Esfera

  • L'hort d'en Pollet

    Tronc de crema, farcit de nata (braç de gitano)

    Amb la mateixa base i idea del tronc de nadal és pot preparar molt fàcilment un tronc de nata i crema ( braç de gitano !!!)L'avantatge d'aquestes postres és que és podem congelar amb antelació i el dia que el voleu fer servir o teniu convidats només cal cobrir-lo amb la crema que podeu també preparar el dia anterior !Jo faig servir el tapet lékué. De fet, amb aquest tapet fer troncs és super fàcil !Ingredients:Pa de pessic4 ous75 g de sucre1 culleradeta de sucre avainillat90 g de farina (especial rebosteria)40 g de mantega ( del cadí )½ culleradeta de llevat en pols Per al farcit400 gr de nata muntadaPer a la cobertura Gema (Yema) .

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Berries Jam, Light , Low Carb !

    Versió catalana !This summer I took liking to the berries! more delicious if not sell greenhouse!This jam apart from being very simple to do, I do with the fructose, sweetened than double the sugar and therefore do not need industrial amounts of sugar to make it. In addition, the berries are the fruit with low glycemic index, suitable for Low Carb Diets!So you can give a whim without remorse! Ahhh! and very, very good! As it is not always easy to get these fruits you can do with frozen berries.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Melmelada de fruits del bosc ( Lleugera, Low Carb)

    Aquest estiu he agafat l'afició als fruits del bosc ! deliciosos si a més no venen de hivernacle !Aquesta confitura a part de ser molt simple de fer, la faig amb fructosa , que endolça el doble que el sucre i per tant , no necessitem quantitats industrials de sucre per fer-la. A part, els fruits del bosc són la fruita amb l'índex glucémic més baix, apte per dietes Low Carb ! Així que us podeu donar un capritxet sense remordiments ! Ahhh ! i que molt i molt bona ! Com no sempre és fàcil aconseguir aquests fruits ho podeu fer amb fruits del bosc congelats .

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Japó i la seva gastronomia !

    He tingut la sort que el destí m'ha donat l'oportunitat de viatjar a Japó aquest estiu ! Era un "pendiente" que tenia i no esperava anar aquest estiu ! Pràcticament, sense planejar massa... però amb un billet d'avió, el  japan rail, i llogant un router amb connexió constant a internet,  Japó, realment resulta un país fàcil d'anar !Un dels aspectes més interessants , sense dubte, el menjar japonès ! Ja fa temps que vaig començar la meva afició per la cuina i cultura japonesa, potser cap el 2008 !Els primers contactes van ser provar la cuina de la mà d'una bona amiga i més tard , fent un curs de cuina em va meravellar la ceràmica japonesa.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Pollastre amb pastanaga i vinagreta de mostassa i mel

    Us garanteixo 5 minuts preparant el dinar :-). No per això menjareu malament i a sobre menjareu sa !Jo he fet servir contra cuixa de pollastre, podeu fer servir pit de pollastre o gall d'indi !Està calculat per una ració i amb força pastanaga !Ingredients150gr de contra cuixa de pollastre desosada2 pastanagues grans1 cullerada d'oli d'oliva extra verge i una de salsa de soja1 culleradeta de mel , una altra de mostassa antigauna mica de sal, opcional ( la soja ja és salada)PreparacióNetejar les pastanagues i tallar-les en  julianaDisposar a l'estoig lékué o a un recipient apte pel microonesPosar una cullerada d'aigua, tancar l'estoig i coure durant dos minutsMentre preparar la vinagreta amb la soja, l'oli, la mostassa i la melObrir el paquet afegir el pollastre i la meitat de la vinagretaCoure durant 2 minuts i migDeixar reposar un minut amb l'estoig tancatServir amb la resta de la vinagreta a mode de salsaEspero que us agradi !Amb aquesta recepta contribueixo al HEMC#69 organizat per LeBonVivant

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Espàrrecs, pernil, ou !

