Esfera

  • Agricultura periurbana

    URBAN AGRICULTURE EUROPE - THE BOOK

    During the last four years I had had the opportunity to be member of  European COST project  COST Action TD 1106 Urban Agriculture Europe. Our work during these years had been compiled in a book titled: Urban Agriculture Europe.Book coverThe summary of this book:"How can agriculture contribute to the sustainable development of European cities? How can agriculture and horticulture create vital urban spaces that have new social and ecological qualities and are also economically viable?Urban Agriculture Europe is the first comprehensive, transdisciplinary publication about Urban Agriculture in Europe.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    NADAL, NAVIDAD, CHRISTMAS, NOËL, NATALE, WEIHNACHTEN

    BON NADAL I FELIÇ ANY NOU 2016FELIZ NAVIDAD Y FELIZ AÑO NUEVO 2016MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR 2016JOYEUSES FÊTESBOUN NATALEFRÖHLICHE WEIHNACHTEN.Eco - Christmas tree - Badalona (Catalonia, Spain)

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Última activitat en el Jardí de les Ciencies

    El passat diumenge dia 29 de novembre varem celebrar l'ultima activitat en el jardí de les Ciències en el Parc de Ca l'Arnús de Badalona.Activitat al Jardí de les Ciències de Ca l'Arnús - Foto: Roberto En aquesta activitat varem plantar bleda rave sucrera o més coneguda com a remolatxa sucrera.Regant la remolatxa sucrera una vegada plantada.La remolatxa sucrera és un conreu extensiu que el seu principal ús, com indica el seu nom, és la producció de sucre.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Agricultura a Badalona?

    Cada dia de Tots Sants, que em trobo a Badalona aprofito per anar a Can Coll a Canyet,. On en Josep Coll i la seva família ens obren les portes de casa seva per presentar-nos els seus vins de l'any, en mig d'un matí festiu i sobretot cultural. Cal dir que en Josep i família han aconseguit unir agricultura amb la música i les danses tradicionals. Festa del 1 de novembre 2015, Can Coll - BadalonaCan Coll - BadalonaEs en mig d'aquest actes amb cert èxit de participació ciutadana i amb la presència de membres de la corporació municipal on em pregunto: l'agricultura a Badalona una utopia? una aposta?.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Col·laboració al blog Agricultura de Catalunya

    La setmana passada vaig escriure una petita col·laboració al blog "Agricultura de Catalunya", parlant de l'adaptació dels agricultors periurbans a la ciutat.Us deixo el link: Adaptació dels agricultors a la Ciutat

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Sowing cereals - Educational Garden

    El jardí de les ciències located within Ca l'Arnús park (Badalona), it was prepared for the new season. Short explanation about cereals (Picture: Rafa Montengro).We have sowed winter cereals (wheat, barley and oat) and we have planted cabbages, cauliflowers, broccoli and fava beans.Cereals (wheat, barley and oat). (Picture: Rafa Montenegro).This activity was done by families during the last Sunday (25 th of October).

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Jardí de les Ciències al Parc de Ca l'Arnús de Badalona

    Un dels temes més discutits en el meu grup de treball dins els projecte COST Action Urban Agriculture Europe és el paper de l'agricultura dins les ciutats.  En el nostre context de ciutats europees el principals objectius de l'agricultura dins la ciutat és l'oci, el lleure, la integració social, els fins terapèutics i els educatius.Avui en dia no és gens estrany veure escoles amb un petit hort, on els nens i les nenes aprenen aspectes relacionats amb la biologia de les plantes, l'entorn, l'agricultura mentre fan les feines típiques de l'hort.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Multifuncionalitat - Multifuncionalitat

    Per les persones que no estiguin familiaritzades amb el tema, la multifuncionalitat és la capacitat d'algunes activitats de produir més d'una funció simultàniament. Per exemple l'activitat agrària té la capacitat de produir per un costat aliments, fibres, matèries primes i per l'altre de produir paisatge, mantenir el la fertilitat del sòl, crear habitats per la fauna i la flora, mantenir espais històrics, servir de prevenció contra els incendis forestal .

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Libro sobre agricultura urbana y periurbana

    Los participantes de la COST Action TD 1106 Urban Agriculture Europe, hemos contribudo en la redacción de un libro sobre la Agricultura Urbana en Europa.Este libro recoge las tipologías de agricultura urbana que se dan en Europa, cual es el papel de la agricultura urbana en el desarrollo sostenible de las ciudades, y como la agricultura puede crear espacios para los ciudadanos que respondan a las nuevas demandas sociales y ecológicas, siendo económicamente viables.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Off Farm actvities in Urban Agriculture

    This is the first slide of our presentation in the Agriculture in an Urbanizing Society congress.More information: http://www.agricultureinanurbanizingsociety.com/

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Visión de la Agricultura Urbana y Periurbana en Sofía (Bulgaria).

    Gracias al Proyecto Europeo COST Action TD1106 "Urban Agriculture Europe" estuve tres semanas en la capital de la República de Bulgaria, estudiando la agricultura urbana y periurbana.Puede que antes de todo sea conveniente aclarar algunos conceptos. El termino anglosajón "Urban Agriculture" define tanto a la agricultura que se realiza dentro del núcleo urbano como a la agricultura que se realiza en los espacios que rodean las zonas urbanizadas (espacios periurbanos o suburbanos).

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Agriculture in an Urbaninzing Society

    El prop mes de setembre participem (l'Oscar Alfranca, en Luis Maldonado i jo) a la segona conferència Internacional sobre agricultura en una societat urbanitzada. Aquesta conferència es durà a terme Roma.Us adjunto el títol i el abstract del treball que presentem."Urban farms adaptation to citizens - The case of Alella wine region within Barcelona Metropolitan Region.Urban agriculture plays an important role to keep urban fringe areas.

    Anar al blog