Esfera

  • El meu hort

    Gener.

    Estem al cor de l'hivern i els horts estan sota mínims a les zones fredes, mentre que a les zones temperades encara té una certa activitat. Cal preparar l'hort per quan arribi el bon temps per trasplantar els nostres planters. És un bon moment per acabar les tasques de escampat de fems o del compost i es pot començar a cavar la terra. En llocs molt freds és convenient abrigar amb palla les plantes que poden patir les gelades com els espinacs o el julivert.

    Anar al blog

  • El meu hort

    Cicle mitjà i les males herbes.

    A l'entrada d'ahir vam donar un cop d'ull als nostres horts per veure com estan els alls,espinacs i bròquils llucats. En un dels horts en els que vam sembrar espinacs , el més proper al parvulari, en alguna zona

    Anar al blog

  • El meu hort

    Mireu els alls.

    El primer dia del segon trimestre hem trobat els alls dels nostres horts enfeinats en créixer. Si teniu paciència podreu fer-vos una magnífica truita d'alls tendres. Els amants de les bones truites sembla que tindreu sort perquè els nostres espinacs seran de molta qualitat. El cicle del bròquil llucat es va tancant, després de trasplantar-los, s'han adaptat bé als horts.

    Anar al blog

  • El meu hort

    Gràcies teacher !

    Avui és l'últim dia que, després d'una colla d'anys, el Josep Maria

    Anar al blog

  • El meu hort

    La Lluna... ( i 2 ).

    Fa uns dies vam descobrir alguns secrets de la influència de la Lluna en els nostres camps.La llum reflectida per la Lluna, segons la fase, determina l'activitat i fertilitat de les plantes. A l'entrada d'avui parlarem de les característiques de cada fase lunar.La fase de Lluna plena va des de

    Anar al blog

  • El meu hort

    La Lluna...( 1 ).

    Els coneixedors de les fes feines del camp saben que la Lluna és molt important i determina quan cal, i quan no, fer-les. Tallar una arbre, sembrar, collir,trasplantar.... abans de fer-ho cal consultar al nostre satèl·lit.La Lluna gira al voltant de la Terra i triga 27 dies, 7 hores i 43,7 minuts en completar aquest gir ( període orbital) ; però

    Anar al blog

  • El meu hort

    Desembre.

    Encara que l'hivern comença el dia del solstici ( enguany el dia 21 de desembre a les 17 hores 11 minuts ), en moltes zones des dels primers dies de desembre normalment fa molt fred. Aquest temps implica que els horts comencin

    Anar al blog

  • El meu hort

    Tornem a la llibreta d'hort.

    Ara que l'hort comença a entrar en letargia, aprofitem per treballar a les nostres llibretes d'hort, en les que - com cada curs - expliquem les feines fetes. Per començar recordarem tot el procés des de que vam sembrar les llavors de carbassa i trasplantar la melonera, fins la collita de carbasses i melons. Ahir la gent de cicle mitjà estava molt enfeinada...Per acabar res millor que tastar les olives arbequines que el curs passat van collir els de cicle inicial a Pobla de Cérvoles i empotades a l'escola amb salmorra.

    Anar al blog

  • El meu hort

    Primeres gelades.

    Aquesta tardor és realment sorprenent, hem passat d'una calor de finals d'estiu a uns dies gairebé d'hivern. Quan arribeu a l'escola a primera hora del matí apropeu-vos als horts... Si mireu els espinacs, bròquils llucats i alls tendres, sembla que esteu en una botiga de congelats ! No patiu, la natura segueix el seu cicle i podreu tastar-los en el seu moment .Renoi quin fred !Els hortolans de Gualda.

    Anar al blog

  • El meu hort

    La pluja i els espinacs.

    Sembla que la pluja del passat cap de setmana ha amarat els nostres camps. Els horts de l'escola també

    Anar al blog

  • El meu hort

    Els de primer i els bròquils llucats.

    La gent de primer divendres passat va trasplantar els últims bròquils llucats. Penseu que aquests bròquils provenen del planter fet pels companys de tercer a partir de les llavors dels bròquils llucats que vam trasplantar la tardor passada. Podem dir que a l'escola hem tancat el cicle d'aquesta hortalissa.Després tothom va regar els horts, els arbres i les jardineres,... No sabíem que el cap de setmana plouria a bots i barrals!Per acabar la feinada.

    Anar al blog

  • El meu hort

    Novembre.

    Encara que enguany li costa, segur que aviat arribarà el fred i no podem oblidar-nos de collir les plantes que encara tenim a l'hort i que en són sensibles . Les plantes que estan a l'hort tot l'hivern, com els porros, cal empallar-los ( cobrir-los de palla ), perquè no es gelin.L'hort comença a entrar en letargia, cal arrencar les restes de les plantes que han acabat el seu cicle.Collita: bledes, carxofes, apis, cols de cabdell, cols, cols de Brussel · les, col xinesa, coliflors, espinacs, pèsols, genolls, naps, julivert, porros, ravenets, remolatxes i pastanagues.

    Anar al blog