Esfera

  • L'hortet de l'Autonòma

    Aliança per la Sobirania Alimentària dels Pobles

    Aquí arriba el cartell unitari de les accions que farem de manera unitària durant aquesta setmana de lluita agroecològica.

    Anar al blog

  • L'hortet de l'Autonòma

    CARTELL DE LA SETMANA DE LLUITA

      aclarim per gent que no sigui de l’autònoma o que no conegui la distribució, que les xerrades que són a l’aula C5-231 són a la Fac de Ciències, les de l’ETC són a l’edifici d’Estudiants Teatre i Cinema, a la Plaça Cívica

    Anar al blog

  • L'hortet de l'Autonòma

    La revolución de una brizna de paja – Masanobu Fukuoka

    Aqui teniu una de les obres bàsiques de l’agroecologia i l’agricultura natural. Termes com Wu Wei o Nendo Dango tenen el seu origen a aquesta obra. Es molt assequible de llegir i ajuda a fer aquest canvi de lògica necessari pe fer agroecologia. Actualment estem preparant una edició actual per llibres electronics en format epub … Continuar leyendo »

    Anar al blog

  • L'hortet de l'Autonòma

    Trobada europea de Reclaim the Fields a Can Piella

    Des del 21 al 24 de febrer tindrà lloc a Can Piella una trobada de Reclaim the Fields (RTF), una xarxa europea de grups de base per la sobirania alimentària amb ja 5 anys d’experiència.   Deixo la documentació necessària per qui vulgui participar. indicaciones encuentro febrero 2013 convocatoria    

    Anar al blog

  • L'hortet de l'Autonòma

    Avançament d’última hora! Hort Mandala

    Avui hem engegat el projecte de l’hort mandala i us fem una entradeta a modus de bateig, pero us estem preparant un projecte tot ben fet i fonamentant aquesta rajada. Un hort mandala….i que es això? doncs un hort circular amb bancals radials sobre un eix central. Al centre van unes aromàtiques, o potser també … Continuar leyendo »

    Anar al blog

  • L'hortet de l'Autonòma

    Recuperant LMH… Agroecologia vs. Agricultura ecològica

    Escrivim aquesta comparació després de veure que moltes persones (incloent alguns de nosaltres) tenim la frontera entre ambdós conceptes molt difosa, i que molta gent aplica la definició d’agricultura ecològica a ambdós termes. En primer lloc definirem doncs l’agricultura ecològica, orgànica o biològica com una variant agrícola en què no s’utilitzen productes químics de síntesi (compostos químics creats a partir de substàncies simples).

    Anar al blog

  • L'hortet de l'Autonòma

    Com fer… compreses reutilitzables

    A aquest numero de la nostra revista La Mala Herba, parlavem, entre d’altres coses, de com fer compreses reutilitzables     LaMalaHerba5

    Anar al blog

  • L'hortet de l'Autonòma

    cercant la fertilitat perduda...

    Sabem que algun dia va ser-hi. Sabem que la terra està desitjant que hi torni. I que el més natural és que ho faci. Però no és fàcil restituir la fertilitat a una terra que ha estat maltractada amb químics durant dècades. Ella ens demana que la deixem refer-se de tants despropòsits. No vol que estiguem contínuament passant amb pesades màquines per la seva superfície, que la remoguem, que la voltegem, que la trepitgem.

    Anar al blog

  • L'hortet de l'Autonòma

    sense tu, el meu hort és mort...

    De les cendres neix la flor,nnfaves tendres, pomes d'or.nnOrdre orgànic, plors i cebes,nnel desig natural treu les penes.nn nnPerò comença el poder infal·lible del solnnque resseca la terra quan volnni que dóna la vida i la pren.nnJa s'acosta la mala sort,nnsense tu el meu hort és mort.nn nnL'harmonia entre els éssers,nnres més maco que tu menjant préssecs.nnSol i aigua, terra i lluna,nnres més maco que tu menjant prunes.

    Anar al blog

  • L'hortet de l'Autonòma

    un altre dia de pluja...

    ... i ja portem uns quants! Cada vegada que plou, les nostres feines s’endarrereixen, el perill pels atacs de fongs augmenta, les herbes creixen per tot arreu, ... Sembla mentida que una cosa tan bona con la pluja de vegades ens pugui donar tants problemes. Treballem una terra molt argilosa i pesada, que ha anat canviant una mica a base de feina als darrers 3 anys, però que encara és molt difícil de treballar.

    Anar al blog

  • L'hortet de l'Autonòma

    la salut de les nostres plantes

    No és fàcil el control de les plagues i les malalties en agricultura ecològica…nVivim en un món en el qual durant dècades s’han resolt els problemes que sorgien als cultius amb productes químics. Fa molts anys, des del 1914, que els científics saben que fer servir insecticides químics no és una solució a les plagues. En aquest any es va documentar el primer cas conegut de desenvolupament de resistència d’una espècie d’insecte a un insecticida.

    Anar al blog

  • L'hortet de l'Autonòma

    quin tomàquet t'agrada més???

    Aquesta és la tercera temporada d’estiu que treballem les nostres finques del Rieral i les Pungoles. Al principi, varem provar més de 20 varietats de tomàquet per estudiar els que millor s’adaptaven a l’espai i els que més us agradaven. Hi havia varietats, com el tomàquet “Francès”, l’”Albercoc”, el “de Can Bogunyà”, el “de Mugró” o “Mallorquí”, el “Bombeta groc”que varem deixar de cultivar.

    Anar al blog