Esfera

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    Zarangollo

    Avui us proposem una recepta típica de l’horta murciana, un remenat que anomenen “Zarangollo”Ingredients per a dues racionsDues patates mitjanesUn carbassó mitjàUna ceba mitjanaDues dents d'allDos ousOli i salElaboracióEs tallen les patates (pelades),  el carbassó i la ceba a daus, procurant que siguin més o menys de la mateixa mida.En una paella amb oli d'oliva verge, es fregeixen les patates i els dos granets d'all sencers i sense pelar, només se'ls hi dóna un cop per tal que es trenquin una mica i deixin sortir l'aroma.

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    Arriben els pèsols i obrim les portes de l'hort

    Amb aquesta calor intensa arriben ens arriben els primers pèsols. Els trobareu a la cistella d’aquesta setmana. Aquí teniu dues possibles formes de cuinar-los.Pèsols ofegats amb ceba tendra Ingredients1 kg de pèsols frescos (pelats)4 cebes tendressalmig got d’aigua mineraloli d’oliva            ElaboracióTalleu les cebes a la juliana o a tires tan fines com pugueu. Poseu oli en una cassola i, quan sigui una mica calent, incorporeu-hi les cebes i deixeu-les coure a foc suau durant uns deu minuts, remenant de tant en tant.

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    Primavera

    Benvinguda primavera, a l’hort, l’època de més feina de l’any. Tot el que ja hem plantat, cebes porros, enciams, pastanagues, patates ravenets... creix amb força gràcies al canvi de temperatura, les hores de sol, l’aigua. Aviat collirem faves, que ja despunten, i pèsols. També és època d’esplendor per les males herbes, que durant l’hivern semblaven abatudes. Les pròximes setmanes, seguirem plantant (tomaqueres, carbassoneres, pebroteres.

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    Hem superat l'equador de l'hivern

    Deixem enrere la Candalera, data que marca l’equador de l’hivern. Segons la tradició, moment de treure el pessebre i fer prediccions sobre el que queda de fred. És visible com s’allarguen els dies. La natura comença a cridar la primavera i l’estiu, i nosaltres, també. Seguim fent la posta a punt als horts, preveient el seu moment àlgid, i “endreçant la casa”, el projecte, per quan la terra necessiti, en exclusiva, tota la nostra energia.

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    Encetem l'any agafant força

    Comencem l'any agafant energia per la nombrosa feina que ens espera i fent la programació de tot el que plantarem aquest 2015: quan, com i on. Aquesta és una feina clau a l’hort. Començarem amb les patates de Caldes, a finals de febrer, i acabarem a l'octubre, amb les últimes crucíferes (família de les cols). Notem com, mica en mica, s’allarga el da. Avui a l'hort no ha glaçat i el sol animava les hortalisses amb la promesa d'aquest creixement sense pausa.

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    [sense títol]

    BONES I HORTERES FESTES!!!!!

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    FELIçOS KOKEDAMAS!

    A L'HIVERN ÉS TEMPS DE MOLSA I...REGALS! Ja s'apropen les festes de Nadal i encara que fa un fred que pela a l'hort no s'acaben ni les ganes ni les idees. El passat cap de setmana una de les nostres amoroses hortolanes, Steffi, ens va engrescar amb un taller per a fer kokedamas.  Una manera de gaudir del verd de l'hort sota el sol de l'hivern mentres fem regals per als que estimem. Un troçet de natura per emportar-nos a casa.

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    Arriben els espinacs!

    Aquesta pluja suau i persistent ha anar bé per la terra i les suaus temperatures tenen despistades les plantes. Aquesta setmana arriben els primers espinacs. Us proposem un plat equilibrat d'arròs amb espinacs, ideal com a plat únic. I uns rotllets de'espinacs, igualment equilibrats, però no aptes per qualsevol dieta ;).Els espinacs són una hortalissa amb molta aigua (92%) i ens aporten molt poques quilocalories (100 g contenen 22 kcal).

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    [sense títol]

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    Què diferencia l'agricultura ecològica de la intensiva o convencional?

    Durant les pròximes setmanes, us mostrarem les principals diferències entre aquestes dues formes d’obtenir aliments de la terra. Us explicarem com treballem i per què d’aquesta manera. Som-hi!1.   L’agricultura convencional (en la nostra opinió) posa poca atenció a la salut de la terra. Amb l’objectiu d’obtenir una gran producció, utilitza molts productes químics  que malmeten el sòl i debiliten la resistència natural de les plantes.

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    L'equinocci de tardor

    Segur que d'una manera o altra (anímicament o física), esteu notant el canvi d’estació. Com ja us hem dit altres vegades, per la gent que ens dediquem a treballar la terra, els canvis d’estació simbolitzen els quatre moments més importants de l'any. El pas de l'estiu a la tardor ha tingut lloc avui, a les 2.30 de la matinada, en l'equinocci de tardor. L’equinocci de tardor es produeix quan el sol creua l'equador celeste, passant de l'hemisferi nord al sud.

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    L'hort no tanca per vacances!

    A ple agost, quan sembla que no hi ha ningú pels carrers i les botigues, a l'hort, tot continua creixent incansablement (i que duri!). Talment com el moviment de les onades, que van i vénen sense respir, la natura

    Anar al blog