Esfera

  • Hort Serratosa

    Dies de...

    A l’hort són dies de molta feina. Dies durs, en el sentit que la feina a l’hort requereix jornades gairebé tan llargues com les hores de sol, que s’han de compaginar amb les feines de gestió (preparar i repartir cistelles, planificar cultius i noves accions, administració, comunicació...) d’aquesta petita empresa. Ambdues tasques són imprescindibles perquè el projecte segueixi caminant endavant.

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    Com es sembren les patates?

    Les patates es planten pels vols de Sant Josep, amb la lluna vella de març. Nosaltres ho vam fer dimarts passat a Caldes, i ahir a Serratosa, a Les Masies de Voltregà.Hem plantat patata vermella (Red Pontiac), del Buffet i kennebec.Les patates de sembra que hem plantat venen de Llívia, cultivades a més altitud i en un clima més fred, fet que alenteix el creixement del tubercle durant els mesos que creix sota terra moment en què va agafant tots els nutrients.

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    Un temps per a cada cosa: la Vella Quaresma

    Ho expliquem sovint: treballar la terra ens mostra el simbolisme de cada època de l'any d’una manera que, d'una altra forma, és més difícil de percebre. En aquest sentit, mitologia i religió van agafades de la mà. La mitologia i religió dels nostres avantpassats agricultors que no podien entendre els processos de la vida deslligats dels cicles de

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    Sabeu com es cultiven els calçots?

    A

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    [sense títol]

    Estem a l'equador de l'hivernEl diumenge passat, dia de la Candelera (que commemora el dia que Maria va presentar a Jesús al temple), és una data

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    Aquesta setmana...

    PREPARAR LA TERRAA mesura que s'allarga el dia, s'acosta l'època de sembra de la majoria d'hortalisses. Durant aquests dies d'hivern planifiquem els cultius

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    Ha arribat l'hivern. BON NADAL I BONES FESTES

    Hem passat ja el solstici d'hivern. El 21 de desembre és el dia que rebem

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    [sense títol]

    Una forma conscient, sostenible i respectuosa d'alimentar-nos...Des de Hort Serratosa treballem per oferir-vos una manera conscient, sostenible i respectuosa d'alimentar-vos. Una de les coses que això comporta, és que les hortalisses i fruites que tingueu a la cistella siguin de temporada i proximitat. És a dir, oferir-vos, a cada moment, el que la nostra terra ens dóna. Per nosaltres, no hi ha una altra manera de plantejar-nos l'alimentació d'ara en el futur.

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    Crema d'api, per llepar-se'n els dits!

    Associem l’api al caldo i a les dietes d’aprimament. És una verdura de gust amarg fort, amb moltes propietats nutricionals i diverses possibilitats de cocció. Es cultiva des de fa 3000 anys. Els egipcis, grecs i romans el feien servir com a planta aromàtica, fins que el metge grec Hipòcrates —el que deia “que l’aliment sigui la teva medecina”— va parlar de les seves propietats diürètiques.

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    Temps de moniatos

    Bona tarda a tothom! Estem a punt d'arribar a la celebració de la castanyada i des de Hort Serratosa ho volem fer notar;

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    Estèvia

    Bona tarda a tothom. Aquesta setmana comencem a posar a la venda bossetes de Estèvia cultivada i assecada per nosaltres mateixos. La fulla arriba tallada, ideal per utilitzar-la ja com a infusió. Creiem que la venem a un bon preu. Qualsevol dubte al respecte ens el feu arribar.Qualsevol dubte, suggerència o queixa pel que fa a la cistella no dubteu en fer-nos-el arribar; És la via per tal de que poguem millorar el nostre servei.

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    TALLER de CONSTRUCCIÓ d'ESTUFES DE GASSIFICACIÓ

    Has pensat mai que les restes de netejar el teu hort poden aportar-te l'energia suficient per a cuinar els teus aliments o calentar la teva llar??? És una questió d'eficiencia, quant menys és més i aprofitar de principi a fi ens

    Anar al blog