Esfera

 • El meu hort

  Parra - Raïm

  Aquest any, la parra està com mai, si segueix així el raïm madurarà al temps normal, (setembre) altres anys no ha madurat o ho ha fet al novembre. Els botims estan preciosos, i els grans molt crescuts.  Espero que en els últims moments no és faci malbé. No oblidem que està a 1600 metres d'alt i qualsevol dia pot gelar, la nit passada ha arribat a 3 graus centígrads. Hi ha anys que els embosso, potser ho haure de fer també aquest any.

  Anar al blog

 • El meu hort

  Priemeres mongetes

  Aquests any ha fet tanta calor i ha plogut tant poc, que molt planter se'm ha secat. Ara començo a agafar tomaquets, però són molt petits i 'hi ha pocs.Les pebroteres fa temps que tenen flor però no surten pebrots.Les carbasseres tamploc fan carabasses i algunes s'han assecat. Els primers carbasons al creixer la punta quedava toba, ara ja sembla que surtin millor, encara que costen de creixer més que altres anys.

  Anar al blog

 • El meu hort

  Carbassons i pebrots

  Sembla que les flors de carbassó han estat fertilitzades i que no s'assecaran, de totes maneres hem d'esperar algun dia més per saber-ho del cert.Primera flor de pebrotera, a veure si s'animen.imatges Imma Cauhé

  Anar al blog

 • El meu hort

  Plantada mongetes

  El dia 25 de juny vaig plantar mongetes al hort. Avui dia 5 juliol ja es veuen que van creixent. He plantat mongeteres enanes així no cal tuturar-les, i són molt productives i fines per menjar. Hi ha unes verdes i unes grogues. Al jardi de casa tinc també un petit espai amb algunes tomaqueres que estan creixent molt. Estan en una estructura d'hivernacle que al principi d'estiu tapo amb plàstic, ja tenen bastants anys i crec que aquest serà l'últim que els podré utilitzar, ja estan malmesos per molts cantons, esperem puguin durar aquesta collita.

  Anar al blog

 • El meu hort

  Xampinyons

  Avui com encara no ha crescut prou la producció de l'hort, hem anat a passejar i de pas a veure si trobàvem algún xampinyó silvestre, i ha estat bona la trobada, més quan hem pogut comprovar de que estaven sans, sense cucs i la carn encara fresca per poder menjar.He posat un paquet de mocadors de paper per que es pugui aprecià les dimensions.I al arribar a casa he posat un ganivet de cuina.

  Anar al blog

 • El meu hort

  [sense títol]

  Les fotografies estan agafades des del àngle oposat.Del 28 de maig al 10 de juny ja es veuen més crescuts els enciams, les tomaqueres i les pebroteres. I sobretot el que ha crescut més és l'herba i les mates plantes que he hagut de treure, no les he tret totes, sino demà no tindria feina, jajaja.Ja he començat a posar alguns tutors.

  Anar al blog

 • El meu hort

  28-5-15 Plantada

  Avui he plantat de nou l'hort en el hivernacle pebroteres, tomaqueres i algun enciam.Fora cebes, porros i carbassons, també dos meloneres empeltades en carbasseres per provar si van bé al terreny.  Aquí ja sabeu els que em seguiu que és un terreny difícil pel cultiu, fa quatre dies encara gelava a la nit, i no descarto que encara ho faci alguna altra. M’han dit que aquests últims dies s’han fet malbé algunes tomaqueres dins d’hivernacles, i han hagut de tornar a plantar les cebes.

  Anar al blog

 • El meu hort

  Desolació

  Aquest any el meu balcó-hort no vol tirar endavant.Ni plantes ni hortalisses avancen, per la contra s’assequen i moren.Les plantes que any rere any a la primavera rebrotaven, aquest any han dit prou i les que he plantat de nou, tot i abonant la terra no volen tirar endavant i queden seques.No ha rebrotat ni l’al·lelí, ni la Marialluïsa ni les quatre plantes que cada any a la primavera ressorgien.

  Anar al blog

 • El meu hort

  hort al 26 de març de 2015

  Com podeu veure a la fotografia, al meu hort encara no ha arribat la primavera i hauré d'esperar encara un temps per poder plantar res. Però amb aquestes neus hi haurà aigua i la terra estarà en forma. Això espero.El meu hivernacle (al fons) aguanta com es pot veure.

  Anar al blog

 • El meu hort

  Triant llegum.

  Feia temps que no portava a terme aquesta tasca.Recordo quant era infant, que estant a la masia, algunes tardes la meva mare ens manava que triéssim el llegum.Ara estem acostumats a que tot o trobem al super preparat pel consum, però abans no era així. Després de collir el llegum del camp i de separar els troncs de les valves i troncs i d’esventar-les, les llegums encara poden quedar barrejades amb trossets de pellofes de les mateixes valves o tenir algun tronquet o pedreta, per això s’han d’anar triant a mà per tal de treure tot el que no és mengívol.

  Anar al blog

 • El meu hort

  L'hort al novembre

  Cap any per aquestes dades l'hort havia estat com ara, altres anys en aquestes dades tot esta nevat i si més no gelat, però enguany fa un temps que sembla agost, malgrat a la nit baixi la temperatura.Fa com més i mig que no rego, i l'hinvernacle estava tancat.Ja fa tres o quatre setmanes que pensava que havia d'arrencar les tomaqueres i mongeteres, però no vaig poder, i avui he anat amb l'intenció de fer-ho.

  Anar al blog

 • El meu hort

  Boletada a finals de Novembre

  Us ensenyo la meva troballa d'avui.En aquestes dades encara es troba algun rovelló i altres bolets. Avui estaven molt amagats, a la primera foto s'entre veuen 4 rovellons, En realitat n'hi havien 8. Els de dalt a la esquerra són els de la segona fotografia, aquests:i n'amagaven d'altres a l'esquerra color d'herva i pinassa s'endevina un tercer i al treure'ls n'hi havia dos més amagats. A la fi, el citell s'ha omplert e varies espècies.

  Anar al blog