Esfera

  • Pugem a l'hort

    Molts pebrots verds petits

    L' estiu passat vam decidir deixar la pebrotera per veure si sobrevivia a l'hivern i seguia produint aquest estiu, i ens hem emportat una bona sorpresa al veure que ha resultat mes productiu durant l'hivern que a l'estiu.Degut a la superproducció no han crescut gaire el fruits però, hem intentat anar collint-los per que la planta no es saturés.Creiem que la planta ha produït més en hivern que en estiu ja que ha tingut més aigua i menys calor, a la terrassa toca molt el sol a l'estiu.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Inici de collita de pèsols 2013

    Avui hem començat a collir pèsols, hem collit unes 29 tavelles que han pesat 200grs.Aquest cop només hem fet tres plantes ja que els calçots ens han ocupat molt espai. Les vam plantar a principis de desembre i, tot i el fred que ha fet aquest hivern, han acabat creixent i ara estan carregades de tavelles i algunes flors. Les pluges de les últimes setmanes ens han anat molt bé ja que no les hem hagut de regar gaire.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Reciclatge d'hortalisses grillades

    Aquesta setmana hem trobat a dins del rebost una ceba que s'estava grillant. Abans de tenir hort l'hauríem llençat però ara el que fem es plantar-la, així d'aquí a uns dies tindrem un calçot o un ceballot.Plantar hortalisses que se'ns grillen es una cosa que fem sovint amb alls, cebes i a vegades amb patates. El principal motiu es evitar llençar menjar que sempre fa mala consciencia.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    L’herbicida més utilitzat al món és més tòxic del que es pensava

    Un engany al descobert El glifosat és la “substància activa” del Roundup, l’herbicida més utilitzat al món i propietat de la coneguda multinacional Monsanto. A l’estat espanyol ha estat promogut com a “herbicida benigne”, però els seus efectes sobre el medi i els éssers vius  poden ser molt greus, sobre tot si tenim em compte que el seu ús està generalitzat en sistemes agraris emblemàtics com les oliveres andaluses, els tarongers valencians, i d’altres cultius molt freqüents a la Península, així com a sèquies de reg, patis escolars, i jardins públics.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Ja hem collit els calçots

    La vegada passada vam plantar dues cebes i vam collir tres calçots, molt grossos però només tres, en canvi aquest cop hem plantat quatre cebes i hem collit una trentena de calçots.Avui hem fet la calçotada reunint els nostres calçots amb els de l'hort de la mare del Jordi. N'hem menjat fins a quedar tips i no hem notat cap diferència entre uns i altres.Per les característiques del nostre hort són un molt bon cultiu, sempre ens dona bons resultats i aquest any no se'ns ha fet malbé cap de les cebes.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    El gen víric “descontrolat”

    Sembla que l’EFSA estava buscant possibles substàncies al·lergèniques en cultius transgènics, i s’ha trobat amb la petita sorpresa de que molts d’aquests contenen un fragment funcional d’un gen víric[2] del qual hi ha clares indicacions de que podria no ser segur per al consum humà. Aquesta troballa, molts anys després de l’aprovació i comercialització d’aquests cultius,  té implicacions molt importants des del punt de vista de l’aprovació d’aquestes varietats i del consum.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Segon any amb calçots

    L'any passat vam fer calçots i ens van anar molt be. Per tant, seguint amb la idea de prioritzar el cultiu del que ens funcioni millor, aquest any hi hem tornat.El 6 d'octubre vam plantar 4 cebes de calçots. Es diu que es aconsellable escapçar-les (horturba), però nosaltres no ho hem fet i han crescut igualment. El que si hem fet es fer un solc i plantar-les enterrant només la base.Al cap de 10 dies ja començaven a brotar i vam començar a calçar-les.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Pugem a l'hort: Ja tornem a estar aquí!

    Des de principis de juliol fins fa unes setmanes que no hem publicar res de nou. Esperem poder dedicar més temps a l'hort i a explicar-ho a partir d'ara.Aquest estiu hem tingut una collita acceptable, com sempre les plantes que fan fruits petits ens van millor que les que els fan grossos, però tot i així hem collit de tot. Us fem un petit resum: TomàquetsUna altre any vam plantar tomaqueres. Aquest cop de les varietats cor de bou, de penjar, cirerol (cherry) i rosa ple.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Trobada Hortelans Barcelona

    Tens un hort a Barcelona? vols compartir les teves experiències? Tens planter i llavors per intercanviar?Hem ajudat els nostres amics d'El Balcón Verde, a organitzar una trobada per compartir experiències i intercanviar planter i llavors. És una bona oportunitat per divertir-nos.Us esperem!!!

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    El Blat de moro transgènic resistent a Roundup i el mateix Roundup incrementen les taxes de mortalitat i de càncer en ratolins de laboratori

    Un nou estudi del grup d’investigadors encapçalat pel professor Séralini de la Universitat de Caen (França) mostra que ratolins de laboratori alimentats amb una dieta que conté el panís transgènic NK 603 resistent al Roundup o amb aigua contaminada amb aquest herbicida en concentracions inferiors a les permeses per la normativa desenvolupen tumors molt més ràpidament i moren en proporcions més altes[i].

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Eurovegas, No, no i no: Una batalla guanyada!

    Està clar per nosaltres la incompatibilitat d'aquest projecte d'Eurovegas al Parc Agrari del Baix Llobregat o del ara proposat per substituir-lo, el Barcelona World – i de tots aquells que els defensen i promocionen - amb una Catalunya sobirana, i amb un poble que tinguin confiança en el seu futur. Us deixem dos articles al final del text. Està clar que només canviant si ens manen des d'un lloc o des d'un altre no avancem gaire: S'han de canviar les estructures de poder polítiques i econòmiques i els mecanismes de participació de la gent en la política.

    Anar al blog

  • Pugem a l'hort

    Judici a l'Argentina mostra greus efectes sobre la salut de persones que viuen prop dels camps de soja transgènica

    Una sentència judicial obre la porta a que es revisin totes les altres causes judicials obertes però aturades a tot el territori de l'Argentina El passat dimarts 21 d'agost el jutge del cas va declarar culpable al terratinent per fumigacions durant anys als camps de soja propers a la ciutat de Còrdoba, que han provocat greus danys a la salut de la població. El terratinent i el pilot de les fumigacions han aconseguit evitar la presó "per no tenir antecedents penals".

    Anar al blog