Esfera

  • Plataforma Som Lo Que Sembrem

    Tret de sortida del Multireferèndum 2014

     Mira el vídeo: Entre tots fem possible el multireferendum! Contribucions a partir de 10 euros Entitats promotores de preguntes i col·lectius de suport fan una crida a participar de la iniciativa, a través de la qual vàries qüestions d'interès social seran sotmeses a referèndum popular aquesta primavera Multireferèndum és una convocatòria ciutadana sobre qüestions d’interès públic que es multiplicarà a Catalunya entre el 27 d’abril i el 25 de maig de 2014.

    Anar al blog

  • Plataforma Som Lo Que Sembrem

    Crida a la mobilització! Assemblea a Manresa 18/01

    Passat el solstici d’estiu de 2013, vam fer la darrera assemblea a Balaguer. Aquell dia vam decidir començar a treballar per un referèndum que tornés a posar en primera línia del debat públic la qüestió dels transgènics, l’agroecologia i la sobirania alimentària a Catalunya. Vam creure encertat fer-ho conjuntament amb altres organitzacions que lluitessin per causes pròximes a la nostra.

    Anar al blog

  • Plataforma Som Lo Que Sembrem

    II Trobada: calçant multireferèndum. Barcelona, 9N

    Després de l’Assemblea de Balaguer del dia 6 d’Octubre,  tots els col·lectius i persones que volem participar del multireferèndum, ens convoquem per segona vegada a la Jornada del dia 9 de Novembre a Barcelona, on calçarem  allò que va germinar el passat dia 6 a Balaguer. Us animem a compartir la convocatòria amb persones i col.lectius i fer difusió per ampliar-la el màxim possible! I apuntar-vos al grup de facebook.

    Anar al blog

  • Plataforma Som Lo Que Sembrem

    Mosques transgèniques? No! gràcies

    Aquest estiu va sortir a la llum que una empresa britànica (Oxitec) havia sol·licitat a la Generalitat l'alliberament d'unes mosques transgèniques prop de Tarragona. Volen comercialitzar mosques transgèniques per combatre la plaga de la mosca de l'oliva i, com a primer pas, volen fer un assaig experimental "sota unes xarxes" en una finca prop de Tarragona. Si s'autoritzés l'alliberament, seria el primer cop que a Europa animals transgènics interaccionen amb el medi natural i facilitaria el camí a les empreses que volen introduir transgènics sense tenir en compte els riscos ni les conseqüències que això pugui portar (ni a nivell ambiental, ni a nivell de salut, ni a nivell de drets ni llibertats).

    Anar al blog

  • Plataforma Som Lo Que Sembrem

    Organitzem-nos per convocar un multireferèndum sobre ILPs blocades per les institucions

    L'any 2009, el Parlament de Catalunya rebutjava la ILP sobre la prohibició dels cultius i aliments transgènics, amb l'esmena a la totalitat dels grups del PSC (al govern), PP i CiU. La Plataforma 'Som lo que Sembrem' havíem recollit 105.000 signatures i teníem el suport de prop de 100 entitats, 60 municipis i 4 comarques. Des de llavors fins ara, hem seguit treballant sobre l'espontània consigna d'aquells dies: 'Salut, Democràcia i Bons Aliments'.

    Anar al blog

  • Plataforma Som Lo Que Sembrem

    Iodur de plata, una tècnica ineficaç, fraudulenta, perillosa i èticament inadmissible

    Arran de les informacions aparegudes en la premsa en les darreres setmanes i de la reunió convocada per la Diputació de Lleida sobre la reobertura de les emissions de iodur de plata com a tècnica de modificació dels núvols, 'Som lo que Sembrem - Ponent' volem expressar les següents consideracions:     En l'any 2006, el Col·lectiu Anti-Iodur de Plata (amb el suport de l'Assemblea Pagesa) va elaborar un estudi on es mostrava la ineficàcia i la perillositat d'aquesta tècnica.

