Esfera
-
Blog La Tavella
Et ve de gust supervitaminar-te i mineralitzar-te?
La Tavella et convida a la presentació de l’extractor de premsat en fred JUISSEN el proper dimecres 14 d’octubre a les 19h a la sala Fòrum de l’Fnac Triangle (Barcelona). La nutricionista i naturòpata Leire Piriz, autora de Zumoterapia para las 4 estaciones, prepararà alguns dels sucs que recull en el seu llibre amb el […] -
Blog La Tavella
Alimentació ecològica amb final feliç
“Les cistelles de La Tavella et porten salut, benestar i alegria”, amb aquesta frase la periodista Candela Figueras tanca el nou espot en vídeo que La Tavella ha presentat aquesta setmana a la xarxa amb el doble objectiu de fomentar els hàbits de consum saludable a casa i de donar a conèixer al públic les […] -
Blog La Tavella
Qui mou els fils de l’agricultura i l’alimentació? Entrevista a la periodista i investigadora Esther Vivas.
Qui mou els fils de l’agricultura i l’alimentació? Realment sabem què comprem? I quin impacte causa la nostra compra diària al sistema? Esther Vivas, periodista i investigadora en polítiques agrícoles i alimentàries, ens parla del negoci del menjar i com està portant a la desaparició de la pagesia i de l’agricultura. La periodista desmenteix algunes […] -
Blog La Tavella
L’actualitat dels horts de La Tavella
L’hort escolar, que porten els mestres i alumnes dels cursos de formació,està tot cultivat. Hi tenim: tomàquet pebrot, tomàquets de varietats del Vallès Oriental, tomàquets de Can Gallina, carbassó, pebrot verd italià, albergínia, porro, carbassa, mongeta tendra i fonoll. Els tomàquets de varietats antigues del Vallès Oriental són els següents: Palosanto, Rosa Ple de l’Etern […] -
Blog La Tavella
Jornada de Portes Obertes a La Tavella- 6 de juny
El proper dissabte 6 de juny celebrem una nova Jornada de Portes Obertes a La Tavella! Des de les 10h del matí i fins les 17 hores esteu tots convidats a passar un dia festiu a l’horta i a gaudir de tallers i activitats pensades per a tota la família. I a partir de […] -
Blog La Tavella
Estat dels cultius de La Tavella i primers tomàquets
A finals de març vam plantar tomàquets xerri a l’hivernacle de la Tavella. Són dues varietats diferents, un xerri rodó i un xerri allargat. Aquest últim ja és el 3r any que el fem i ens agrada molt, l’altre el cultivem per primera vegada. Degut a les baixes temperatures de principis de primavera, vam tenir […] -
Blog La Tavella
Tret de sortida als tallers d’estiu a la finca de La Tavella
El proper dissabte 16 de maig Viver de Bell-lloc dóna el tret de sortida als tallers d’estiu del Parc d’Activitats Agroecològiques de La Tavella. Durant els mesos de maig, juny i juliol s’organitzaran al Parc un seguit de tallers agroecològics dirigits tant a petits com a grans. Els primers tallers se celebraran aquest proper dissabte […] -
Blog La Tavella
Digues NO a l’operació biquini!
Cada any quan arriba la calor molts, però especialment moltes, prenem consciència dels quilos que hem acumulat durant l’hivern i que aviat la roba serà més lleugera i el quilos més visibles. I llavors ens entra pressa i volem perdre tots els quilos que ens sobren en molt poc temps. Comença l’operació biquini! Això significa trobar […] -
Blog La Tavella
Et fa mandra fer exercici? 10 pràctics trucs per recuperar la motivació
Et passa de vegades que et fa mandra fer exercici? A l’hivern perquè fa fred, a l’estiu perquè fa calor, el dilluns perquè comença la setmana, el divendres perquè estàs cansada… Sembla que la mandra aprofita qualsevol escletxa per colar-se… Potser estàs apuntat al gimnàs, potser a l’estiu has sortit a córrer 3 dies a […] -
Blog La Tavella
La fruita seca està caríssima i aquí t’expliquem el perquè
Poc podien pensar els productors catalans de fruits secs que l’ametlla i -encara que menys- l’avellana assolirien justament ara, en època de crisi global, els preus més alts de la seva història, gràcies a una sèrie de circumstàncies a escala mundial. La collita local dels agricultors del Camp de Tarragona, principal productor del país, s’ha […] -
Blog La Tavella
“En un siglo hemos perdido el 75% de las variedades agrícolas”, Esther Vivas
Tengo 39 años. Nací en Sabadell y vivo en Barcelona. Soy periodista e investigadora de los despropósitos del agronegocio globalizado. Vivo en pareja y espero un hijo. Soy anticapitalista. No tengo creencias religiosas. Deberíamos recuperar soberanía alimentaria. ¿Qué es el agronegocio? Lucrarse con el mercadeo de alimentos, convertir en mercancías la comida necesaria para sobrevivir. […] -
Blog La Tavella
Calçots ecològics, de proximitat i de temporada!
La ceba (Allium cepa) pertany a la família de les Liliàcies i el seu origen es trasllada al Pròxim Orient. A la cultura egípcia era un símbol de fertilitat i renaixement per la seva morfologia en capes cada vegada més renovades. El calçot és una varietat de ceba molt apreciada a la cultura catalana que […]