    Un altre sopar super ràpid i fantàstic....Podeu canviar el pernil serrà o ibèric per pernil dolç o pit de gall d'indi o pollastreO fer servir dos ous per persona per un sopar més complert !Ingredients ( 2 racions )12 espàrrecs verds ( en el meu cas congelats). Dependrà de la mida, en podeu usar més6 talls de pernil serrà o ibèric  2 ous ( o 4 ous si voleu fer un plat únic  més complert)oli, pebre, salPreparacióEnrotllar cada dos espàrrecs ( depèn de la mida) en un tall de pernilDisposar en l'estoig lékué o un motllo apte per microones ( jo ho he fet en dos estoigs)Afegir una cullerada d'aigua i coure 5 minuts al microonesObrir el paquet i afegir un ou ( o dos)Coure durant 1 minut mésAfegir un polsim de sal, oli , pebre i servir 

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Vedella amb verduretes i toc de soja

    Uns quants mesos sense publicar .... projectes, feina, estudis,,,viatges.... això si , sense deixar de cuinar,,, de llegir llibres de cuina .... tot té el seu temps i el seu moment... I aquí torno amb una recepta que es prepara en ... 5 minuts ... si , si al micro ... si teniu l'estoig lékué perfecte ! i si no un recipient apte per microones amb tapa o una mica de film per fer vaporEn aquest cas, els ingredients estant pensats per una persona, i força verdura, per servir de plat únic.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Tronc de Nadal !!!

    Torno al bloc després de pràcticament + de 3 mesos sense publicar !Ei ! que ningú es pensi que no he cuinat aquest temps !!! i la meva col·lecció de llibres de cuina ha anat augmentat, i s'acosta als 100, amb llibres vinguts de lluny i de més a prop  ! I un any més, la costum de fer-me el pastís d'aniversari, vaja idea, no ? com altres anys (aquí 2012 ) !En aquesta ocasió, m'he decidit per un tronc de Nadal, pràcticament sense pensar ! Ho tenia pendent des de l'any passat, quan també pel meu "cumple" en van regalar el tapet lékué.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Pa de sègol. De dieta !. Molt fàcil !

    La farina de sègol m'agrada molt. Acostumo a afegir-la als pans que faig. Aquest pa és completament de sègol i he de reconèixer que és especial.És una pa una mica més dens, semblant als pans alemanys, ideal per acompanyar a salmó fumat . Però jo també el prenc per esmorzar o acompanyat de salat , com pernil o formatge.És un pa molt popular en algunes dietes, suposo que pel contingut de fibra.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Fideuà negra. Pastes SanMartí. Caldes de Montbuí

    Tot passejant per Caldes de Montbuí, vaig descobrir una fàbrica de pasta artesanal, Pastes SanMartí. Com normalment hi anava en cap de setmana ho trobava tancat, fins que la casualitat va fer que un dia ho trobés obert i és clar, no vaig poder resistir de comprar "reserves".Cap de les pastes que elaboren conté ou o derivats. La matèria primera no és la farina sinó la sémola L'elaboració és artesana i es usa aigua de Caldes.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Focaccia by Daniel Jordà

    Fa uns mesos vaig fer un taller de pa amb el Daniel Jordà, un dels forners creador del pans de molts chefs michelin.També és l'autor del llibre Panes Creativos, on de manera generosa, explica de manera clara i entenedora molts del pans que l'ha fet famós.Us recomano molt el curs. A part d'aprendre a fer pa, us divertireu força doncs el Dani és molt didàctic i té una anècdota per cada moment ;-)A part, deixa a banda les explicacions complicades i va al gra.

    Anar al blog

  • L'hort d'en Pollet

    Picantons a la taronja al forn de llenya....

    o no.... Tant és pot fer al forn de llenya com al forn normal.Si els picantons són grans, podeu comptar mig per persona, si són petits, pràcticament pot ser un per persona.Els temps en el forn de llenya són molt aproximats, depèn que com s' encen el forn, com està la llenya etc. La cuina al forn de llenya és una cuina sense presses i en el nostre forn, les carn acostumen a estar 2:30 minuts, més o menys.

    Anar al blog