Esfera

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Jornada tècnica "Els ocells i ratpenats en el control biològic de plagues" Mollet de Peralada, 18 de novembre de 2017

  El dissabte 18 de novembre es va realitzar una jornada per explicar mètodes ecològics i sostenibles pel control biològic de plagues en el maneig agrari.Es va realitzar en un paisatge immillorable, entre vinyes, en el celler La Vinyeta de Mollet de Peralada.Una jornada que s'emmarca en el Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament  d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (PATT)Hi van haver 30 inscrits i es va valorar la jornada d'una manera molt positiva.

  Anar al blog

 • Agricultura de Catalunya

  Obtenen el certificat de bones pràctiques

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Jornada 18 de novembre: ocells i ratpenats en el control biològic de plagues.

  El dissabte 18 de novembre al matí a Mollet de Peralada realitzarem una jornada tècnica sobre els ocells i ratpenats en el control biològic de plagues.Els ratpenats i determinats ocells són depredadors naturals d'algunes plagues que es presenten en els cultius i conèixer les tècniques adequades d'instal·lació de les caixes nius ens pot ser útil molt útil pel tractament ecològic de plagues.

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Badalona City Council Allotment Gardens

  Since the first of October, I am doing the control and monitoring of the Badalona City Council Allotment Gardens.Torre Codina Allotment Garden - Foto: Xavier RecasensBadalona has 80 plots for urban gardening. According to City Council rules, these plots are for retired citizens. They can grow vegetables under organic agriculture. The production is for themselves, the users can not sell it. The plots have 25 square meters each.

  Anar al blog

 • Sota el Sol

  [ O ]

  Natura humana.nLa entrada [ O ] aparece primero en .n

  Anar al blog

 • Agricultura de Catalunya

  Els peixos d’aigua dolça de Catalunya i les infraestructures blaves

  Anar al blog

 • Sota el Sol

  METGIA VEGETAL: L’ALQUÍMIA DE L’AIXADA (I)

  Beuratges, potatges, pocions, herbades, potingues, remeis, ferments, infusions, fermentats, lixiviats, efervescències, homogeneïtzats, escurats, filtrats, vaporats, preparats, ruixims, decoccions, bulliments, escaldufats, macerats, purins, brusquines, fumigats, detergits, mesclaments, commixtions, composicions, mescladisses, (…) D’entre tot el reguitzell de petits oficis que componen l’ofici major de l’horticultor, us en destaco un que mica en mica m’ha anat captivant.

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Passejada per les vinyes de Tiana

  Avui com a membre d'Aloc m'ha tocat de fer de guia de la passejada per les vinyes de Tiana que organitzen conjuntament el Parc de la Serralada de Marina i l'Ajuntament de Tiana.En aquestes visites que organitza el parc s'intenta donar a conèixer el Parc, el seus valors botànics, faunístics, geològics i paisatgístics.A mi com a enginyer agrònom i com a persona que fa recerca sobre agricultura periurbana ( recerca I i recerca II) aquestes visites les trobo molts profitoses per transmetre als ciutadans els valors que té l'agricultura en general i concretament en els espais periurbans.

  Anar al blog

 • Agricultura de Catalunya

  El debat sobre qui construeix l’espai rural i “El col·legi 5”

  Anar al blog

 • Agricultura periurbana

  Business models in urban farming: Comparative analysis of case studies from Italy, Spain, and Germany

  A new paper about Urban Agriculture has been published.This paper has been written by Bernd Pölling, Maria José Padros, Bianca Maria Torquati, Giulia Giachhè, Fiara Paffarini, Oscar Alfranca, Wolf Lorleberg and me.The “Urban Agriculture Europe” EU COST-Action (2012-2016) has shown that the complexity of urban agriculture (UA) is hardly compressible into classic business management models and has proposed new management models, such as the Business Model Canvas (BMC).

  Anar al blog

 • L'Hortet del Forat

  ::: APLEC AGRICULTURA URBANA ::::

  Aplec per promoure l'Agricultura Urbana! L'any passat en vam acollir una part de les activitats. Consulteu la programació de tallers, xerrades, visites, bicicletades, etc. del 23 al 28 d'octubrehttp://www.agriculturaurbana.cat/programa/ El RAI i ECOCONCERN dinamitzaran la sessió:Huertos Urbanos: tod@s a cultivar pero nadie a gestionar, el caso de Andalucía   Dimarts 24 octubre 19:30h  al carrer Carders, 12, principal.

  Anar al blog

 • Agricultura de Catalunya

  ppt.breus (15) - Referèndum 1-Oct

  Anar al blog