Esfera

 • Agricultura periurbana

  Agricultura Urbana y Periurbana en el Parlamento Europeo.

  Antes de Navidad, ex-compañeros del Proyecto Europeo COST Action Urban Agriculture Europe, nos hicieron llegar un documento de análisis del Servicio de Investigación del Parlamento Europeo (European Parlimentary Research Service) sobre la Agricultura Urbana en Europa - Patrones, cambios y políticas. El autor de dicho documento es James McEldowney.El documento a grandes trazos pone de relieve el interés creciente en el ámbito social y científico de la agricultura en los espacios urbanos y periurbanos.

  Anar al blog

 • Agricultura de Catalunya

  La rondalla del bou i la mula. Bon Any Nou 2018

  Anar al blog

 • Hort Ecològic Rodamilans

  CIRERETES DE PASTOR

  Cirera d'arboç,    fruita bosquetana,rústega de pell,        color de magrana...Entre romanins,        boixos i argelagai roures i pins,    ets dolça troballa.Alegres l'esguard,    enjoies la carai ens deixes a tots    la boca emmelada.Poema de Joana Raspall"Olor de maduixa". Pagès editors

  Anar al blog

 • Hort Ecològic Rodamilans

  1ª SEMBRA DEL CURS 2017-18

  Anar al blog

 • Hort Ecològic Rodamilans

  PREPARAM LES PARADES DE L'HORT

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  [sense títol]

  BON NADAL I FELIÇ ANY NOU 2018FELIZ NAVIDAD Y FELIZ AÑO NUEVO 2018MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR 2018JOYEUSES FÊTESBOUN NATALEFRÖHLICHE WEIHNACHTEN.Sortida del sol - Sunrise 21_12_2017. Foto: X. Recasens

  Anar al blog

 • Agricultura de Catalunya

  Vols conèixer els fruits de bosc? (2)

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Paisatges agrícoles periurbans

  Un dels serveis que se li atribueix a l'agricultura és la configuració del paisatge. Les terrasses, els marges, la parcel·lació, els elements arquitectònics, els sistemes de reg, els conreus, els canvis de colors estacionals, les textures, ... són elements que configuren el paisatge agrícola.A les nostres ciutats no acostumen haver-hi grans espais verds com és habitual en ciutats del centre i nord d'Europa.

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Les llavors dels prats de dall conservades al banc de llavors del SIGMA a Olot

  En el marc del projecte “Cultivant la biodiversitat: conservació dels prats de dall a l'Albera” es va encarregar al Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) el triatge i la conservació del material prospectat. En aquests moments es troben ben conservades al banc de llavors d'Olot, propietat del SIGMA.El material es va recol·lectar a Vilartolí (prat tancat) a 11 de juny de 2017 i es va entregar al SIGMA a 15 de juny de 2017, dipositat dins sobres de paper tancats i degudament etiquetats.

  Anar al blog

 • Agricultura de Catalunya

  Les dades obertes i l'augment del blat de moro transgènic a l’estat espanyol

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Visita Marsella (Francia) - Proyecto MADRE - MEDCITIES

  A principios de Noviembre, MEDCITIES me invitó a participar en la reunión que se llevó a cabo en Marsella (Francia).  Esta reunión se enmarca dentro del proyecto MADRE (Metropolitan Agriculture for Developing an innovative, sustainable and Responsible Economy).La temática de la reunión era: Transnational Working Group and Technical Visits on Farmer Innovation.Durante los dos días de esta reunión visitamos una pequeña explotación agrícola periurbana situada en Aubagne (Francia).

  Anar al blog

 • Agricultura de Catalunya

  La custòdia del territori i l’apoderament social. Estem preparats?

  Anar al blog