Esfera

 • Agricultura de Catalunya

  Les plantes medicinals un sector econòmic o un “divertimento”

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Jornada “Eines per a l’impuls a la producció ecològica de l’Empordà”

  El divendres 26 d’octubre  vam poder gaudir de la jornada tècnica “Eines per a l’impuls a la producció ecològica de l’Empordà” a l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries organitzada per la IAEDEN en el marc del Pla Anual de Transferència de Tecnològica de la Generalitat. La jornada va tenir molt bona acollida amb la participació de 25 persones que van col·laborar enriquint el debat amb les seves opinions i experiència pròpia.

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Reunió del grup de treball de custòdia agrària de la Xarxa Custòdia del Territori

  El passat dilluns 22 d\'octubre vam participar a la reunió de coordinació del grup de treball de custòdia agrària de la XCT del qual enguany la IAEDEN porta la coordinació i alhora es va aprofitar per conèixer els projectes de dinamització rural  en els que estan treballant l\'Associació d\'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) Des del grup de treball de custòdia agrària de la XCT s\'ha determinat que a més de ser un punt de trobada de les diferents entitats que treballem amb dinamització agrària, aprofitarem les reunió per a conèixer millor experiències i projectes d\'interès que tot i que poden no treballar amb acords de custòdia del territori, són d\'interès doncs treballen temes comuns des d\'altres perspectives que poden servir-nos d\'inspiració.

  Anar al blog

 • Agricultura de Catalunya

  Les fonts

  Anar al blog

 • Agricultura de Catalunya

  Mètode per mitigar les emissions de metà

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Eines per a l'impuls a la producció ecològica de l'Alt Empordà

  Hem organitzat un nova jornada d\'Eines per a l\'impuls a la producció ecològica de l\'Alt Empordà que hem preparat pel proper divendres 26 d\'octubre a les 16,30h a l\'ecomuseu Farinera de Castelló d\'Empúries.En els darrers anys, juntament amb un interès creixent per part dels consumidors respecte els productes ecològics i locals, han aparegut i estan funcionant diferents iniciatives de recolzament, dinamització i promoció dels productes del territori.

  Anar al blog

 • El meu hort florit

  Fesoles liles

  Aquesta tardor el color de l\'hort es el lila amb les fesoles tendres que ens regalen aquest meravellós color.Fa anys que ens anem guardan aquestes llavors de fesoles  que els hi diguem liles, per el color que tenen que el perden quan les posem a coure agafant una tonalitat mes verdosa, amb un sabor especial i delicat diferent de les fesoles verdes. Després d\'anys d\'experiència per mi aquestes son les millors fesoles d\'asprar que he cultivat, per diferents raons, una de fonamental es que no fa mai fils ni quan es granada i si el temps l\'acompanya es molt productiva pel sabor i  també es bona groga i seca.

  Anar al blog

 • Agricultura de Catalunya

  Què són i per què serveixen les unitats mínimes de conreu, avui?

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Prats de dall de l’Albera

  Continuem treballant amb la línia de de custòdia agrària d’estudi i recuperació de prats de dall de l’Albera.Els prats de dall són hàbitats seminaturals d’interès europeu on històricament s’hi acumula l’aigua de pluja, de manera que es troben  entollats part de l’any, i no són bons per a cap pràctica agrícola més enllà de dallar l’herba que hi creix. La flora d’aquests espais es considera d’alt interès, tot i que perquè continuïn germinant cada any s’ha de segar l’herba.

  Anar al blog

 • Agricultura de Catalunya

  S’aprovarà en aquesta legislatura la penúltima reforma de la PAC?

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Signatura de l'acord de custòdia amb el Parc Agroecològic de l’Em7pordà

  Avui hem signat un nou acord de custòdia entre IAEDEN i el Parc Agroecològic de l’Empordà del terme municipal d’Albons en el marc del programa de custòdia agrària de la IAEDEN. El Parc Agroecòlogic de l’Empordà és una finca d’horta ecològica que produeix verdures, hortalisses i fruites amb la certificació del CCPAE. Per a més informació podeu mirar http://www.parcagroecologic.

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Guia pràctica de mesures per a l'adaptació al canvi climàtic

  El programa de Custòdia Agrària de la IAEDEN segueix obrint camins per a la recerca d’un model agrari sostenible econòmicament i ambientalment. El passat juny es va presentar una Guia pràctica de mesures per a l’adaptació de l’agricultura i la ramaderia al canvi climàtic.Al llarg del darrer any, des de la IAEDEN s\'ha col·laborat en el projecte del GOB Menorca \"Custodiant el canvi. Resiliència climàtica en la custòdia agrària\", que va resultar seleccionat en la convocatòria a nivell estatal de la Fundació Biodiversitat.

  Anar al blog