Esfera

  • El nostre hortet

    EL SIMPLE

    Si el dia es vent la nit es de lluna.La vida em complau i sobten

    Anar al blog

  • El nostre hortet

    L'hort dels simples

    En aquest viatge a Itàlia hem estat a la zona de la Romagna i passejant per la vila de

    Anar al blog

  • El nostre hortet

    La salvia

    Aquesta primavera passada en Jaume ens mostra una planta de sàlvia (salvia officinalis), que te en un racó de l’hort i amb aquest català del nord ens deixa anar aquest rodolí:

    Anar al blog

  • El nostre hortet

    Ja ve la tardor

    Desprès de les calors de l’estiu

    Anar al blog

  • El nostre hortet

    Horts de muntanya

    Els horts de muntanya a l’estiu quan els de la plana, bora mar i de llocs càlids pateixen les sequeres i assoleiades d’aquest sol tan injust aquí a dalt de la muntanya estan en el seu màxim esplendor. Passetjant per Rialp,aquest petit poble de la zona del Pallars,

    Anar al blog

  • El nostre hortet

    Tomata Cor de Bou

    Per a mi aquesta es la millor tomata que he provat fins ara, diuen que les tomates rosades son les mes bones i aquesta ho es, molt molsuda, plena i amb poca grana, es poden collir tomates força grosses que quan les amaneixes i te les poses a la boca te un gust impressionant, també una altra alabança a dir d’aquestes tomates es que tenen una pell molt fina.Per guardar el gra d’aquestes i d’altres tomates, primer triarem de les primeres que surtin, les mes boniques i en triarem unes quantes ja que tenen poc gra, les deixarem ben madurar a la planta i també les deixarem madurar a dins uns dies perquè el gra acabi de saonar, llavors treiem el gra el posem sobre un drap o una fusta, el deixarem assecar en un lloc ventilat, quan sigui sec el guardarem en un pot i amb una etiqueta a dins amb el seu nom i l’any exj:

    Anar al blog

  • El nostre hortet

    L'hort d'en Carles

    L’hort den Carles es un clar exemple d’un principi d’hort urbà , a la terrassa de casa seva, a Mataró, i cultiva una tomatera de la varietat “Costoluto Fiorentino”de Bolonia, que la va portar d’un dels seus viatges a Itàlia. En Carles

    Anar al blog

  • El nostre hortet

    Enciam cua de nereta

    L'enciam cua de nereta o de l'espasa es una varietat molt antiga que la anem guardant fa molts anys i encara es manté donat el seu bon gust sobretot a l'hivern quan ja ha passat algun fred.

    Anar al blog

  • El nostre hortet

    La grana de carbassa

    Per guardar la grana de les carbasses, primer triem una carbassa que ens agradi, per la seva forma, pes, color... i que sigui de les que hagim collit primer,així i ha menys possibilitats que s'hagi polinitzat amb alguna altre carbassa o una altra cucurbitacia com ara melons, cogombres...per assecar el gra fem servir un paper de diari pero a vegades s'hi enganxa el gra, també podem fer servir una pedra plana, un drap o una fusta i un cop els tenim secs els guardem en un pot que no li toqui la llum del sol

    Anar al blog

  • El nostre hortet

    Les cinc reflexions

    1ª Els vells diuen que cada dia s’hauria d’anar a l’hort un moment encara que

    Anar al blog

  • El nostre hortet

    VISITEM ECOVILANOVA

    El dimecres 13 de juny els Rikkis i els Toomais vam anar a ECOVILANOVA. Són uns terrenys municipals on molts hortolans i hortolanes cultiven les seves verdures i hortalisses.

    Anar al blog

  • El nostre hortet

    Mengem pastanagues

    Aquesta setmana hem collit totes les pastanagues i, com que en teniem moltes, els Rikkis hem pogut fer una bona menjada. Eren molt dolces i ens han agradat moltíssim!

    Anar al blog