Esfera

 • Agricultura periurbana

  Espacio agrícola de la Riera de Teià.

  Hace poco visité una zona agrícola que había conocido entre los años 1999 - 2001, durante mi trabajo final de carrera para obtener el título de ingeniero agrónomo. Si bien en aquella época el lugar no me despertaba ningún interés desde el punto de vista de espacio periurbano, ahora 15 años después, sí que me ha sorprendido su estado.Calle de la Agricultura, el MasnouSe trata de un espació agrícola entre los municipios de Teià y el Masnou, en la provincia de Barcelona (Cataluña, España).

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Entrevista sobre agricultura Periurbana al programa Això No té Nom de Radio Ciutat de Badalona

  Us adjunto l'entrevista que m'han fet avui (27/01/2016) a Radio Ciutat de Badalona al programa Això no té nom.http://www.ivoox.com/10218130També podeu sentir el programa complet a : https://enacast.com/radiob/#/programs/aixonotenomVull agrair al programa Això No Té Nom i a Radio Ciutat de Badalona per l'entrevista.

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Food in the Cities' Agenda

  This is a translation of this article published in: http://agriculturadecatalunya.blogspot.com.es/2016/01/lalimentacio-lagenda-de-les-ciutats.htmlThe last 15th of October, Barcelona City Council signed, jointly with 116 city councils around the World (Amsterdam, Genève, London, Madrid, New York, Windhoek and Osaka), Milan Urban Food Policy Pact. This pact was framed in the EXPO Milan 2015. Is the food a systemic service?The aim of this pact is to achieve that the cities develop their own sustainable food systems.

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Agricultura a l'agenda de les ciutats

  He fet una nova contribució al blog agricultura de Catalunya: http://agriculturadecatalunya.blogspot.com.es/2016/01/lalimentacio-lagenda-de-les-ciutats.html

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  URBAN AGRICULTURE EUROPE - THE BOOK

  During the last four years I had had the opportunity to be member of  European COST project  COST Action TD 1106 Urban Agriculture Europe. Our work during these years had been compiled in a book titled: Urban Agriculture Europe.Book coverThe summary of this book:"How can agriculture contribute to the sustainable development of European cities? How can agriculture and horticulture create vital urban spaces that have new social and ecological qualities and are also economically viable?Urban Agriculture Europe is the first comprehensive, transdisciplinary publication about Urban Agriculture in Europe.

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  NADAL, NAVIDAD, CHRISTMAS, NOËL, NATALE, WEIHNACHTEN

  BON NADAL I FELIÇ ANY NOU 2016FELIZ NAVIDAD Y FELIZ AÑO NUEVO 2016MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR 2016JOYEUSES FÊTESBOUN NATALEFRÖHLICHE WEIHNACHTEN.Eco - Christmas tree - Badalona (Catalonia, Spain)

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Última activitat en el Jardí de les Ciencies

  El passat diumenge dia 29 de novembre varem celebrar l'ultima activitat en el jardí de les Ciències en el Parc de Ca l'Arnús de Badalona.Activitat al Jardí de les Ciències de Ca l'Arnús - Foto: Roberto En aquesta activitat varem plantar bleda rave sucrera o més coneguda com a remolatxa sucrera.Regant la remolatxa sucrera una vegada plantada.La remolatxa sucrera és un conreu extensiu que el seu principal ús, com indica el seu nom, és la producció de sucre.

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Agricultura a Badalona?

  Cada dia de Tots Sants, que em trobo a Badalona aprofito per anar a Can Coll a Canyet,. On en Josep Coll i la seva família ens obren les portes de casa seva per presentar-nos els seus vins de l'any, en mig d'un matí festiu i sobretot cultural. Cal dir que en Josep i família han aconseguit unir agricultura amb la música i les danses tradicionals. Festa del 1 de novembre 2015, Can Coll - BadalonaCan Coll - BadalonaEs en mig d'aquest actes amb cert èxit de participació ciutadana i amb la presència de membres de la corporació municipal on em pregunto: l'agricultura a Badalona una utopia? una aposta?.

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Col·laboració al blog Agricultura de Catalunya

  La setmana passada vaig escriure una petita col·laboració al blog "Agricultura de Catalunya", parlant de l'adaptació dels agricultors periurbans a la ciutat.Us deixo el link: Adaptació dels agricultors a la Ciutat

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Sowing cereals - Educational Garden

  El jardí de les ciències located within Ca l'Arnús park (Badalona), it was prepared for the new season. Short explanation about cereals (Picture: Rafa Montengro).We have sowed winter cereals (wheat, barley and oat) and we have planted cabbages, cauliflowers, broccoli and fava beans.Cereals (wheat, barley and oat). (Picture: Rafa Montenegro).This activity was done by families during the last Sunday (25 th of October).

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Jardí de les Ciències al Parc de Ca l'Arnús de Badalona

  Un dels temes més discutits en el meu grup de treball dins els projecte COST Action Urban Agriculture Europe és el paper de l'agricultura dins les ciutats.  En el nostre context de ciutats europees el principals objectius de l'agricultura dins la ciutat és l'oci, el lleure, la integració social, els fins terapèutics i els educatius.Avui en dia no és gens estrany veure escoles amb un petit hort, on els nens i les nenes aprenen aspectes relacionats amb la biologia de les plantes, l'entorn, l'agricultura mentre fan les feines típiques de l'hort.

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Multifuncionalitat - Multifuncionalitat

  Per les persones que no estiguin familiaritzades amb el tema, la multifuncionalitat és la capacitat d'algunes activitats de produir més d'una funció simultàniament. Per exemple l'activitat agrària té la capacitat de produir per un costat aliments, fibres, matèries primes i per l'altre de produir paisatge, mantenir el la fertilitat del sòl, crear habitats per la fauna i la flora, mantenir espais històrics, servir de prevenció contra els incendis forestal .

  Anar al blog