Esfera

  • L'aventura de l'hort

    HE TROBAT PLANTER ECOLÒGIC

    - La Viti a Sant Cugat -Trobar planter de tomàquet és relativament fàcil avui en dia que tenir un hort està de moda. Però trobar més de sis varietats de tomàquet, dues o tres d'esberginies, cebes de figueres, carbassó, porros,... i tot ecològic ja costa molt més. Doncs això és el que he descobert a l'Agrobotiga La Viti. Costa de creure però tenen planter de tot, a més de tot tipus de productes ecològics com llegums o iogurts.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    FEM PLANTER A CASA

    - alfàbrega florida -Aquesta foto és de l'octubre passat, quan l'alfàbrega que teníem al balcó va decidir que ja ens n'havíem aprofitat prou i que floria. Quan l'alfàbrega o el julivert floreixen, les fulles es fan amargues i jo no són tant bones per menjar. Arribats a aquest punt tenim tres opcions:1. Tallar el brot de les flors quan abans millor i així tornarà a dedicar les forces a fer més fulles.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    OLIVERA TRASPLANTADA

    Ja està, fa un parell de setmanes vam acostar-nos a casa els meus avis i vam trasplantar l'olivera. És de tipus manzanilla i

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    PRIMAVERA 2012

    - bledes i enciams -L'home del temps anuncia que s'ha acabat el fred, que ja han marxat les pluges, que pugen les temperatures i que surt el sol. Som a la primavera i, més d'hora que mai, em llenço a fer el planter. Sí sí, per primera vegada vaig on time.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    TEMPS DE CALÇOTS

    - la collita d'aquest any -A Valls diuen que ja estem en plena època de calçotades i el meu hort no podia ser menys. Així que mireu quina pinta tenen els calçots que hem collit aquest any!

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    1, 2, 3 I L'OU

    Us presento un nou invent, l'ou de cultiu. Es tracta d'un ou de ceràmica/calç que porta a dins llavors, terra i adob. Quan arriba el moment que el vols obrir, només has de trencar la closca per la part superior i anar regant fins que surti la planta.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    PER FI, ESPÀRRECS

    - Espàrrecs urbans -"ya están aquiiiiiii" Després de tres anys de cultiu, cuidant-la amb tota la paciència del món, l'esparreguera ha fet espàrrecs! Concretament aquests dos que ja fa un parell de setmanes que creixen. Tres anys durant els quals tothom m'ha dit que era una tonteria plantar espàrrecs en un balcó podent-los collir als marges de la carretera, que necessiten molt espai i que, per dos que en surtin.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    L'aventura de l'hort

    Avui us vull parlar d'un blog que recentment he estat mirant. Es diu L'aventura de l'hort i crec que és molt interessant veure com des de la ciutat també es pot optar per una agricultura a l'abast de tothom. Espero que us serveixi!

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    El jardí botànic històric

    "Ja és ben sabut que viatjar és la millor manera de conèixer altres llocs, tenir l'oportunitat de compartir idees i enriquir-nos mútuament amb aquest intercanvi. L'Associació ha estat acollida per altres Jardins Botànics de la Península i les Balears, coneixent de primera mà les característiques de la vegetació de la zona. També realitzem sortides guiades a punts de Catalunya, per conèixer més de prop la nostra vegetació mediterrània.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    A farm for the future

    No sé si us he parlat ja d'aquest film: A FARM FOR THE FUTURESi no l'heu vist encara és totalment recomanable que ho feu. Es tracta d'una història real, narrada en primera persona per la seva realitzadora Rebecca Hosking, que es planteja com a projecte de vida el retorn al seu poble natal per fer-se càrrec de la vella granja familiar. Des de la seva trajectòria professional de documentalista realitzadora diverses pel·lícules sobre vida silvestre, Rebecca es pregunta aquí com fer per transformar l'establiment agrícola de la seva família localitzat al Sud d'Anglaterra, en una granja de baix consum energètic més adequada per a un futur proper, en el que evidentment els combustibles fòssils seran cada vegada més escassos.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    Agricultura Biodinàmica

    Sempre m'ha interessat l'agricultura. I ara, que estem necessàriament en un moment de canvi, hauríem de prendre consciència i fixar-nos en maneres alternatives de fer les coses. No sempre alternatiu és millor, però si ens quedem amb el plantejament que ara tenim, tampoc millorarem res. Us deixo amb una cita que m'agrada molt i una petita descripció de l'agricultura biodinàmicaBuscad la verdadera vida práctica material,

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    Agricultura ecològica, la veu de la UE

    L'altre dia em vaig adonar que encara no l'havia presentat l'agricultura ecològica en aquest blog. Primer diré que ho trobo un concepte molt interessant, però com que el pitjor de les coses és a vegades posar-los etiquetes, i assignar-los una connotació positiva o negativa sense entendre el concepte en si (i generant així "discussions d'etiqueta" inútils i desgastadores), penso que és important definir les coses amb paraules comprensibles, sense donar res per suposat.

    Anar al blog