Esfera

  • El meu hort

    Els de primer empoten i tasten olives.

    Divendres, les nenes i nens de primer van empotar les nostres olives. Primer calia preparar la salmorra posant una part de sal i nou d'aigua, i remenar una estoneta.La salmorra fa que les olives es conservin. En una cassola amb una mica d'aigua bullint les tapes del pots es van desinfectar i dilatar. Cinc pots de vidre plens d'olives de l'escola i de salmorra va ser el resultat de la feina feta. Per acabar, tastar les empotades l'any passat, va ser un èxit!

    Anar al blog

  • El meu hort

    El bròquil llucat ha tornat al seu hort !

    Ahir les nenes i nens de quart van tastar les olives empotades l'any passat. Després, a l'hort del mig, van trasplantar i regar els nostres bròquils llucats .Com podeu veure a les fotografies els espinacs ja comencen a verdejar...Aviat acabarem se sembrar alls i trasplantar els últims bròquils llucats.Els hortolans de Gualda.

    Anar al blog

  • El meu hort

    Collir olives.

    La gent de segon ahir va estar molt enfeinada collint olives amb lluna tendra o nova. Ara caldrà fer la novena, canviar l'aigua cada dia durant nou dies, i després empotar-les. Abans de tastar les del curs passat, calia regar els nostres horts i jardineres.Aviat prepararem la salmorra per empotar les magnifiques olives del Sant Jordi.Els hortolans de Gualda.

    Anar al blog

  • El meu hort

    Fruits de tardor.

    Encara que l'estranya calor d'aquests dies ens pugui confondre, la realitat és que estem a la tardor, estació que tots els anys ens regala els seus fruits. Castanyes, moniatos, magranes, pomes, pinyons, carbasses, bolets, codonys, mandarines, raïm, ametlles,..... i a les llibreries el nou llibret de la Biblioteca Cordill.Ja podeu comprar el número 11 de la col·lecció. "Aromàtiques i remeieres"

    Anar al blog

  • El meu hort

    Els de sisè fan molta feina.

    Ahir les nenes i nens de sisè van estar molt atabalats perquè calia acabar unes feines de l'hort abans del canvi de lluna del proper diumenge dia tres de novembre. La lluna tendra i la lluna dura, que en properes entrades explicarem, determinen les feines del camp. Van preparar la terra, sembrar alls, trasplantar els nostres bròquils llucats, collir olives i regar.Renoi quina feinada!La propera setmana els de primer colliran més olives i les empotaran.

    Anar al blog

  • El meu hort

    Espinacs endavant, plater preparat!

    Divendres les nenes i nens de primer van acabar la feina al segon hort. Ja tenim dos horts sembrats d'espinacs, aquesta setmana caldrà sembrar alls a l'hort del mig i trasplantar els nostres bròquils llucats. Com podeu veure a les fotografies, al primer hort, els espinacs ja comencen a ser els protagonistes.Recordeu que és molt important no trepitjar els sembrats si voleu tastar els magnífics espinacs dels nostres horts.

    Anar al blog

  • El meu hort

    L'hort de 2013, no acaba de tirar.

    Fa molt de temps que no poso coses del meu hort, és perquè aquest any no va gaire bé, serà pel clima, o per que per diverses circumstancies, no el puc cuidar tant.

    Anar al blog

  • El meu hort

    Cultiu del tomàquet

    Trobat a la pàgina:

    Anar al blog

  • El meu hort

    Pagina interessant

    Una pàgina interesant:Ecocosashttp://ecocosas.comtambé en facebookhttps://www.facebook.com/pages/Ecocosas-Difundiendo-conocimientos-ecol%C3%B3gicos/127039980722800

    Anar al blog

  • El meu hort

    2a. quedada horts urbans

    Anar al blog

  • El meu hort

    Per fi puc plantar l'hort

    El temps aquest any ha estat una mica estrany, segurament tindrem aigua per regar, cosa que l'any passat va escassejar molt, però tant fa fred com calor i les plantes estan una mica despistades.Encara que sembli mentida, al 20 de maig he estat plantant al hivernacle unes tomaqueres i unes pebroteres i fora unes quantes patates i cebes, just acabar ha tornat a caure alguna bola de neu. Veurem si anirà bé.

    Anar al blog

  • El meu hort

    Cuinar amb roses

    Aquest any els "Amics de les Roses" de Sant Feliu de LLobregat, han animat a molts bars i restaurants de Sant Feliu per que facin un plat on hi estigui aquest producte.La cuina innovadora incorpora algunes flors en els menjars, Per què no la rosa?Avui han fet demostració de cuinar-les, molta gent està animada i pregunta si totes les roses serveixen per a menjar.Per regle general podem dir: No serveixen les de las floristeries, no per que siguin roses diferents, si no pels productes que posen en el cultiu per cercar la bellesa de la flor.

    Anar al blog