Esfera

  • Hort Serratosa

    L'alimentació d'aquesta època

    Sabies què a la medicina xinesa existeix una 5ª estació?Estem en una estació de transició entre l’estiu i la tardor , que per a la medicina xinesa és molt important.Aquesta estació ens marca un important canvi per passar de l’ expansió de la primavera i l’estiu, a la interiorització de la tardor i l’ hivern.És un bon moment per centrar-nos i reflexionar. L’element terra ens ajuda a prendre contacte amb nosaltres mateixos.

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    La Estèvia

    Bona tarda a tothom. Benvinguda sigui la pluja, que per a nosaltres mai en sobra. Acabem l'Agost i amb ell notem com el dia s'escurça cada vegada més. Les hortalisses ho comencen a notar doncs el seu creixement ja comença a minvar; A partir de la setmana que ve començarem a plantar els enciams a dins l'hivernacle, per tal d'assegurar una bona recollida durant la tardor i l'hivern.*Comentar-vos que, com a novetat, introduïm la

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    Els tomàquets: presentació i un suggeriment

    El tomàquet ens aporta fibra, minerals (potassi i fòsfor) i vitamines, en destaca la C, E, la provitamina A i les vitamines del grup B (sobretot la B1 i la B3).El tomàquet té diversos efectes sobre l’organisme:El licopè, el pigment natural que li aporta el color vermell, és un antioxidant preventiu del càncer molt poderós.El contingut en fibra ajuda a prevenir o millorar l’estrenyiment, redueix el nivell de colesterol en sang i ajuda a controlar l’índex glucèmic.

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    L'estiu: temps d'albergínies i pebrots

    Amb l’estiu arriben dos fruits de la família de les solanàcies que donen color a la cistella: les albergínies i els pebrots.Les albergínies, si es cuinen d’una manera senzilla, sense fregir, estimulen la funció del fetge, pet tant, afavoreixen les bones digestions. Les substàncies que li donen el gust amarg faciliten el buidat de la vesícula biliar, contribuint a la digestió dels greixos.

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    [sense títol]

    Hem estat a SA-NA: Fira de Salut Natural!El diumenge passat, 14 de juliol, vam estar a la Fira de Salut Natural SA-NA, a Borgonyà. Va ser una bona ocasió per oferir els nostres productes i fer-nos conèixer. I

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    Ja ens arriben els tomàquets!!

    Bona tarda a tothom. Ja veieu...Tenim els primers tomàquets!! Aquesta setmana començarem a posar-ne a la cistella i de cara a la pròxima esperem que ja n'hi hagi per a tothom. Recordar-vos també que els iogurts s'han acabat fins l'any que ve...A més a més, aquesta setmana estrenem presentació. La nostra feina és oferir-vos aliments de qualitat. Aquest és “el què”. Per a poder-ho fer, cal que donem molta importància al “com”.

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    VINE A LA PLANTADA POPULAR i porte l'hort a casa

    Atenció tohom!Aquest divendres l'hort treu tot el seu execedent de planter a relluïr durant les jornades de portes obertes del proper divendres 21 de juny.

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    9 de JUNY- FESTA MAJOR DE L'HORT, el programa

    2aFESTA MAJOR DE L'HORT FORT PIENCLa festa major de l'Hort Fort Pienc, L'Aula Ambiental i Fluixet FestDIUMENGE 9 DE JUNYde 10h a 23hGAUDEIX TOT EL DIA DE LA NOSTRA XERINOLAPETIT MERCAT D'ARTESANIA i 2a MÀ ON PODRÀS COMPRAR O INTERCAMBIAR REGAT AMB REFRESCS DE L'HORT i UNA AGENDA MUSICAL DE 6 GRUPS A CÀRREC DE FLUIXET FEST!10h a 11h VISITA DELS GRAELLERS DEL BARRI

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    VIDEO-REPORTATGE d'EVA VIAL

    Avuí he trobat aquest video reportatge que ens va fer la Eva Vial fa uns quants mesos ja, i me he emocionat. Que ja fa dos anys que treballem plegats, i el millor de tot això és la felicitat que se'n destil·la.

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    LA HISTÒRIA DE LA LLAVOR

    Avui us pengem aquest curt vídeo que ens parla de la història de la llavor. "Llavor", paraula clau en la nostra cadena alimentària i que segurament poques vegades ens hem aturat a observar. ¿Quina és la llavor originària de les hortalisses que mengem? Està tractada? I si ho està...Amb quina finalitat? Què son les llavors híbrides? Quina importància econòmica té per a les grans multinacionals controlar les llavors?

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    La primavera

    Hola de nou, sóc en Ruben López, nutricionista d'Hort Serratosa. La primavera ens ompla la vista de colors. És un espectacle observar la grandiositat de la natura; Tot està revol.lucionat: les plantes, les olors els animals, les nostres hormones......És un moment d' expansió. Talment com els arbres,

    Anar al blog

  • Hort Serratosa

    LA IMPORTÀNCIA DELS ESMORZARS 2

    Hola, com esteu serratonins??

    Anar al blog