Esfera

  • Cuina i Salut

    Receptes de cuina de Nadal 2014

    Còctel de benvingudaIngredients1 ampolla de cava1 pot de flor d’hibiscus amb almívarElaboració1.    Col·loquem la flor d’hibiscus en una copa i omplim de cava gelat.AperitiusTulipes amb paté d’albergíniaIngredients:1 bossa de tulipes1 albergínia1-2 dents d’allOli, sal i pebrePebre vermell en polsElaboració1.     Posem a escalivar l’albergínia i l’all al microones.2.     Traiem amb una cullereta la polpa de l’albergínia i la pell de l’all.3.     To triturem a la batedora amb una cullereta d’oli, sal i pebre.4.     Omplim les tulipes i empolsem amb una mica de pebre vermellDau de salmó i sèsamIngredients1 taco de salmó fumat boSèsam negre i blancElaboració1.     Tallem a quadradets el salmó.2.     L’arrebossem amb els dos sèsams.3.     Opcional, es pot acompanyar amb melmelada de ceba o figa.Estrelles de pasta de fullIngredientsPasta de fullAmetlles salades1 ouElaboració1.     Tallem la pasta de full amb un tallapastes en forma d’estrella.2.     Pintem amb l’ou batut.3.     Hi col·loquem una ametlla al mig.Dàtil i bacon amb ametllaIngredientsDàtilsAmetlles saladesBaconElaboració1.     Obrim el bacon i traiem el pinyol2.     Col·loquem l’ametlla a dins i fixem amb un escuradents3.     Introduïm al microones 1-2 minutsPrimer plat: Amanida de llamàntol amb vinagreta de cítrics i crema de coco i curryIngredients1 Llamàntol (pot ser congelat)Enciam variat1 xicoira1 mangoPernil d’ànecVinagreta: 1 taronja, 1 llima o llimona, llet de coco, curry i sal.Elaboració1.    Escaldem el llamàntol i tallem la cocció amb aigua amb gel. El pelem.2.    Barregem els enciams i els posem com a base.3.    Hi posem pel damunt el mango i el pernil d’ànec.4.    Amanim bé amb la vinagreta i col·loquem el llamàntol sencer o a talls.5.    Vinagreta: escorrem la taronja i la llima, afegim sal, barregem la llet de coco i el curry.Rap amb pebrots del piquillo i festucsIngredients1 Rap fresc1 Pot de pebrots del piquillo100 g. de festucs verdsOli de gira-solSalAnís estrellatElaboració1.     Passem els festucs en sec per una paella.2.     En reservem uns quants per decoració i triturem la resta en un pot amb oli de gira-sol i sal.3.     Netegem bé el rap i hi fem dos talls al costat de l’espina.4.     El marquem en una planxa i el reservem.5.     En una paella amb oli fregim els pebrots del piquillo i afegim el suc dels pebrots i l’anís estrellat. Ho deixem reduir.6.     Tallem el rap en tres talls i l’afegim als pebrots.7.     Col·loquem els pebrots en un plat, a sobre el rap i reguem amb la salsa dels festucs.8.     Decorem amb uns quants festucs pel damunt.9.     Opcional: podem acompanyar amb polenta.Foie amb crosta de carquinyoliIngredients600 g de foie fresc100 g de carquinyolis1 dl de Pedro Ximenez½ dl de vinagre balsàmic de Mòdena1 cull.de mantegaSal i pebre en graElaboració1.     Posem el vinagre a foc mitja i quan comenci a bullir afegim el Pedro Ximenez i ho deixem reduir a foc mitjà.2.     Quan comenci a agafar densitat afegim unes boletes de pebre, la sal i una cullerada de mantega. Remenem i reservem.3.     Tallem el foie d’uns 2 cm, el salem i en una paella antiadherent ben calenta sense oli el marquem. El deixem 2 minuts per banda amb el foc mig.4.     El retirem i posem damunt un paper absorbent. 5.     Ratllem els carquinyolis.6.     Amb la ma empolsem el foie amb la pols de carquinyoli.7.     Ho posem en una safata i gratinem un parell de minuts.8.     Col·loquem a sota del plat la salsa i el foie al damunt.9.     Podem acompanyar de blat tendre.Biscuit de torró de XixonaIngredients5 rovells d’ou250 g de nata per muntar250 g de torró de XixonaPel xarop: 100 ml d’aigua mineral, 100 g de sucre i 4 gotes de llimonaElaboració1.    Esmicolem el torró (picant, ratllant...) i reservem.2.    Muntem la nata i reservem a la nevera.3.    Elaborem el xarop: Posem els ingredients al foc fins que arrenquin a bullir. Ho deixem un parell de minuts i tanquem. Reservem.4.    En un bol muntem els rovells amb una batedora de varetes per tal que augmentin de volum. 5.    Poc a poc, i sense deixar de batre amb velocitat lenta, anem incorporant el xarop.6.    Afegim la nata muntada amb delicadesa.7.    Incorporem el torró esmicolat.8.    Posem la barreja en motllos de silicona i posem al congelador fins al moment de servir.9.    Podem acompanyar-lo amb galetes d’estrelles.

    Anar al blog