    Anar al blog

  • Plataforma Som Lo Que Sembrem

    L’herbicida més utilitzat al món és més tòxic del que es pensava

    Un engany al descobert El glifosat és la “substància activa” del Roundup, l’herbicida més utilitzat al món i propietat de la coneguda multinacional Monsanto. A l’estat espanyol ha estat promogut com a “herbicida benigne”, però els seus efectes sobre el medi i els éssers vius  poden ser molt greus, sobre tot si tenim em compte que el seu ús està generalitzat en sistemes agraris emblemàtics com les oliveres andaluses, els tarongers valencians, i d’altres cultius molt freqüents a la Península, així com a sèquies de reg, patis escolars, i jardins públics.

    Anar al blog

  • Plataforma Som Lo Que Sembrem

    El gen víric “descontrolat”

    Sembla que l’EFSA estava buscant possibles substàncies al·lergèniques en cultius transgènics, i s’ha trobat amb la petita sorpresa de que molts d’aquests contenen un fragment funcional d’un gen víric[2] del qual hi ha clares indicacions de que podria no ser segur per al consum humà. Aquesta troballa, molts anys després de l’aprovació i comercialització d’aquests cultius,  té implicacions molt importants des del punt de vista de l’aprovació d’aquestes varietats i del consum.

    Anar al blog

  • Plataforma Som Lo Que Sembrem

    El Blat de moro transgènic resistent a Roundup i el mateix Roundup incrementen les taxes de mortalitat i de càncer en ratolins de laboratori

    Un nou estudi del grup d’investigadors encapçalat pel professor Séralini de la Universitat de Caen (França) mostra que ratolins de laboratori alimentats amb una dieta que conté el panís transgènic NK 603 resistent al Roundup o amb aigua contaminada amb aquest herbicida en concentracions inferiors a les permeses per la normativa desenvolupen tumors molt més ràpidament i moren en proporcions més altes[i].

    Anar al blog

  • Plataforma Som Lo Que Sembrem

    Eurovegas, No, no i no: Una batalla guanyada!

    Està clar per nosaltres la incompatibilitat d'aquest projecte d'Eurovegas al Parc Agrari del Baix Llobregat o del ara proposat per substituir-lo, el Barcelona World – i de tots aquells que els defensen i promocionen - amb una Catalunya sobirana, i amb un poble que tinguin confiança en el seu futur. Us deixem dos articles al final del text. Està clar que només canviant si ens manen des d'un lloc o des d'un altre no avancem gaire: S'han de canviar les estructures de poder polítiques i econòmiques i els mecanismes de participació de la gent en la política.

    Anar al blog

  • Plataforma Som Lo Que Sembrem

    Judici a l'Argentina mostra greus efectes sobre la salut de persones que viuen prop dels camps de soja transgènica

    Una sentència judicial obre la porta a que es revisin totes les altres causes judicials obertes però aturades a tot el territori de l'Argentina El passat dimarts 21 d'agost el jutge del cas va declarar culpable al terratinent per fumigacions durant anys als camps de soja propers a la ciutat de Còrdoba, que han provocat greus danys a la salut de la població. El terratinent i el pilot de les fumigacions han aconseguit evitar la presó "per no tenir antecedents penals".

    Anar al blog

  • Plataforma Som Lo Que Sembrem

    La Comissió Europea vol autoritzar el conreu de la soja transgènica tolerant a glifosat a Europa

    L'agència europea de seguretat alimentaria (EFSA) ha pres recentment (22 de juny), i per primera vegada, una opinió favorable a l'autorització del conreu de la soja de Monsanto. Ara la Comissió Europea i els Estats membres hauran de decidir si autoritza el seu conreu al camp. Monsanto vol vendre les llavors de soja tolerants a l'herbicida basat en glifosat Roundup Ready als pagesos europeus. Fins ara s'havia autoritzat la importació dels grans de soja (sobretot per alimentar porcs) però no el conreu, sobretot pels riscos de contaminació de sòls i aigües pel glifosat.

    Anar al blog