Esfera

  • L'aventura de l'hort

    Principis ètics de la Permacultura 3

    I ja acabem amb els principis ètics bàsics de la permacultura:3. Repartiment equitatiu dels recursosEs tracta de la contribució del temps, diners i energia excedents per aconseguir els objectius enfocats a la cura de la gent i de la terra. Després d'haver cura de les nostres necessitats bàsiques i dissenyat nostres sistemes cap al millor de la nostra habilitat, podem estendre la nostra influències i energies a ajudar a altres a assolir aquest enfocament.

    Anar al blog

  • Agricultura de Catalunya

    En defensa de l’agricultura ecològica.

    n En defensa de l’agricultura ecològica. A Catalunya, l’agricultura ecològica a comença a agafar una certa força a partir dels anys vuitanta a partir d’un grup de joves tècnics agraris, era sobretot una resposta a l’agressivitat d’un model de producció basat en la utilització massiva d’elements químics en una agricultura que apostava per la modernitat. Els pesticides i adobs químics que foren aplicats de forma indiscriminada començaven a afectar el medi i les pròpies produccions.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    En defensa de l’agricultura ecològica.

    n En defensa de l’agricultura ecològica. A Catalunya, l’agricultura ecològica a comença a agafar una certa força a partir dels anys vuitanta a partir d’un grup de joves tècnics agraris, era sobretot una resposta a l’agressivitat d’un model de producció basat en la utilització massiva d’elements químics en una agricultura que apostava per la modernitat. Els pesticides i adobs químics que foren aplicats de forma indiscriminada començaven a afectar el medi i les pròpies produccions.

    Anar al blog

  • Agricultura de Catalunya

    "No es razonable una negativa radical a la biotecnología

    n Mar, 07/04/2009 - 10:45 JOSÉ MARÍA SUMPSI. Subdirector general de Cooperación Técnica de la FAO El número de personas que pasan hambre en el mundo va en aumento y ya son cerca de los 1.000 millones, según la Organización de Naciones Unidas para la Agricultura y la Alimentación (FAO), una cifra que demuestra que la situación es crítica y que se agravará aún más con la actual crisis financiera.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    "No es razonable una negativa radical a la biotecnología

    n Mar, 07/04/2009 - 10:45 JOSÉ MARÍA SUMPSI. Subdirector general de Cooperación Técnica de la FAO El número de personas que pasan hambre en el mundo va en aumento y ya son cerca de los 1.000 millones, según la Organización de Naciones Unidas para la Agricultura y la Alimentación (FAO), una cifra que demuestra que la situación es crítica y que se agravará aún más con la actual crisis financiera.

    Anar al blog

  • Agricultura de Catalunya

    Resum de la intervenció de Paul Krugman en el Forum for the future of agriculture in Europe. Brusel·les, 17-18 març de 2009.

    ArgumentaciónLa crisis alimentaria de 2008 no fue un episodio temporal especulativo, sino la evidencia de un problema estructural, por lo que no se debe desviar la atención de ella. ¿Qué sucedió?Incremento muy fuerte de los precios alimentarios a nivel mundial: crisis alimentaria. i. Impacto principalmente en los países pobres, cuyas economías domésticas destinan una mayor parte del presupuesto en comida ► Indicador: conflictos sociales, revueltas populares e inestabilidad política ii.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Resum de la intervenció de Paul Krugman en el Forum for the future of agriculture in Europe. Brusel·les, 17-18 març de 2009.

    ArgumentaciónLa crisis alimentaria de 2008 no fue un episodio temporal especulativo, sino la evidencia de un problema estructural, por lo que no se debe desviar la atención de ella. ¿Qué sucedió?Incremento muy fuerte de los precios alimentarios a nivel mundial: crisis alimentaria. i. Impacto principalmente en los países pobres, cuyas economías domésticas destinan una mayor parte del presupuesto en comida ► Indicador: conflictos sociales, revueltas populares e inestabilidad política ii.

    Anar al blog

  • L'agricultura, tot un món per a descobrir

    Principis ètics de la Permacultura 2

    Avui toca la segona part dels principis ètics...2. Tenir cura de la GentEstimula l'ajuda mútua entre la gent i les comunitats. Les necessitats bàsiques d'aliment, abric, educació, treball satisfactori i contacte humà i convivència s'han tingut en compte. La cura de la gent és important, ja que tot i ser una petita part dels sistemes totals de vida, nosaltres fem un impacte decisiu en ells. Si podem satisfer de manera simple les nostres necessitats bàsiques, no necessitem fer pràctiques destructives a gran escala contra la terra.

    Anar al blog

  • L'aventura de l'hort

    Principis ètics de la Permacultura 2

    Avui toca la segona part dels principis ètics...2. Tenir cura de la GentEstimula l'ajuda mútua entre la gent i les comunitats. Les necessitats bàsiques d'aliment, abric, educació, treball satisfactori i contacte humà i convivència s'han tingut en compte. La cura de la gent és important, ja que tot i ser una petita part dels sistemes totals de vida, nosaltres fem un impacte decisiu en ells. Si podem satisfer de manera simple les nostres necessitats bàsiques, no necessitem fer pràctiques destructives a gran escala contra la terra.

    Anar al blog

  • Agricultura de Catalunya

    Una reflexió sobre la crisi, els seus efectes en el teixit agroindustrial de Catalunya i algunes propostes de superació.

    Una crisi econòmica que avança a molta velocitatAquesta crisi econòmica global, té unes característiques diferents i a la vegada paral·leles a altres que s’han succeït. Potser la diferència més important és el context en el que es produeix, amb una economia espanyola molt integrada en l’entorn comunitari i a la vegada a una economia globalitzada. També assistim a una velocitat de propagació de la crisi a la que tampoc estàvem habituats: abans de les vacances d’estiu eren pocs els que apostaven per una contracció tant elevada de les grans variables econòmiques.

    Anar al blog

  • Agricultura periurbana

    Una reflexió sobre la crisi, els seus efectes en el teixit agroindustrial de Catalunya i algunes propostes de superació.

    Una crisi econòmica que avança a molta velocitatAquesta crisi econòmica global, té unes característiques diferents i a la vegada paral·leles a altres que s’han succeït. Potser la diferència més important és el context en el que es produeix, amb una economia espanyola molt integrada en l’entorn comunitari i a la vegada a una economia globalitzada. També assistim a una velocitat de propagació de la crisi a la que tampoc estàvem habituats: abans de les vacances d’estiu eren pocs els que apostaven per una contracció tant elevada de les grans variables econòmiques.

    Anar al blog

  • Agricultura de Catalunya

    Rèplica a “L’agricultura en temps de crisi.

    En línies generals, l’enfocament és encertat. Tot i amb això, es requereix alguna precisió pel que fa als conceptes que s’utilitzen, que en aquesta (amistosa) rèplica anirà acompanyada d’alguna opinió personal, fonamentada en la raó individual i en la ciència col·lectiva. Som-hi. Durada de la crisi: em sembla aventurat fer qualsevol tipus de predicció. n1.- No controlem totes les variables que intervenen en el procés.

    Anar al blog