagesos a Sofia - BulgariaMercat Slow Food - Parc Tres Xemeneies Barcelona.Mercat de Pagesos - Montgat (juny 2014).

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Ha finalizado COST Action TD1106 "Urban Agriculture Europe"

    El pasado mes de febrero acabó en Bruselas el proyecto COST Action Urban Agriculture Europe.Sofia (Bulgaria).Este proyecto empezó en el año 2012 y tenía como objetivo dar una visión común de la agricultura urbana en Europa, entre investigadores y profesionales en este campo, ya sean agricultures, administración publica ...En este proyecto participaban 120 investigadores de 61 universidades, centros de investigación y administración publica de 21 países europeos.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Xerrada del 12 de març 2015 a Badaterra.

    Us deixo dues fotografies de la xerrada que vaig fer ahir al Badaterra sobre el paper de l'agricultura a les Ciutats.Presentació per part de la Sra Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona. Foto: Francesc C.Durant la xerrada. Foto: Francesc C.Gràcies a tots.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    El Paper de l'Agricultura a les Ciutats - Badaterra 2016

    Acabada la presentació que faré a Badaterra, el proper dissabte dia 12 a les 19:00 a la Plaça Pompeu Fabra de Badalona.Agricultura urbana a Brussel·les.Més informació: http://www.badaterra.info/#!xerrades/ciab

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Xerrada sobre el paper de l'agricultura a les ciutats.

    El proper dissabte dia 12 de març faig una xerrada a la fira Badaterra. La xerrada porta com a títol el paper de l'agricultura a les ciutats. Les ciutats fins a principis del segle XX estaven estretament relacionades amb l’agricultura. La millora dels mitjans de transport, la conservació dels aliments i la globalització del mercats, trenca aquesta connexió. Nous valors, com ara el benestar dels ciutadans, la cura del medi ambient, la sostenibilitat i la seguretat alimentària, tornen a posar la mirada en l’activitat agrària, ja sigui dins les ciutats o en els seus espais més immediats.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Vaig participar en el programa Fòrum de la Televisió de Badalona

    El passat dijous (11-02-2016) vaig participar en el programa Fòrum de la Televisió de Badalona. Per parlar de la DO Alella.http://tvbadalona.xiptv.cat/forum/capitol/11-de-febrer-de-2016Gràcies als del programa Fòrum i a televisió de Badalona per convidar-me.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Espacio agrícola de la Riera de Teià.

    Hace poco visité una zona agrícola que había conocido entre los años 1999 - 2001, durante mi trabajo final de carrera para obtener el título de ingeniero agrónomo. Si bien en aquella época el lugar no me despertaba ningún interés desde el punto de vista de espacio periurbano, ahora 15 años después, sí que me ha sorprendido su estado.Calle de la Agricultura, el MasnouSe trata de un espació agrícola entre los municipios de Teià y el Masnou, en la provincia de Barcelona (Cataluña, España).

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Entrevista sobre agricultura Periurbana al programa Això No té Nom de Radio Ciutat de Badalona

    Us adjunto l'entrevista que m'han fet avui (27/01/2016) a Radio Ciutat de Badalona al programa Això no té nom.http://www.ivoox.com/10218130També podeu sentir el programa complet a : https://enacast.com/radiob/#/programs/aixonotenomVull agrair al programa Això No Té Nom i a Radio Ciutat de Badalona per l'entrevista.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Food in the Cities' Agenda

    This is a translation of this article published in: http://agriculturadecatalunya.blogspot.com.es/2016/01/lalimentacio-lagenda-de-les-ciutats.htmlThe last 15th of October, Barcelona City Council signed, jointly with 116 city councils around the World (Amsterdam, Genève, London, Madrid, New York, Windhoek and Osaka), Milan Urban Food Policy Pact. This pact was framed in the EXPO Milan 2015. Is the food a systemic service?The aim of this pact is to achieve that the cities develop their own sustainable food systems.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Agricultura a l'agenda de les ciutats

    He fet una nova contribució al blog agricultura de Catalunya: http://agriculturadecatalunya.blogspot.com.es/2016/01/lalimentacio-lagenda-de-les-ciutats.html

    Anar al blog